Založ si blog

Kto začína s terorizmom ?

Včera a dnes sa napriek prímeriu v Gaze odohrali dva -ak chcete teroristické útoky, izraelských ozbrojencov proti Palestínčanom a potom, ak chcete teroristický útok Palestínčanov proti Izraelčanom.

Začalo sa to vykrikovaním dvoch palestínskych detí na hliadkujúcich izraelských ozbrojencov v utečeneckom tábore Jannín /Západný breh, územie Palestínskej samosprávy/. Izraelskí vojaci odpovedali na agresívne výkriky palestínskych detí ostrou streľbou. Výsledok ? Dve mŕtve palestínske deti.

V odvete za smrť palestínskych detí potom na autobusovej zastávke zaútočili dvaja palestínski ozbrojenci na tam stojacich Izraelčanov. Výsledok ? Traja mŕtvi Izraelčania a niekoľko zranených. Obratom potom dvaja ozbrojení izraelskí vojaci v civile a jeden ozbrojený izraelský civil /?/ spustili paľbu na útočníkov. Výsledok ? Dvaja mŕtvi palestínski ozbrojenci- Podľa izraelských i palestínskych zdrojov príslušníci hnutia Hamas.

Do médií na Západe sa nedostali tieto dve udalosti vo svojej príčinnej súvislosti, ale iba ako dve izolované udalosti bez vzájomnej nadväznosti. Pritom tej udalosti v Janníne sa v médiách venovala minimálna pozornosť no streľbe pri Jeruzaleme pozornosť priam „dejinná“. Izraelský minister vnútornej bezpečnosti streľbu v izraelských médiách a médiách Západu ihneď využil na to, aby dokumentoval, že podľa je jedinou formou dialógu s Palestínčanmi iba pohľad do hľadáčika samopalu a streľba. A aby vraj Izraelčania mohli takto s Palestínčanmi „diskutovať“, mali by byť všetci ozbrojení.

Dva príklady terorizmu. Alebo terorizmu a „terorizmu“. Príklady typicky blízkovýchodnej logiky a blízkovýchodnej kauzality. Detinská akcia, po nej brutálna reakcia. Po nej rovnako brutálna proti-reakcia. A po nej zákonitá proti-protireakcia. Tu kdesi vzniká každodenný terorizmus. Kto je tu však ten prvopočiatočný terorista ?

-To je otázka, na ktorú si milí čitatelia, urobte názor sami.

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

Michal Šimečka

Za predsedu PS snem zvolil opätovne Michala Šimečku

04.05.2024 11:14

Podporu mu vyjadrilo 155 zo 161 hlasujúcich delegátov.

Luhansk / UA vojak / UA armáda /

Ďalšia pomoc Ukrajine za 50 miliárd dolárov? USA rokujú s krajinami G7

04.05.2024 11:00

Peniaze by mali byť splácané z neočakávaných ziskov zo štátnych ruských aktív mrazených prevažne v Európe, z ktorých stále plynú úroky.

Antony Blinken

Blinken: Súhlas s prímerím by pre Hamas nemal byť problém

04.05.2024 10:17

Hamas oznámil, že jeho delegácia sa vráti do Káhiry na rozhovory o dohode, ktorá by zastavila izraelskú ofenzívu v Gaze výmenou za prepustenie rukojemníkov.

Francúzsko ČSR Štefánik

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí Milan Rastislav Štefánik. Jeho životný príbeh je inšpiráciou aj v súčasnosti

04.05.2024 10:04

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí v Ivanke pri Dunaji diplomat, vedec, štátnik, vojak a politik Milan Rastislav Štefánik.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1984011x
Priemerná čítanosť článkov: 4690x

Autor blogu

Kategórie