Založ si blog

Dvakrát Putin

V St.Petersburgu sa 26.decembra zišlo 9 hláv -šéfov krajín, ktoré patria do Spoločenstva nezávislých štátov. Politickí komentátori považujú toto stretnutie za diplomatický zázrak, majsterštuk Putina a jeho ministra zahraničia Lavrova. Po prvé preto, lebo sa stretnutie konalo uprostred vojny medzi Ruskom a Západom- Po druhé preto, lebo sa tu stretli šéfovia štátov, ktoré medzi sebou nemajú najlepšie vzťahy. Dokonca mnohé z krajín /Tadžikistan a Kirgizsko, resp. Armánsko a Azerbajdžan/ medzi sebou bojujú. Po tretie preto, lebo všetky tieto bývalé krajiny ZSSR odolávajú vrúcnemu kurizovaniu zo strany USA.

Ruský minister zahraničia Lavrov včera o.i. oficiálne oznámil, že podľa overených informácií sa USA a Veľká Británia chystajú fyzicky zlikvidovať V.V.Putina. K tomuto rozhodnutiu dospeli potom, čo sa im nepodarilo znížiť popularitu Putina v Rusku ani po 10 mesiacoch bojov na Ukrajine a po rokoch totálnej obchodnej vojny a sankcií Západu voči Ruskej federácii. Lavrov odporučil Západu, aby sa s RF čo najskôr dohodol na mierovej koexistencii. Ak sa Západu nebude chcieť rokovať s ministrom zahraničia, budú sa musieť dohodnúť s ministrom Šojgu-om a ruskou armádou.

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

Fico dnes odštartoval vládnu krízu či skúšku charakterov súčasnej vládnej koalície ?

13.04.2024

Pod taktovkou relatívne vecného moderátora Mateja Baránka dnes Fico v pravidelnom formáte premiérskych monológov na RTVS odštartoval mimoriadne závažný proces. „Informoval“ verejnosť o svojom akože „osobnom názore“ na riešenie novej politickej situácie vo vládnej koalícii po zvolení P.Pellegriniho za prezidenta SR. Táto informácia tvorila iba 2-3% [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 418
Celková čítanosť: 1960593x
Priemerná čítanosť článkov: 4690x

Autor blogu

Kategórie