Založ si blog

Jana Bittóová Cigániková ma zase odohnala od televízora

Od televízie ma včera neodohnala sama. Pomohol jej „moderátor“ ta3 akýsi Šivák. V diskusii na tému možnej zmeny či možného doživotného zachovania rodných čísel pre ľudí, ktorí sa necítia byť tým, čím sa narodili-teda mužom alebo ženou.

Ponechám bokom absurdnosť spôsobu prezentácie témy, – v diskusii sa totiž moderátor a prítomné dámy neustále snažili hovoriť o genderizme, – hoci pri rodných číslach nejde o gender ale o pohlavie. – Chcem však glosovať niečo iné.

V diskusii 6 ľudí sa totiž na pľaci objavila Jana Bittóová Cigániková. Pani poslankyňa, ktorá sa postupom času pretvára na SLOVENSKÚ NÁRODNÚ FÚRIU. Na majsterku škriepok, zvád, hašterenia, konfliktov, citových výlevov a viac-či menej zúrivých atakov na každého a každú spoludiskutérku, ktorá jej je nepríjemná – a to bez ohľadu na tému či predmet diskusie.

Partnermi Cigánikovej vo včerajšej diskusii boli právnik, lekár a poslanec. Cigániková, ktorá vyštudovala manažment zdravotníckej starostlivosti a nemala a nemá hlbšie poznatky ani z politológie, ani z medicíny a ani z práva, sa okamžite začala „fundovane“ obrikovať , okrikovať raz na poslanca, raz na lekára, no najradšej na právnika. Prečo ? Lebo mali iný názor na vec ako ona.

Štýl „buďte ticho, teraz hovorím ja“, ktorý na Slovensku vypracovala pani Remišová, zdokonalila Cigániková o majstrovské prerušovanie oponenta. Cigániková najprv preberie slovo, ktoré od moderátora nedostala, využije moderátorovu benevolentnosť na 5 minútovú záplavu demagógie a invektív a potom, keď sa konečne dostane k slovu aj oponent, preruší jeho repliku už po druhej vete a znovu začne zaplavovať verejný priestor svojimi furióznymi skvostami.

Beda oponentovi, ak si chce znovu vziať slovo. Vtedy Cigániková použije Remišovej fintu, zdokonalenú o jej rétorický šperk. Cigániková „zabudne“, že to bola vlastne ona, kto skočil do reči oponentovi a zvrieskne na naňho, až sa všetci na Slovensku zľaknú: „Buďte ticho, neskáčte mi do reči, vy ste tu už hovorili polhodinu-teraz hovorím ja !“ Ak z Cigánikovej vresku oponent nezmeravie a snaží sa zúfalo predsa len čosi povedať aj on, – Cigániková zvýši intenzitu kriku a expresívnosť invektív. Svoj monológ Cigániková potom ukončí sama, keď sa unaví- zásadne iba kedy to ona chce a tak ako to len ona chce.

Samozrejme, takéto vystúpenia pani Cigánikovej sú možné iba vtedy, ak je na jej strane ústretový a s ňou ideovo stotožnený moderátor- napríklad onen Šivák. Pán, ktorý svoju neschopnosť moderovať maskuje akoby ústavným právom viesť diskusiu tak, ako on chce a s vyhrážkami, že ak sa priebeh diskusie oponentovi nepáči, môže sa ihneď pobrať kade ľahšie. – Takéto šivavé vyhrážky platia pre každého, iba pre pani Cigánikovú nie.

Priznám sa, že diskusie za účasti Cigánikovej sa už dlhšie snažím ignorovať. Remišovej „divadlo jedného herca“ je neinvenčné a nudné ale tu a tam aspoň absurdne smiešne, patafyzické. Dá sa pri ňom sedieť a ticho sa pochechtávať.

Cigánikovej prezentácie sú však hysterické, kakofonické, uškriekané, plné zlostných útokov, miestami /ak to fyzická blízkosť oponenta pri diskusnom stole dovolí/ prechádzajúce dokonca do priamych fyzických útokov. Cigániková pri nich rada používa chytanie oponenta za ruku, plieskanie po ramene či búchanie po chrbte. Ešte radšej sa ale nakláňa k oponentovi tvárou v tvár na vzdialenosť 5-10 cm, až má človek pocit, že ak oponent neprestane Cigánikovej protirečiť, dostane od nej do tváre jednu poriadnu „hlavičku“.

Suma sumárum, keď do diskusie príde Cigániková, diskusia končí a začína MMA. Najprv slovná, neskôr i jemne fyzická konfrontácia. Takmer bez pravidiel, v štýle chyť ako môžeš. Ideový súboj ustúpi brutálnej reči tela. A furióznemu škrekotu a vreskotu.

No a to je už na mňa veľa. Máločo ma vie odohnať od politologicky zaujímavých televíznych formátov. Verejne však priznávam, že Jana Bittóová Cigániková to vie. Vie ako ma od televízora či rádia odohnať. Je to Xantipa, je to fúria, je to akoby- s prepáčením – Dobšinského rozprávková bytosť, čo chcela opekať Janka a Marienku a bývala v perníkovej chalúpke na stračej nôžke.. Nabitá negatívnou energiou. Vybíjačka mozgových ističov. Pohroma pre zažívací trakt, pre sluchový aparát a pre subkortikálne mozgové štruktúry /o kortexe ani nehovoriac/.

Voči Cigánikovej odporúčam používať kvalitné štuple do ucha a kvalitné zváračské okuliare na oči, – no jediné, čo skutočne pomôže – je prepnúť na iný kanál alebo televízny prijímač úplne vypnúť.

-Tým, čo by sa radi zbavili svojej závisti na televízore alebo by si radi zachovali duševnú rovnováhu, odporúčam to isté: vypnúť prijímač a utekať od televízora s Cigánikovou čo najďalej. – Priatelia, dajte si povedať. neriskujte svoje zdravie. Od televízora s Cigánikovou čo najďalej !

Pellegrini v Nemecku, Fico s gréckou prezidentkou: to je teda izolácia SR ako hrom …

15.03.2024

Novinári a opozíční politici nám tu podsúvajú predstavu, že SR je pod novou Ficovou vládou izolovaná. Že sa s nami už nikto nechce baviť. Lebo sme nedemokratickí, lebo sme zlí na Šimečku a na Zelenského. No ak je toto, čo dnes na Slovensku máme – izolácia, tak potom je to asi tá povestná americká „splendid isolation“. Potom je to fajn vec. Lebo sme to my, [...]

14.marec 1939 – 14.marec 2024

14.03.2024

14.marca 1939, teda pred 85 rokmi odhlasoval slovenský snem vznik prvého samostatného slovenského štátu v dejinách. Prvým slovenským prezidentom sa stal Mons. ThDr. Jozef Tiso. SR uznalo de iure alebo de facto 31 štátov vtedajšej Európy. Prvá samostatná Slovenská republika vznikla v istom veľmocenskom prostredí /ako to vždy býva/ no ak by neexistovala silná túžba Slovákov [...]

Bože, Čaputová,- ako hlboko ste klesli !

12.03.2024

Rozhovor, ktorý poskytla Čaputová The Financial Times – nota bene stále ešte „nadstranícka“ prezidentka SR bol podľa mňa morálno-politické dno všetkého, čo táto nevinne vyzerajúca blondínka Slovensku zatiaľ vyviedla. Obsah interview bol od jeho publikovania v pro-čaputovských médiách niekoľkokrát zjemnený, do -interpretovávaný a akože uvádzaný na [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 401
Celková čítanosť: 1910730x
Priemerná čítanosť článkov: 4765x

Autor blogu

Kategórie