Založ si blog

USA kupujú ruskú ropu a ropné produkty ako len môžu

Podľa čínskeho Baijiahao zvýšili USA import spracovanej ropy a ropných produktov z Indie viac ako 33 krát. Zaujímavé je, že tieto produkty pochádzajú z ruskej ropy. USA tým formálne neporušujú vlastné protiruské sankcie, lebo tie sa netýkajú importu spracovanej ropy a jej produktov cez tretie krajiny.

Informácia o nepriamom americkom importe ropy z Ruska má nielen obchodno-politický ale aj morálny rozmer. Je voči USA dosť zahanbujúca. Podľa čínskeho média je to tiež dôkaz, že protiruské sankcie vymýšľajú USA hlavne pre svojich spojencov v EU. Sami sa však sankciami, ak z toho majú finančné výhody, veľmi neriadia. Ako vraví príslovie: Vodu kážu, víno pijú.

A čo my v SR ? Hujerovia v súčasnej vláde sa sankčnými pokynmi riadia ako vzorní stachanovci. Sankčné normy USA a EU plnia na 150-200 %. Dalo by sa povedať, že pijú vodu aj vtedy, keď je piť víno povolené a ostatní chľastajú ako vedia. Naď, Remišová, Káčer, Vatrák a spol. sú jednoducho vzorní „butat´oti“.

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

Fico dnes odštartoval vládnu krízu či skúšku charakterov súčasnej vládnej koalície ?

13.04.2024

Pod taktovkou relatívne vecného moderátora Mateja Baránka dnes Fico v pravidelnom formáte premiérskych monológov na RTVS odštartoval mimoriadne závažný proces. „Informoval“ verejnosť o svojom akože „osobnom názore“ na riešenie novej politickej situácie vo vládnej koalícii po zvolení P.Pellegriniho za prezidenta SR. Táto informácia tvorila iba 2-3% [...]

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 418
Celková čítanosť: 1957963x
Priemerná čítanosť článkov: 4684x

Autor blogu

Kategórie