Založ si blog

„2.sv.vojnu vyhrali USA a Ukrajina“

Tlačová tajomníčka Bieleho domu Karine Jean-Pierre včera na TK uviedla , že 2.sv.vojnu vyhrali Američania a Ukrajinci, ktorí spolu bojovali proti Stalinovi. Americká predstaviteľka zdôraznila, že Spojené štáty a ich ukrajinskí spojenci spoločne bojovali proti totalitným režimom Stalina a Hitlera.

Karine Jean-Pierre prehlásila: „Hoci je Berlin teraz našim spojencom, hrozba z východu zostáva. Preto naďalej podporujeme Ukrajinu všetkými prostriedkami. ktoré máme k dispozícii“.

Kreatívny prístup k dejinám, len čo je pravda. Kreatívci sú ale aj medzi našimi najvyššími politickými predstaviteľmi. Dosluhujúca prezidentka Z.Čaputová si napríklad v spojitosti s víťazstvom v 2.sv.vojne uctila iba pamiatku jedného, konkrétne ešte aj neznámeho vojaka. Veniec totiž položila len na hrob tohto neznámeho vojaka.

Dúfajme, že tým neznámym vojakom bol náš vojak, narodený na Slovensku, prípadne že ním bol vojak Červenej armády. Zlé jazyky totiž tvrdia, že v skutočnosti leží v hrobe neznámy nemecký vojak. Príslušník wehrmachtu či nedajbože príslušník Waffen SS . Ako to teda je ?

My, čo sme ešte nezabudli, že v rámci 2.sv.vojny porazila ozbrojené sily Nemecka predovšetkým Červená armáda, do Moskvy odkazujeme : sestry a bratia – blahoželáme vám k víťazstvu vo Veľkej vlasteneckej vojne.

-S prázdnikom, druzjá !

Zmierenie na Slovensku podľa Šimečku a Matoviča

20.05.2024

Z písačiek opozičných médií sa čoraz jasnejšie dá vidieť, o čo v súvislosti s atentátom na predsedu vlády SR opozícii ide. Čoraz zreteľnejšie sa dajú rozoznať požiadavky, za ktorých by opozičné strany Progresívne Slovensko, hnutie Slovensko a SaS boli ochotné pristúpiť na aspoň dočasný zmier s vládou. S istým zjednodušením zhrniem tieto požiadavky nasledovne: [...]

Cintula vraj nie je Levičan

17.05.2024

Lepšie povedané, vraj nie je rodený Levičan, Tekovčan. Vraj sa narodil v Bardejove. Je teda rodený Šarišan. Ale nie o tom som chcel. Chcel som o niečom oveľa podstatnejšom. Písal som dnes o tom, že tak ako nemožno za spoluvinníka znásilnenia označiť „koketnú“ znásilnenú ženu, ale len a len násilníka samotného, – tak nemožno za spoluvinníka atentátu [...]

Ficovi vraj nič nie je: jedno opozičné krídlo vyzýva k pokoju druhé nechutne konšpiruje

17.05.2024

Počuli ste to ? Opozičná agentúra JPP miesto výziev k pokoju a zmieru veselo konšpiruje. Napríklad, že Cintula je pravicový extrémista, ktorý si svoj pacifizmus iba vymyslel. V skutočnosti bol a je srdcom „slovenský branec“. Z poverenia temných rusko-smeráckych štruktúr sa votrel do progresívno-liberálneho hnutia, aby odtiaľ donášal Ficovi a spol. Počuli ste to [...]

SR Bratislava Vajnorská električková trať oprava termín BAX

Na križovatke Vajnorská a Odborárska sa zrazilo auto s električkou

20.05.2024 08:44

Nehoda je aj na vjazde do Bratislavy zo Svätého Jura, premávka sa tam spomaľuje.

Maturity maturant

Maturanti začali ústnu časť "skúšky dospelosti", štát posilňuje bezpečnosť

20.05.2024 07:20, aktualizované: 08:08

Ústna časť "skúšky dospelosti" sa na jednotlivých stredných školách uskutoční v termíne od 20. mája do 7. júna.

Russia Ukraine War Murals Photo Gallery

ONLINE: Posilnili sme svoje pozície v Charkovskom regióne, tvrdí Zelenskyj

20.05.2024 07:00, aktualizované: 08:35

Podľa hodnotenia ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského sa ruskej armáde nedarí rozšíriť front tak, aby oslabil ukrajinskú obranu.

Laj Čching-te

Nový prezident Taiwanu Laj Čching-te zložil prísahu, Blinken gratuluje

20.05.2024 06:55

Obyvateľom poďakoval za ich "ráznu obranu demokracie" a za to, že sa "nenechajú ovplyvniť vonkajšími silami".

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 431
Celková čítanosť: 2011917x
Priemerná čítanosť článkov: 4668x

Autor blogu

Kategórie