Založ si blog

Pôjdu ukrajinskí utečenci na front ?

Ukrajincom sa v poslednom čase na fronte nedarí. Včera napr. stratili mestá Orechov a Lobkovoje /Zaporožská oblasť/ a predmestie Arťomovska /Bachmutu/ zvané Kleščejevka. Aj preto bývalý poľský námestník ministra obrany a bývalý veliteľ pozemných síl Poľska generál Waldemar Skrzypczak v poľskom informačnom médiu Wpolityce vyhlásil, že pri súčasnom stave vecí vie Západ Ukrajine pomôcť bojovať ale nie vyhrať. Ukrajincom síce dodávky zbraní a munície pomáhajú, no k víťazstvu nad Ruskom nepomôže ani 100 ani niekoľko sto tankov Leopard. Hlavným problémom ukrajinskej armády je totiž už nedostatok vojakov.

Ukrajinci vyčerpali takmer všetky svoje ľudské rezervy. Teda takmer všetky. Poľský generál upozorňuje na posledné ľudské zdroje, ktorými sú Ukrajinci, čo ušli pred vojnou zo svojej vlasti do zahraničia. Čo tam študujú, pracujú. zarábajú. A nie je ich málo. Len do Poľska prišlo 7 mil. utečencov. Väčšinou žien a detí, no nemálo bolo aj mužov. I takých, čo do EU ušli pred povolaním do armády. Skrzypczak navrhuje, aby sa týto ukrajinskí migranti mobilizovali /podľa neho aj na báze brannej povinnosti, teda nedobrovoľne/, aby sa v zahraničí vycvičili a poslali potom domov, na ukrajinský front.

Skrzypczak spomína, že precedensy takéhoto postupu boli v časoch 2.sv.vojny napr. medzi zahraničnými Poliakmi, Čechmi ale aj Ukrajincami. Najvhodnejšími krajinami na nedobrovoľnú mobilizáciu ukrajinských emigrantov sú Poľsko, Nemecko a Francúzsko. Ukrajinskí emigranti sa v zahranikčí prejavujú ako silní vlastenci-ozdobujú verejné priestranstvá v USA a EU hojnosťou ukrajinských zástav, dehonestujú sovietske pamätníky, znepríjemňujú život ruským turistom, umelcom a športovcom. Svoju zdravú proti-ruskú bojovnosť si budú konečne môcť vybiť na tom pravom mieste – v prvej línii frontu na Donbase, pri Charkove alebo pri dobýjaní Krymu.

Skrzypczakov návrh nie je na zahodenie. Ak by sa však rozšíril aj na tzv. ukrajinských študentov a dlhoročných gastarbeiterov na Slovensku, bol by to pre SR problém. Ubudlo by ľudí v automobilkách, na poliach… ba i vysokoškolské posluchárne a internáty by dosť osireli.

Neviem, neviem by sme si bez našich drahých Ukrajincov potom u nás počali…

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 419
Celková čítanosť: 1965991x
Priemerná čítanosť článkov: 4692x

Autor blogu

Kategórie