Založ si blog

Paranoidné mimovládky alebo mediálne príživníctvo ?

Mimovládky už niekoľko dní vedú barnumskú spolitizovanú reklamnú kampaň vraj na svoju obranu. Niet dňa, aby niekto z opozičných politikov alebo s nimi spriaznených údajne dobročinných mimovládok nevystupoval v médiu a nerozplakával Slovákov srdcervúcimi historkami o deťoch s rakovinou, o imobilných malých pacientoch či v biede žijúcich ženičkách s kŕdľom malých hladných detí.

Týchto všetkých vraj dodnes chráni pred ich ich fatálnym osudom iba činnosť mimovládok. No a túto činnosť im chce zlá Ficova a Tomášova vláda teraz znemožniť, brutálne zatrhnúť. Prečo ? Lebo ficovci dajú Slovákom do rúk možnosť, aby 2% z daní neposielali iba mimovládkam ale aj rodičom. No len si to predstavte, čo tí ficovci len nevymysleli: chcú dať občanom možnosť voľby ! Hrozné.

Darmo chudák Tomáš lieta z tlačovky na tlačovku, darmo obchádza médiá, darmo vysvetľuje novinárom, opozičným politikom a predstaviteľom mimovládok, že celé je to len nepochopenie veci a zbytočný humbug. Darmo Tomáš zdôrazňuje, že tento rok 2023 sa nič na súčasnom stave nemení. Darmo vysvetľuje, že si nič ale vôbec nič nezmení ani v r.2024, ba dokonca sa nič nezmení ani do polovice roka 2025. Darmo Tomáš zdôrazňuje, že o zmenách v ďalšom období sa bude v r. 2024 viesť široká verejná diskusia a že výsledné riešenie bude kompromisom resp. dokonca konsensom zúčastnených strán. Darmo Tomáš vyhlasuje, že prípadné finančné úbytky charitatívnych mimovládok budú zo strany štátu kompenzované. – Mimovládky sú k Tomášovým slovám slepé a hluché. Ako v obrátenom biblickom podobenstve správajú sa mimovládky sťa NEVERIACI TOMÁŠOVIA. Neveriaci Tomášovia ministrovi Tomášovi jednoducho neveria. A môže sa aj roztiecť na kolomaž od argumentovania, -oni mu ani tak neveria a neuveria.

Prečo je to tak ? Trpia azda predstavitelia opozície, opozičných médií a mimovládok špecifickým druhom afázie, centrálnej mozgovej poruchy pri percipovaní a spracovávaní informácií -najmä ak ide o informácie od ministra sociálnych vecí ? Alebo sú silno vzťahovační až paranoidní – a každú zmienku Ficovej vlády na konto mimovládok berú ako útok proti nim ? Alebo ide o inú, neznámu psychosociálnu deviáciu ?

-Nazdám sa, že nie. Podľa mňa tu dochádza k obyčajnému zneužívaniu témy tretieho sektora resp. mimovládok na boj opozície voči vláde. Opozícia vie, že Brusel i Washington sú na mimovládky, najmä na tie „ich mimovládky“ veľmi citliví. A že pri pokuse akejkoľvek pseudo-suverénnej členskej krajiny EU a NATO upraviť fungovanie mimovládneho sektora podľa potrieb toho-ktorého štátu reagujú podráždene, hystericky a vyhrážajú sa ihneď sankciami, zastavením platieb zo zdrojov EU či USA a alebo ešte dačím horším…Toto opozícia vie a preto v každom kroku Ficovej vlády zveličuje riziká pre MVO, ba bohapusto si vymýšľa a kričí na ratu tak, aby ju nebolo počuť iba v Bruseli či v USA, ale azda aj na iných planétach mimo našej slnečnej sústavy.

Mimovládky sa k tomuto účelovému politicky motivovanému falošnému poplachu pridávajú. Okrem toho však majú v „boji za MVO“ aj svoje vlastné čisto praktické zámery. Aké ? Samozrejme finančné. Komerčné. MVO pochopili, že politický opozičný krik sa dá využiť ako bezplatná reklama na propagovanie seba a na získavanie NOVÝCH ZDROJOV pre svoju činnosť. Opozične naladená časť slovenskej populácie je prevažne lepšie situovaná. Je ochotná financie, ktoré odvádza „svojim“ opozične ladeným MVO nielen ďalej posielať, -ale pod vplyvom ich údajného ohrozenia, je ochotná príspevky ešte zvýšiť. Príspevky pre MVO vraj posiela necelá polovica daňových subjektov. Súčasná kampaň pod heslom „ZACHRÁŇME MIMOVLÁDKY“ je šancou, aby sa medzi prispievateľov pre MVO zaradili aj ďalšie daňové subjekty.

Paranoidná atmosféra opozície a médií má, jednoducho povedané, multiplikačný efekt. Opozícii pomáha očierňovať Ficovu vládu v zahraničí, pomáha jej prostredníctvom spriaznených médií obnovovať a zachovávať v revolučnej prevádzkyschopnej teplote masy opozičných voličov /uvrhnuté pár dní po volebnej porážke do defetistickej pasivity/. Mimovládkam umožňuje bezplatnú reklamu v médiách. Zadarmo im umožňuje loviť nových 2%-ných sponzorov. – Paráda, no nie ?

Tento kšeft sa opozícii, médiám a MVO zatiaľ darí. Tomáš nech si rozpráva čo chce. Jeho hlas mainstreamové médiá ignorujú alebo skresľujú. V médiách sa naďalej ,akoby sa nechumelilo, publikujú dojímavé príbehy odkázaných a chorých ľudí, samozrejme najmä detí. Verejnosti sa podsúva obraz, na ktorom zlý Tomáš a zlý Fico berú onkologickým pacientom a imobilným seniorom aj tú poslednú obživu a nádej, ktorú doteraz vďaka mimovládkam mali. Slovom, – matovičovským rukopisom nakreslená vláda „sociálnych netvorov“, hyen, beštií v ľudskej koži !

Čo v tejto situácii zostáva vláde ? Ako sa má brániť ? Nuž inak sa nedá, iba začať čistiť mediálne prostredie. Zabezpečiť ,aby sa aspoň RTVS vrátila k svojmu poslaniu poskytovať občanom neskreslené, úplné informácie aj o činnosti a zámeroch vlády. Bez vyčistenia mediálneho chlieva môže Tomáš naďalej hovoriť svoje a nikto ho nezačuje. V novinách buď priestor vôbec nedostane, alebo dostane iba malý „štek“ – alebo dostane priestor v diskusii, v ktorej jeho vyjadrenia zaniknú v brechote presily opozičnej svorky 3-4 arogantných diskutérov.

Paranoidita sa vyliečiť nedá. Zmierniť sa dajú – v tomto prípade iba vhodnou zmenou mediálneho prostredia, jej najviac škodlivé prejavy. Nová slovenská vláda toho má veľa na robote. Nevie, kam skôr skočiť. Napriek tomu odporúčam, aby medzi jej najprioritnejšie priority patrila aj liečba chorej mediálnej atmosféry. Bez radikálnej zmeny sa Slovensko bude potácať v chronickej ficofóbnej paranoidite. Dnes sú objektom vzťahovačnosti mimovládky. Prípadne „poctiví elitní policajti“ -čurilovci. Zajtra to budú granty na boj s dezinformáciami. Pozajtra rodičovské dôchodky, vytláčanie produkcií Denníka N a Sme zo škôl, medvede, vlky a národné parky, čakacie doby na operácie, vysoké ceny plynu a potravín a pod.

-Paranoika nikdy úplne neupokojíš a ani nepresvedčíš. Vždy si na obviňovanie okolia zo zlých úmyslov čosi nájde. Preto nemožno otáľať a s radikálnejšou liečbou mediálnej atmosféry na Slovensku treba začať čo najskôr.

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

Michal Šimečka

Za predsedu PS snem zvolil opätovne Michala Šimečku

04.05.2024 11:14

Podporu mu vyjadrilo 155 zo 161 hlasujúcich delegátov.

Luhansk / UA vojak / UA armáda /

Ďalšia pomoc Ukrajine za 50 miliárd dolárov? USA rokujú s krajinami G7

04.05.2024 11:00

Peniaze by mali byť splácané z neočakávaných ziskov zo štátnych ruských aktív mrazených prevažne v Európe, z ktorých stále plynú úroky.

Antony Blinken

Blinken: Súhlas s prímerím by pre Hamas nemal byť problém

04.05.2024 10:17

Hamas oznámil, že jeho delegácia sa vráti do Káhiry na rozhovory o dohode, ktorá by zastavila izraelskú ofenzívu v Gaze výmenou za prepustenie rukojemníkov.

Francúzsko ČSR Štefánik

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí Milan Rastislav Štefánik. Jeho životný príbeh je inšpiráciou aj v súčasnosti

04.05.2024 10:04

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí v Ivanke pri Dunaji diplomat, vedec, štátnik, vojak a politik Milan Rastislav Štefánik.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1984016x
Priemerná čítanosť článkov: 4690x

Autor blogu

Kategórie