Založ si blog

Ukrajinci nevedia kam skôr skočiť: Lov na mužov na Ukrajine

Je pravda, že najväčšie boje na ukrajinskom fronte sa t.č. odohrávajú v oblasti Arťomovska /Bachmutu/, na prístupoch k predmestiam Zaporožia a v Donbase /Kremenná/. Veď keď už aj Pravda o tom píše, tak to musí byť pravda…OS RF v poslednom týždni, po dobytí Soledaru obsadili tri mestá a 7 obcí. Dobytie Marijinky, Soledaru a Orechova má značný strategický význam. OS UA vynaložili na ich obranu veľké ľudské zdroje, no nestačilo to. V súčasnosti preto Kyjev zahájil „lov na mužov“, na posledných ešte nemobilizovaných Ukrajincov. Koľkých Kyjev uloví, ukážu najbližšie týždne.

Kyjev však má aj iné problémy. V „oslobodenom“ Kupljansku neďaleko ruských hraníc sa Ukrajincami dosadený starosta sťažuje na silnejúce pro-ruské nálady obyvateľstva a na problémy v komunikácii medzi ním a občanmi. Tieto problémy boli a sú aj inde, v Kupljansku však nadobudli takú intenzitu, že o nich píše aj britský The Economist.

Hlavným vojenským a finančným sponzorom Kyjeva sú USA a UK. V UK požiadavky Zelenského na nové zbrane a ďalšie peniaze podporujú, ba ešte Ukrajincov v ich neústupnosti podnecujú. Vojenskí predstavitelia USA majú trochu skeptickejší postoj. Do amerických médií prenikajú informácie, že Pentagon Kyjevu odporúča stiahnuť sa z Bachmutu=Arťomovska, aby sa zamedzilo masakrom v OS UA, podobným boju o Soledar.

USA by radi ochránili stále sa zmenšujúci počet vojakov UA, vojenskú techniku a radi by získali čas na výcvik novších mobilizantov, o ktorých sa UA stále viac opiera. Vojaci z USA by radi ušetrili ukrajinské sily na aprílovú-májovú rozsiahlu ofenzívu v smere na Krym. Predpokladajú, že ak by krymská ofenzíva OS UA bola aspoň trochu úspešná, bola by živou vodou pre vojnovú propagandu. Dodala by politikom v Kongrese a v Bielom dome chuť do ďalších investícií, do ´ďalších ziskov amerického vojensko-priemyselného komplexu.

V súčasnosti sa OS UA v Arťomovsku/Bachmute stále ako-tak držia. No zálohy, ktoré sem boli presunuté, chýbajú v Kremennej a najmä v Zaporoží. Posledné rezervy OS UA sa odvčera horúčkovito presúvajú práve k Zaporožiu. OS RF tu totiž včera poobede postúpili až do 6 kilometrovej hĺbky ukrajinského územia. Sily presunuté k Zaporožiu však chýbajú v Kremennej a v Arťomovsku. Zalužnyj nevie kde mu hlava stojí. Zapchá jednu dieru a dve ďalšie sa na frontovej línii vytvoria. Ukrajinskí vojaci nevedia kam skôr skočiť.

Preto to volanie po tankoch, bojových vozidlách pechoty, raketách, po F-16 – tkach a pod. Náčelník štábu OS USA gen. Milly hovorí o súčasnej situácii na ukrajinskom fronte ako kľúčovom momente celej vojny. Milly vie, o čom hovorí.

Na Západe sa vojenské a politické štruktúry modlia, aby čo najskôr prišla jar. Problém je, že tu máme iba január, po ňom možno takmer rovnako zimný február a marec. Jar je ďaleko.

Dožije kyjevský bača do apríla- mája, – dožije do jari ? Požijeme, uvidíme.

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 419
Celková čítanosť: 1965520x
Priemerná čítanosť článkov: 4691x

Autor blogu

Kategórie