Založ si blog

Slováci nie sú antisemiti

Slováci nie sú antisemiti. Žiadne prepisovanie a falšovanie histórie, žiadne kampane platených poskokov v médiách na tom nič nezmenia. Slováci nemajú radi sionistov, – tak ako nemajú radi ani iných militantných šovinistov- či už sú to šovinisti ukrajinskí, nemeckí, ruskí, maďarskí, poľskí …alebo aj slovenskí.

Militantní sionisti často zamieňajú svoju dobyvačnú šovinistickú ideológiu za nevinnú túžbu mať svoj štát. Čiže za normálne vlastenectvo. Klamú. Nikto z tých, čo sú proti militantnému dobyvačnému sionizmu nie je proti právu Židov na svoj štát. Naopak-normálni ľudia doprajú Židom ich vlastný štát Izrael práve tak, ako ho doprajú Palestínčanom. V súlade s rezolúciami OSN z roku 1947 a v hraniciach, odsúhlasených vtedy medzinárodnými autoritami.

Územné výboje, ktoré od vzniku Izraela izraelský štát realizoval a vďaka ktorým dnes okupuje celé územie iného v 1947 medzinárodne proklamovaného štátu však už nemajú so zdravým židovským vlastenectvom nič spoločné. Militantný sionizmus má ambíciu nielen udržať existujúce okupované územia Palestíny, ale získavať nové – dokonca vrátane Sinaja, Libanonu, častí Sýrie a Jordánska. Cieľom militantných sionistov nie je Izrael v hraniciach z 1947 ale mýtický Veľký Izrael.

Súčasné hranice Izraela sú akoby „na kolieskach“ a posúvajú sa stále ďalej a ďalej. Bez ohľadu na to, či na okupovaných územiach žijú Židia alebo nie. Ak nie, tak ich tam militantní sionisti navážajú a vytvárajú pre nich čoraz väčší počet militantných osád. Ak militantní sionisti narážajú na odpor, siahajú po terore, vyhadzovaní palestínskych domov do povetria, po raziách a streľbe do palestínskych starcov, žien a detí. Toto nie je zdravý židovský patriotizmus, zdravé národovectvo či vlastenectvo. Toto je militantný, rasistický dobyvačný, imperiálny sionizmus. S takouto ideológiou našťastie, nechcú mať nič spoločné ani veľké skupiny obyvateľov Izraela.

Bohužiaľ, vládny režim v Tel Avive vedie izraelský štát a izraelský národ zlým, nezdravým smerom. Bez ohľadu na to, akú nevôľu a odpor to v ľuďoch z iných krajín vyvoláva. Militantní sionisti očierňujú odpor svetovej verejnosti voči nim hanlivými, nepravdivými invektívami. Obviňujú potom svetovú verejnosť z antisemitizmu. Samozrejme, nie je to vôbec pravda. Nikto normálny voči Židom nič nemá. Odpor voči násiliu páchanému sionistami na iných národoch , vrátane palestínskeho národa nie je antisemitizmus. Je to prirodzený odpor voči akémukoľvek násiliu, páchanému akýmkoľvek národom voči iným národom. Tento odpor, to je čosi, čo nemá nič spoločné s odporom voči židovskému etniku. Je to odpor voči akémukoľvek násiliu. Páchanému kýmkoľvek, proti komukoľvek a kdekoľvek.

Na blogovisku Pravdy sa už v minulosti objavili rôzne kampane. Najatí „autori“ tu publikovali „články“ propagujúce kadejaké náboženské sekty, kadejaké „umelecké“ smery, resp. propagujúce hejt proti Rusom, Maďarom, ficovcom, dankovcom, čaputovcom, pellegriniovcom, matovičovcom a pod. Najnovšie sa na blogovisku vyrojili štyria „autori“ zjavne nejako motivovaní na písanie článkov, ktoré ospravedlňujú medzinárodne odsúdené zločiny izraelských ozbrojených síl po odsúdeniahodnom zločinnom útoku extrémistov z Hamasu na izraelské kibuce. Tieto dezinformačné články, plné jednostranností, nespravodlivostí a lží nie sú dobrým vysvedčením o morálke ich autorov. Súdny človek si však na ne bohužiaľ už u nás zvykol a tak len ticho zanadáva a venuje sa dačomu pozitívnejšiemu…

Súdny človek – Slovák však už nemôže len tak ľahko nechať bez povšimnutia články, ktoré začínajú útočiť na historickú česť ba dokonca „genetickú výbavu“ Slovákov ako takých. Istému veľvyslanectvu sa zrejme nepozdáva, že Slováci nestoja poslušne na strane Izraela a neschvaľujú jeho masakry voči palestínskym civilom, ženám, starcom a deťom. Istému veľvyslanectvu sa nepáči, že Slováci majú na tieto činy, či skôr zločiny rovnaký názor ako predstavitelia OSN, čiastočne aj EU a ako Svätá stolica.

Na oplátku, z čohosi čo sa volá „nekama“ preto podporovatelia sionizmu začínajú útočiť na občanov Slovenskej republiky. Nepriamo ale aj priamo ich začínajú obviňovať z „antisemitizmu“. Jedným dychom sa však pri útokoch na Slovákov dopúšťajú rovnakej nechutnosti, akou je antisemtizmus. Dopúšťajú sa ANTISLOVAKIZMU. Antislovakizmus /nenávisť voči Slovákom/ a antisemtizmus /nenávisť voči Arabom, Židom, Asýrčanom a pod./. sú odporné. Patria do rovnakej skupiny nenávistných prejavov, bez ohľadu na to, či cieľom nenávisti sú Židia, Arabi alebo Slováci.

Suma sumárum: Slováci nemajú radi militantný šovinizmus -ani vlastný a ani cudzí. Ak ale nemajú radi sionizmus, neznamená to, že sú nepriateľmi Židov, že sú „antisemiti“. Naopak. Slováci sú na strane všetkých trpiacich ľudí a podporujú zmierlivosť, toleranciu a priateľskú spoluprácu všetkých národov na tom tomto našom spoločnom svete, na tejto našej spoločne zdieľanej planéte.

Perlička na záver: Tento blog bol najviac komentovaným článkom. /51 komentov/. Napriek tomu mal vraj čítanosť sotva nad 1100. Niekoľko čitateľov z rôznych IP si ho otvorilo a prečítalo. Počítadlo však zostalo nezmenené. Pán administrátor – ako je to možné ? Prečo tam u vás v administrácii niekto sústavne zastavuje počítadlo pri článkoch, ktoré nevyhovujú redakčnej línii Pravdy ?

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

Vrtuľník / Apache AH-64E /

Cvičenia NATO blízko ruských hraníc ukazujú, že Aliancia sa pripravuje na možný konflikt s Ruskom, tvrdí Kremeľ

04.05.2024 13:27

Vojenské cvičenia Steadfast Defender sú najrozsiahlejšie cvičenia NATO od manévrov Reforger z roku 1988 počas studenej vojny.

Milan Rastislav Štefánik

Politici si pripomínajú výročie úmrtia generála Štefánika. Mestá a obce organizujú pietne spomienky

04.05.2024 12:49

Milan Rastislav Štefánik zomrel 4. mája 1919 pri tragickej leteckej nehode pri pristávaní neďaleko Bratislavy.

Francúzsko / Police /

Prestrelka neďaleko Paríža si vyžiadala jedného mŕtveho a šesť zranených

04.05.2024 12:23

Malo ísť o vyrovnávanie si účtov v súvislosti s obchodovaním s drogami.

Michal Šimečka

Za predsedu PS snem zvolil opätovne Michala Šimečku

04.05.2024 11:14, aktualizované: 13:44

Podporu mu vyjadrilo 155 zo 161 hlasujúcich delegátov.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1984110x
Priemerná čítanosť článkov: 4691x

Autor blogu

Kategórie