Založ si blog

Úradnícka vláda=vláda zabúdania !

Pro-západné a pro-vládne médiá po krachu Hegerovho projektu 76 sa pretekajú v tom, aby čo najfarbistejšie vymaľovali možnosť predčasných volieb bez referenda, cez 90 poslancov NRSR. Robia tak „v predvečer“ referenda. Z tejto kampane priam kričí, že skutočným cieľom nie sú predčasné voľby ale sabotáž referenda. Ide o to, dať občanom falošnú nádej na predčasné voľby bez referenda. Kto rozumie čítanému textu takýchto mediálnych ohlupovačiek zistí, že podmienky SaS, podporované aj zvyškom pôvodnej vládnej koalície- zachovanie skoro neprekonateľnej hranice 90 hlasov v NRSR a najmä vyhodenie referenda ako možnosti iniciovať voľby priamo slovenským ľudom príp. ešte aj neskorý termín predčasných volieb, sú a pravdepodobne aj budú pre skutočnú opozíciu v NRSR neakceptovateľné. Predčasné voľby sa tak zrejme v NRSR presadiť nepodarí.

Čo bude nasledovať ? Po neúspešnom referende a po neúspešnom hlasovaní o zmene ústavy v NRSR príde na rad Čaputová. Vymenuje vo februári svoju úradnícku vládu. Odborníkov do nej si nájde v širšom zázemí svojej materskej strany Progresívne Slovensko. Možno však aj v zázemí súčasných vládnych strán, – plus SaS, príp. KDH a i. S pravdepodobnosťou rovnajúcou sa istote sa do takejto úradníckej vlády nedostanú odborníci zo zázemia Smeru SSD, Republiky, LSNS, SNS, Života a i. ľavicových, pronárodných a konzervatívnych strán. Možno sa tam ako forma motivácie do budúcnosti dostane pár ľudí z Hlasu SD príp. ľudí, čo opustili Smer,-ale aj tomu skôr neverím ako verím.

Čaputovej úradnícka vláda bude mať oficiálne za úlohu upokojiť situáciu v SR, pokračovať v „zdravých reformách“, v podpore ekonomiky, v pro-európskej a pro-americkej politike vlád Matoviča a Hegera…-a pripraviť Slovensko na riadne voľby v 2024. Áno, v 2024, lebo po vymenovaní Čaputovej úradníckej vlády už žiadne predčasné voľby nebudú. Úradnícka vláda bude nová vláda. Preto sa vyhne jarnému osudu, ktorý by vyplýval z nedodržania zadĺženosti, deficitu a i. ustanovení paktu stability. Úradnícka vláda pravdepodobne nedostane dôveru v NRSR. No a čo ? Bude vládnuť ďalej ako vláda dočasná, ako vláda v demisii. – Čert si dá na rohy maskovací klobúčik. No rohy mu pod ním i tak zostanú…

Súčasná vládna koalícia plus KDH ba možno alibisticky aj PS budú navonok proti úradníckej vláde protestovať. Budú ju ohovárať po médiách. No v skutočnosti budú šťastná ako blcha, že takáto vláda v SR bude. Úradnícka Čaputovej vláda totiž bude vládnuť dostatočne dlho /vyše roka/. A poskytne vládnej koalícii z r. 2020 drahocenný ČAS NA ZABÚDANIE jej neschopnosti, jej omylov, chýb, prehreškov, zlých činov i zločinov. Ľudia po nástupe úradníckej vlády si už na jar 2023 prestanú pamätať, aká neschopná bola vláda Matoviča a Hegera. Nastane všeľudové zabúdanie. Zlo zo SR nezmizne, no médiá ho budú zahmlievať a prisudzovať „predchádzajúcim vládam“ – nie teda iba vláde OLaNO, SaS a spol, ale aj vláde Pellegriniho a -ako inak, „trom vládam Fica“.

V takejto atmosfére všeľudového zabúdania si budú Matovič a Heger, Sulík a Remišová ale aj B.Kollár liečiť svoje rany, čistiť svedomie a pripravovať sa v pohodičke na nové voľby. V predvolebnej kampani budú už vystupovať ako strany po sebareflexii, čisté ako alabaster. Budú sa predvádzať v komunálnej kritike úradníckej vlády a za pomoci médií sa budú prezentovať ako div nie zásadové opozičné strany. – Nuž ale veď oni také po nástupe Čaputovej úradníckej vlády formálne aj budú ! Od februára 2023 budú vlastne všetky politické strany stranami opozičnými. Bude záležať na ľubovôli médií, ktoré strany budú volané do diskusií, ktoré budú mať tlačovky v prajmtajme, naživo a ktoré sa dostanú iba do jednoduchých konštatačných viet na internete či v rádiách.

Po nástupe Čaputovej úradníckej vlády bude národ zabúdať. Zabudne na kriminalizáciu opozície, na tance okolo kajúcnikov, na zmätky spojené s covidom, na povinné testovania a povinné očkovania, na trnavskú firmu, čo sa na tom nabalila, na zbytočné lockdowny, na nevyplatené podpory a žobrácky mizerné kompenzácie firmám, ktoré museli mať na príkaz vlády zatvorené prevádzky, na nedostatočnú liečbu postihnutých. Zabudne sa na schválenie zradcovskej „obrannej“ zmluvy s USA, na schválenie pobytu cudzích vojsk na území SR. Zabudne sa na lifrovanie zbraní, liekov, peňazí a iného materiálu na Ukrajinu. Zabudne sa na nezmyselné sankcie proti Rusku, na nepriateľské rusofóbne kroky vlád Matoviča a Hegera. Zabudne sa na obmedzenia slobody zhromažďovania a slobody slova.

Zabudne sa na katastrofálny dopad politiky Matovičovej a Hegerovej vlády na ceny energií, ceny potravín, ceny stavebnín…na okolnosti vzniku dvojcifernej inflácie, zničujúce tempo zadlžovania a deficitu, na ruinovanie miest a obcí, na pokles priemyselnej výroby, na zatváranie prevádzok a fabrík, na nedostatočné vládne energetické a protiinflačné kompenzácie, na pokles reálnych prijmov, na premenu dôchodcov na žobrákov, na likvidáciu sociálnych istôt

….Zabudne sa na to, KTO JE ZA TO VINNÝ. Lebo veď ide o nejasné dedičstvo minulosti. S ním už formálne opozičné strany OLaNO, SaS. Za ľudí, Sme rodina nebudú mať priame spojenie. Výsledok vládnutia úradníckej vlády ? Nuž, bude ním to, že za zlo na Slovensku nebude nikto zodpovedný. Úradnícka vláda nie, lebo bude dočasná, bude mať obmedzené právomoci a bude vládnuť krátko. Vláda Hegera a Matoviča tiež nie, lebo už nebude vládnuť ale bude v opozícii. Navyše ani preto nie, že vraj nemala čas dovládnuť a nemohla teda dotiahnuť svoje „geniálne“ zámery, svoje „atómovky“ do konca.

V atmosfére všeľudového zabúdania tak bude na médiách, na inštitucionalizovaných majiteľoch pamäti, komu to či ono zlo pripíšu. – Čo myslíte, komu ho „naše objektívne“ médiá budú pripisovať ? Nie je to ťažká otázka. Odpoveď na ňu bude ešte jednoduchšia: Smer, Smer, Smer…Fico, Fico, Fico…

Pamäť národa je ošemetná vec. V SR máme na ňu síce špeciálny úrad, no len ako maskovanie. Ako nástroj na selektívne vyťahovanie tej či onej udalosti a jej zaujaté hodnotenie a pripisovanie viny tým osobnostiam, ktoré si na to skutoční vládcovia SR vybrali.

Ešte menej spoľahlivou vecou je bežná pamäť bežných ľudí. Na veci verejné sa zabúda za pár dní, možno za pár týždňov. Po nich je už to, čo si ľudia z minulosti vytiahnu väčšinou iba výsledok mediálnej manipulácie. Priemerní ľudkovia si budú z čias za vlády Matoviča či Hegera pamätať iba to, čo im selektívne „pripomenie“ TV Markíza, TV JOJ, príp. RTVS. Tak to bolo a je s pamäťou na vládnutie Mečiara, Dzurindu, Fica…tak to bude aj teraz: s vládami Matoviča a Hegera.

Uzáver: Úradnícka vláda „odborníkov“ Z.Čaputovej bude skvelou možnosťou ako si pôvodná vládna koalícia z R.2020 vylieči svoje rany. Bude to čas, keď sa z vinníka stane obeť. Z vládneho činiteľa zásadový opozičný kritik. Zo skutočnej opozície vinník. Bude to čas všeľudového zabúdania. Čas, keď nám našu pamäť prepíšu médiá, osobitne televízie, rádiá, noviny a internet. Bude to čas veľkého resetu pravdy o našej matovičovskej minulosti. Čas, keď sa kakané zmení na čačané a naopak.

A bude to čas, keď sa staronoví alebo noví matovičovci chopia svojej šance a za pomoci médií nemalú časť Slovákov znovu oklamú, napašmú, navábia na ďalšie zázračné vládne programy. Na ďalšie atómovky. Obávam sa, že sa to v roku 2023 takto stane. Lebo spoločenská pamäť veľkej časti obyčajných ľudí je veľmi krátkodobá. A médiami ovplyvniteľná. Bohužiaľ.

Je z tohto nejaké východisko ? Áno. Východiskom je referendum 21. januára. Ak bude úspešné, budú aj skoré – májové/júnové predčasné voľby a nová legitímna vláda. Čas na národné zabúdanie sa skráti. Médiá nedostanú až tak veľkú šancu, aby nám našu spoločenskú pamäť totálne prepísali. Referendum je pre tých, čo ešte majú dobrú pamäť. A chcú ju mať autentickú, bez resetovania z médií.

Čo vy na to ? Skúste o tom popremýšľať, priatelia.

RTVS=brloh čiernokošeliarov

26.04.2024

Už dlhší čas sa dá politickú mapu SR veľmi orientačne znázorniť tak, že jedna tretina občanov SR kašle na politiku a na voľby a je jej jedno, koho poslúcha a na koho nadáva. Druhá tretina je orientovaná na Brusel a jeho hodnoty a tretia tretina, – to sú skutoční Slováci, vlastenci, národovci. Delenie na tri tretiny potvrdili v poslednom polroku dvoje [...]

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 420
Celková čítanosť: 1967411x
Priemerná čítanosť článkov: 4684x

Autor blogu

Kategórie