Založ si blog

Zomrelo 3000 palestínskych detí a jeden Mathew Perry

V posledných dňoch „naše“ médiá publikujú denne až dva-tri články o úmrtí akéhosi amerického televízneho herca, tuším akéhosi Perryho. Neviem, či som jeho meno napísal správne, lebo -priznám sa, donedávna som nevedel. že človek s takýmto menom existuje, že je to Američan a že nakrúca akési seriály. Dnes to už viem, lebo „naše“ médiá doslova obťažujú s jeho životným príbehom a jeho koncom. OK, iste je na Slovensku zopár občanov, čo tohto Perryho poznali a čo teraz za ním smútia. OK, je prirodzené, že médiá o jeho smrti uverejnia krátku správičku. Nič proti tomu.

Iná vec je. keď sa tomuto Perrymu v médiách venuje neprimerane veľký priestor. Keď sa z jeho smrťou v médiách robí promo-kampaň na dielka, v ktorých hral a keď nás už informácie o americkom chlapíkovi doslova unavujú. otravujú. Poviete si-načítaj, keď sa ti to nepáči. Nuž to sa ľahko povie ale ťažko uplatňuje. Pri sledovaní spravodajských portálov je nemožné, aby čitateľ na nadpisy s Perrym nenarazil. Je nemožné, aby ich ignoroval. Bohužiaľ software, ktorý by selektívne prezentoval všetky informácie s výnimkou Perryho, zatiaľ nevlastním. A tak chtiac-nechtiac o Perryho „mŕtvolu“ zakopávam denne aj niekoľkokrát . Ktovie dokedy to ešte potrvá, ktovie dokedy ho reklamné agentúry a médiá definitívne pochovajú.

Obludne hyperbolizovaná smrť pána Perryho v médiách má ešte jednu, tentokrát smrteľne vážnu stránku. Ide o to, že priestor venovaný tomuto hercovi a jeho smrti je priestor, ktorý bol ukradnutý z priestoru pre iné témy. Napríklad pre tému venujúcu sa nonstop vraždeniu palestínskych detí. Od začiatku izraelského zabíjania palestínskych civilov prišlo v Gaze ale aj na Západnom brehu rieky Jordán o život takmer 9000 ľudí. Z toho podľa odhadov Medzinárodného červeného kríža okolo 3000 detí. Smrtiace nálety Izraelčanov na Gazu sa stávajú každodennou „rutinou“. Palestínske matky nevedia dňa ani hodiny, kedy bomba padne aj na ich dom a kedy prídu o život oni alebo ich deti. Aby sa uľahčila posmrtná identifikácia detí, palestínske matky im píšu ich mená na nožičky a ručičky. Píšu im to na telíčka preto, aby do hrobov nešli ako „neznáma osoba 1″ alebo neznáma osoba 2…“.

Smutné príbehy o smrti palestínskych detí majú v „našich“ médiách priestor len sporadicky. Smrť palestínskych detí totiž nemá „trhovú hodnotu“. Nedá sa využiť na promo, je nepoužiteľná v komerčnej mediálnej kampani. Ba naopak, v riadiacich štruktúrach globálneho mediálneho sveta nie sú podrobnejšie informácie o zabíjaní palestínskych detí príliš žiadúce. Média, riadené z globálnych informačných centier sa snažia nepríjemné správy z Blízkeho Východu prekrývať inými, neutrálnymi alebo maskovacími témami.

-Takže smrť pána Perryho je možno pre niektorých informačných manažérov dar boží. Umožňuje im zakrývať skutočné, nekonečne bolestnejšie ľudské straty. Takže pán Perry bol užitočný za svojho života a je užitočný aj po smrti. Pomáhal zamaskovať skutočnú realitu súčasného sveta, zakryť ju pred konzumáckymi masami keď žil. A tomuto cieľu slúži aj teraz, keď je po smrti.

RIP pán Perry. RIP všeľudská humanita. – Nech žije pokrytecká západná civilizácia !?

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

Japan Nagasaki Anniversary Q A

USA žiadajú Čínu a Rusko, aby o nasadení jadrových zbraní rozhodovali ľudia, nie umelá inteligencia

02.05.2024 08:46

Washington vyzval Peking a Moskvu na pripojenie sa k záväzku, že o nasadení jadrových zbraní budú rozhodovať len ľudia a nikdy nie umelá inteligencia.

záchod, toaleta, WC, toaletný papier

Dostala pokutu za močenie na verejnosti, skončila na súde. Amsterdam po nátlaku žien vyčlení peniaze na záchody

02.05.2024 08:17

Radnica v Amsterdame po niekoľkoročnom nátlaku zo strany žien vyčlenila štyri milióny eur na výstavbu nových verejných záchodov.

oheň, kozub, kachle, plameň

Požiar dvoch obydlí v osade v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 07:54

Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch.

mikuláš černák

Černák stojí pred súdom a žiada prepustenie: Uvedomujem si skutky, ktoré som spáchal a hanbím sa za ne. Žiaľ, nedá sa vrátiť minulosť

02.05.2024 07:15, aktualizované: 09:55

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1982167x
Priemerná čítanosť článkov: 4686x

Autor blogu

Kategórie