Založ si blog

„Atentát“ na Babiša

Nie, nejde o tú nábojnicu. Ide o iné. Včera som pri hľadaní futbalového zápasu zabrúsil na chvíľu aj na českú verejnoprávnu televíziu. Vo vestibule Národného divadla tu v priamom prenose diskutovali prezidentskí kandidáti Pavel a Babiš. Čo som začul, bolo natoľko poučné, že som si po futbale pozrel diskusiu zo záznamu.

V priamom prenose sa v čtv prezentovali všetky hrôzy pro-západnej mediálnej manipulácie. Takej, aká sa dnes odohráva v rôznorodej podobe v masmédiách všetkých porobených krajín Strednej a Východnej Európy.

Médiá tu všade, teda nielen v SR a ČR, z „neznámych“ príčin hrajú na jednu bránku. U nás proti Mečiarovi, Dankovi, Ficovi, Uhríkovi…v Česku proti komunistom, okamurovcom a Babišovi. Prezidentský kandidát Babiš to vedel a tak sa besedám v médiách vyhýbal. Včera sa už vyhnúť nedalo, nuž Babiš na tú besedu prišiel. A zažil to, čo predvídal. Zažil brutálne útoky „nezávislého“ moderátora, všetky jeho sabotážne a znevažujúce triky, všetko to moderátorské svinstvo, aké používajú proti opozícii /osobitne Ficovi/ aj moderátori RTVS, Markízy, JOJky a občas aj ta3. Včera to však mladý mediálny s prepáčením sraľko použil proti Babišovi v koncentrovanej podobe. Použil proti Babišovi konskú dávku moderátorského jedu.

Čo konkrétne ? V prvom rade neustále skákal Babišovi do reči. Kým Pavla nechal pokojne sformulovať hocijakú plytkú frázu, nechal ho vyhovárať sa a zamlčovať akékoľvek žurnalisticky zaujímavé pikošky, u Babiša to bol pravý opak. Moderátorský mladíček nielenže po treťom-štvrtom slove skočil Babušovi do reči, ale ešte ho aj prekrikoval, ba často sa s ním hádal. Slamený generál-pajác Pavel sa tomu iba škodoradostne usmieval. Pavel bol v tejto diskusii vlastne zbytočný. Tu a tam povedal nejakú nahlúplu frázu, nejakú floskulu, ale väčšinou sa iba tváril ako sfinga. Nemusel robiť nič-moderátor- de facto jeho hovorca- prácu urobil za neho.

Popri skákaní do reči použil moderátor aj iný neférový trik. Bol ním výsluch v štýle policajného vyšetrovania. Neustále sa pýtal na detaily, na výroky povedané neformálne pred mnohými rokmi. Odbočoval od témy, slovičkáril, pokúšal sa chytiť Babiša do verbálnej pasce. Vopred účelovo povyberané a z kontextu vytrhnuté Babišove medializované výroky, povedané zo žartu pred 10-15 rokmi napr, v zábavnej relácii Jana Krausa poslúžili moderátorovi ako záväzné politické stanoviská. Trápny hnus v plnej paráde.

Ďalším trikom bolo moderátorovo tvrdohlavé opakovanie známej veci, že Babiš bol agentom ŠTB. Babišove papierové dokumenty,-výroky súdu, že spolupráca s štb nebola dokázaná, považoval moderátor za bezcenné taľafatky. Bagatelizoval a marginalizoval akékoľvek Babišove vecné dôkazy. Na súdnych rozsudkoch sa smial, prebíjal ich tromfami z ÚPN, akoby ÚPN bol nadradený rozhodnutiam súdu. Opäť. trápny hnus v plnej paráde.

V predvolebnej debate sa stretli dvaja bývalí komunisti. Pavel ako funkcionár KSČ /vedúci straníckej skupiny resp, predseda ZO KSČ na armádnom výcvikovom stredisku/ a Babiš ako radový člen KSČ. Moderátor na veľký rozdiel v komunistickej angažovanosti medzi Pavlom a Babišom „zabudol“. Nevšimol si ho. Keď na to Babiš upozornil, moderátor zlostne zvýšeným hlasom na neho zaútočil, -nech je ticho, lebo vraj on využíval členstvo v KSČ na časté cesty do zahraničia. Babiš mu na to pokojne odvetil, že cestovanie do zahraničia /arabské krajiny/ mal v pracovnej náplni. Bol totiž pracovníkom zahraničného obchodu.

V predvolebnej kampani sa stretli dvaja ľudia s kariérou začínajúcou v temných vodách komunizmu. Moderátor Babišovi neustále pripomínal jeho evidenciu vo zväzkoch ŠTB. Babiš to vytrvalo označoval ako eštebácky podfuk. Spoluprácu s štb striktne odmietal. Moderátor to prijímal s teatrálnym úškrnom.

Fakt, že Pavel začínal kariéru ako komunistický rozviedčik, frekventant školy komunistickej vojenskej rozviedky, cvičený na všelijaké výzvedné, diverzné ale aj brutálne násilné činy v zahraničí, moderátor neustále zahováral. Uveril Pavlovmu tvrdeniu, že vlastne ešte nešlo o zabijácke špiónskej aktivity, – lebo sa Pavel na ne ešte iba pripravoval. /Akoby úkladná vražda v štádiu pokusu nebola trestný čin…/. Jednoducho, podľa moderátora výcvik za komunistického špióna-diverzanta nebol ničím oproti fiktívnej a súdne zrušenej evidencii vo zväzkoch štb.

-Špinavá práca moderátora proti Babišovi – to už nebol iba útok, to už bola forma mediálnej popravy, druh mediálneho atentátu.

Vrcholom zhovaďovania Babiša bolo, keď ho moderátor „pristihol“ ako sa zamotáva a vykrúca z odpovede na otázku, či by Česko poskytlo pomoc krajine NATO /napr. Poľsku/, ktorá by bola napadnutá. Ťuťkovi generálovi stačilo povedať, že áno. Babiš sa pokúsil zasadiť takúto vec do konkrétnych politických reálií. Upozornil, že v takomto prípade by bolo treba dôkladne preskúmať, či daná krajina NATO bola skutočne napadnutá, či útok na ňu nebol vyprovokovaný nepriateľskými krokmi krajiny NATO a či teda vlastne útok na ňu nebol formou prevencie, či nebol formou obrany. Moderátorova intelektová kapacita nebola schopná pochopiť takéto zložitejšie videnie sveta. Stále len trval na odpovedi áno alebo nie. – Na odpovedi, ktorá je príznačná pre niektorých novinárskych hlupáčikov aj na Slovensku.

Zo sledovania diskusie Babiša s Pavlom som mal, priznávam, desivý pocit. Miesto objektívne nestranne moderovanej besedy som bol svedkom pokusu o mediálnu popravu, o mediálny atentát na jedného -Západom nemilovaného kandidáta Ing. Babiša.

Na druhej strane, bol som svedkom obhajoby komunistického funkcionára a vycvičeného komunistického špióna-diverzanta, generála Pavla. Generála, chráneného ako vzácna prírodnina iba preto, že tento špión a diverzant prešiel z komunistickej sovietskej teda „ruskej“ strany na stranu demokratickú, natovskú, teda americkú. Pri pohľade na včerajší český novinársky paškvil som v duchu ďakoval Pánu Bohu, že toto ešte v takejto brutálnej podobe na Slovensko neprišlo.

-Zatiaľ neprišlo. Onedlho však asi príde. Veď sú pred nami parlamentné a potom prezidentské voľby. Tak ako v ČR aj v SR pôjde Západu o veľa. A tak nepochybujem o tom, že západní dezinformační mágovia a ich domáci slovenskí pomáhači urobia všetko, aby to tu informačne vyčistili. Po včerajšej českej skúsenosti viem, že sa aj Slováci majú na čo „tešiť.“

RTVS=brloh čiernokošeliarov

26.04.2024

Už dlhší čas sa dá politickú mapu SR veľmi orientačne znázorniť tak, že jedna tretina občanov SR kašle na politiku a na voľby a je jej jedno, koho poslúcha a na koho nadáva. Druhá tretina je orientovaná na Brusel a jeho hodnoty a tretia tretina, – to sú skutoční Slováci, vlastenci, národovci. Delenie na tri tretiny potvrdili v poslednom polroku dvoje [...]

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 420
Celková čítanosť: 1967295x
Priemerná čítanosť článkov: 4684x

Autor blogu

Kategórie