Založ si blog

Šeliga pritvrdzuje hru

Šeliga z Oravy sa hrá na tvrdého ústavného právnika. Pre tých, čo nevedia, kto je tento bodrý vidiečan, -nuž je to roztlieskávač najväčšej hlúposti, akú Slováci od čias vzniku samostatného Slovenska urobili – je to roztlieskávač kuciakiády, ktorá mala vyniesť Kisku opäť do pozície prezidenta a skúsenú 28-ročnú Šeligu možno až do kresla premiéra.

Šeliga dnes poskytol čosi ako záväzné nariadenie. Nariadenie osvetľuje, čo má urobiť Ústavný súd Slovenskej republiky v kauze 363-ky. Po prvé, má kauzu 363-ky uzavrieť v extrémne krátkom termíne-do mesiaca. Po druhé, má vyhlásiť 363 za neústavnú. Po tretie, ak na to nebude dosť „statočných čaputovských sudcov“, mal by aplikáciu 363-ky radikálne obmedziť -napríklad tak, že generálny prokurátor nebude mať právo posúdiť súlad konania OČTK so zákonom. Generálny prokurátor nesmie konať, ak zistí porušenie zákona napr. zo strany prokurátora či vyšetrovateľa. Musí nechať veci plynúť až po súdny proces. Tam vysoko objektívne sudkyne napr. ako Szabová či Záleská samé zhodnotia, či bol postup OČTK zákonný. Či bol čačaný. Samozrejme, že bol. Veď ho viedli extrémne kvalifikovaní vyšetrovatelia pod dohľadom ešte kvalifikovanejších Lipšicových špeciálnych. A vybavené. Generálny prokurátor utrie hubu, ušetrí čas a bude môcť v kancelárii chovať napr. akváriové rybičky.

Šeliga z Oravy je „velice“ múdry „oný“ – právnik…Ak je treba, vyzná sa v rodinnom, v občianskom, hospodárskom, v trestnom práve, a samozrejme aj ústavnom práve. Pretože je z Oravy. Narodil sa v Kubíne-a tam sa rodia veľkí právnici. Priam básnici práva-poéti. Bardi, čo majú pred ambasádou USA sochy v sede.

Je možné, že keď sa Šeliga po septembri do parlamentu už nedostane, aj on začne písať básnické veľdiela-napríklad sonety pod názvom „Krvavé míľniky na ceste Slovenska k právnemu štátu“.

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

RTVS=brloh čiernokošeliarov

26.04.2024

Už dlhší čas sa dá politickú mapu SR veľmi orientačne znázorniť tak, že jedna tretina občanov SR kašle na politiku a na voľby a je jej jedno, koho poslúcha a na koho nadáva. Druhá tretina je orientovaná na Brusel a jeho hodnoty a tretia tretina, – to sú skutoční Slováci, vlastenci, národovci. Delenie na tri tretiny potvrdili v poslednom polroku dvoje [...]

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 421
Celková čítanosť: 1972698x
Priemerná čítanosť článkov: 4686x

Autor blogu

Kategórie