Založ si blog

My nič – to Matovič !

Čím bližšie ku voľbám, tým viac sa poslanci a nominanti pôvodnej vládnej koalície OĽaNO+Sme rodina+SaS+Za ľudí vyhovárajú na to, že všetok ten marazmus, všetka tá bieda súčasného Slovenska je zapríčinená len jedným jediným politikom – „magorom“ Igorom Matovičom.

Ak dnes do vládnych lavíc zakričíte „kto zapríčinil slovenskú ekonomickú mizériu ?“ Ozve sa vám „Matovič !“ A samozrejme ešte aj Fico, ale toho teraz nechajme bokom.

Ak zakričíme “ Kto zapríčinil krachujúce zdravotníctvo ?“ Ozve sa „Matovič !“ Kto je vinníkom rekordne vysokých cien potravín ? – Matovič ! – A takto, rezort po rezorte by sme mohli postupovať aj ďalej -po všetkých problémoch všetkých ministerstiev.

Matovič je dnes pre Hegerových Demokratov, pre Sme rodinu, pre SaS, pre Za ľudí baránok boží, čo z nich sníma ich vlastné hriechy. Matovič je skvelé alibi pre všetkých členov vlády 2020-2023, pre všetkých babrákov, lenivcov, neschopákov, darebákov a vládnych lotrov. Matovič je pohorie, ktoré spláchne všetky búrky, čo sa dnes valia na predstaviteľov pôvodnej vládnej koalície. Za Matovičovým chrbtom, v jeho zrážkovom tieni sa krčia takí viťúzi, ako napríklad všemúdra ministerka informatizácie Remišová, úžasná a ne-chmatácka ministerka spravodlivosti Kolíková a jej nástupca Karas, ktorý napriek menu nie je ani ryba ani rak, dobrý vojak Jaro Naď, čestný a pravdovravný Mikulec, vynikajúci zdravotnícki manažéri Krajči a Lengvarský, svetoznámi diplomati Korčok a Káčer, bojovníci za práva našich roľníkov dedoles Mičovský a priateľ obchodných reťazcov Vlčan, spolupracovník štb, disident, mečiarobijec a priateľ developerov Budaj, nekorunovaný nositeľ Nobelovej ceny za podnikateľské kilečká, minister hospodárstva Sulík a jeho nástupca chytráček Hirman, mierumilovný ficobijec a chvastoš s cudzím perím Krajňák, tajomný minister a podpredseda vlády pre NIČ pán Holý, minister pre rušenie vlakov a odstávku mostov Doležal, najutajenejšia ministerka kultúry na svete-pani Malinová pardon Milanová, Sulíkov „zaťko“ Gruhling a jeho ctižiadostivý nasledovník Horecký, – no a samozrejme „ja nič ja muzikant“ Heger, bývalý financmajster a tč. principál tohto vládneho cirkusu.

Na Matoviča dnes hádžu svoju vinu za tri a pol ročné vládne bašovanie samozrejme nielen ministri a ex-ministri, ale aj všetka tá ústavnoväčšinová 95-členná partička. Z nej do popredia vystupujú také epochálne politické osobnosti ako Cigániková, Šeliga, Krúpa, Pročko, Baránik, Valášek, Grendel, Benčík, Klus, Pivková, Marcinková, Ledecký, Dostál, Osuský, Miro Kollár, Kremský, Kučera, Vetrák, Tabaková, Čekovský, Zemanová, Kozelová, Biskupič, Kyselica, Pčolinský, Andrejuvová, Cmorej, Galek, Pollák, Šofranková, Čepček, Krištúfková, Remiášová, Žitňanská, Halgašová…Samozrejme, najviac sa spomedzi pôvodne matovičiarskych neviniatok vyníma Borisko Kollár-pán „každú chvíľu inak“.

Nezabudnime ale ani na Matovičových hrdých nominantov – napríklad veľmi špeciálneho Lipšica, veľmi akčného Hamrana, recyklovaného sudcu Mazáka, generálneho rádiotelevízneho Machaja, všetkého schopného NAKAmajstra Daňka, výkonného praporčíka u financov Žežulku, štábneho Zmeka, čističa Marosza…atď., atď.

-Všetci títo matovičkárski papaláši si tri a pol roka prichádzali na svoje vďaka Matovičovi. Plávali na jednej lodi s Matovičom. A dnes, -ako potkany sa tlačia pri mostíku, aby vybehli z Matovičovej potápajúcej sa bárky medzi prvými. A cestou kričia na dav novinárov, loviacich v prístave senzácie – to ja nie, to Matovič !

Ďaleko od hlučného davu toto predvolebné prezliekanie kabátov citlivo vníma pani Čaputová. Osoba, ktorá je po Matovičovi druhá najväčšia vinníčka tohto vládneho marazmu. Pezinská panička, ktorá stála pri výbere Matoviča za premiéra a ktorá mohla zastaviť Matovičovu hrôzovládu už po prvej úspešnej predreferendovej petícii za predčasné voľby. Slniečkárka non plus ultra, ktorá nedala ani po vyslovení nedôvery Hegero-Matovičovej vláde nohu do dverí a nepovedala dosť – ak neodhlasujete termín predčasných volieb v prvom možnom /jarnom/ termíne, postavím do volieb úradnícku vládu. Neurobila tak a dnes sa tvári ako svätá za dedinou.

Najnevinnejšími spomedzi všetkých nevinných sú najbližší matovičovskí kumpáni z koaličnej rady. V prvom rade Heger, no tesne za ním aj Sulík, Boris Kollár a nešťastnica Remišová. Títo najbližší Matovičovi spoluvinníci sa dnes nielenže nestiahli do dier, odkiaľ prišli, ale ešte majú tú drzosť behať po médiách a kádrovať autentické opozičné strany ako sú Smer SSD, Hlas SD, Republiku a K-LSNS. Po tom, čo sa podieľali na matovičovskom sociálno-ekonomickom protislovenskom masakre si dovolia hovoriť, kto by mal byť vo vláde a kto nie a koho by oni veľkomožní páni demokrati vzali na milosť, – a koho asi nie alebo v žiadnom prípade nie – lebo fuj, no veľmi veľmi fúúúúj….

Keby sme nemali za sebou trpké skúsenosti z obdobia po 2.sv. vojne, možno by bolo načim uvažovať o ľudových súdoch pre všetkých, čo sa tak alebo onak dostali na výslnie vďaka Matovičovej povolebnej 95-ke zo smutného februára 2020. Možno by sme mali uvažovať o retribučných konaniach a aspoň 4-ročnej politickej stopke pre celú tú partičku z OLaNO, SaS, Sme rodina a Za ľudí. Možno áno, -ale ja si osobne myslím, že nie. Lebo Slovensko je príliš malé a slabé, aby takúto očistu krvi vydržalo.

Fajn, takže asi predsa len bude lepšie, ak po jesenných voľbách nastane v SR celospoločenský zmier a celonárodná solidaritua. Lenže ak áno, tak potom bez spupnosti, bez kádrovania. S obrovskou pokorou pri sebakritickom posudzovaní svojich vlastných chýb ba tu a tam aj poriadnych darebáctiev. – Svojich vlastných – VLASTNÝCH ! A nie iba tých, čo ostatných členov vládnej koalície údajne prinútil robiť „zloduch“ Matovič. Áno, aj tých darebáctiev , ktoré ako nadpráca vznikli na rezortoch a na inštitúciách ovládaných Hegerovou časťou OĽaNO, Sulíkovými nominantmi, Kollárovými či kiskoidnými Remišovej nominantmi.

Lynčovanie Slovenska, akého sme od 2020 boli svedkami, nevykonal iba Matovič a tí, čo mu budú dopokonu stále verní. Na lynčovaní sa podieľali aj Sulíkovci, Kollárovci a Kisko-Remišovci. A ideovo aj páni a dámy z mimoparlamentného PS či KDH. – Preto prosím, -ak nechcete zostať po pás v matovičovskom trasovisku – vstúpte si vy z tamtej strany politického Slovenska láskavo do svedomia. Prestaňte si medzi obeťami vašej hrôzovlády povýšenecky vyberať „toho áno, toho nie“. – Nemáte na to morálny nárok. Vy ste si totiž na čelo svojej vlády v 2020 vybrali človeka, oproti ktorému sú takí politici ako Beluský /LSNS/, Uhrík /Republika/, Tomáš, Pellegrini, Saková /Hlas/ či Fico, Blaha, Blanár /Smer SSD/ morálne, spôsobilostne a ľudsky nedostižnými osobnosťami.

-Páni a dámy zo Sme rodina, SaS, z Hegerových Demokratov, – prestaňte sa vyhovárať na Matoviča. Priznajte si svoje vlastné viny. A pristupujte ku svojej predvolebnej a povolebnej politickej misii bez stupídnych podmienok. S pokorou a úsilím pracovať poctivo len a len pre Slovensko.

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 09:48

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 419
Celková čítanosť: 1965998x
Priemerná čítanosť článkov: 4692x

Autor blogu

Kategórie