Založ si blog

Kolíkovej bonmot proti vôli ľudu

Keď sa Kolíkovej včera jeden moderátor pýtal, prečo z vládneho návrhu ústavného zákona o predčasných voľbách vypadla možnosť iniciovať ich cez referendum, – najmä keď sa za to 21.januára vyslovilo 1,2 milióna Slovákov, odpovedala:

„No veď my tých 1,2 milióna ľudí rešpektujeme. V referendovej otázke bola možnosť iniciovať predčasné voľby cez hlasovanie v NRSR alebo cez referendum. My sme v našom návrhu ústavného zákona tú prvú možnosť schválili.“

Ľudia teda podľa nej otázku v referende pochopili v zmysle buď alebo. Nie v zmysle aj- aj. Vraj je ťažké povedať, koľko ľudí preferuje iniciovanie predčasných volieb v referende a koľko v NRSR. Podľa nej väčšina dala na referendovú otázku odpoveď áno, lebo chce iniciovanie predčasných volieb v NRSR – ale nie v referende !

Kolíkovej bonmot lepšie porozumieme, keď si jej výrok zjednodušíme: „Ľudia v referende odmietli referendum“ – Ľudia v ľudovom hlasovaní odmietli možnosť podnietiť nové voľby cez ľudové hlasovanie.

Pre pocitových právnikov je v zákonoch spredmetnená vôľa ľudu. Pre nepoctivých právnikov, zlomyseľných a ziskuchtivých fiškálov je však zákon iba zbierka slov, ktoré sa dajú prekrúcať ako paragraf. Podľa toho, ako sa to hodí. Zmyslom práce tej druhej skupiny právnikov nie je presadzovanie spravodlivej vôle ľudu – ALE slovičkárenie, chytanie za slová tak, aby bol právnikov chlebodarca spokojný.

Čo myslíte – kam zaradiť pani právničku Kolíkovú ?

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

Francúzsko / Police /

Prestrelka neďaleko Paríža si vyžiadala jedného mŕtveho a šesť zranených

04.05.2024 12:23

Malo ísť o vyrovnávanie si účtov v súvislosti s obchodovaním s drogami.

Michal Šimečka

Za predsedu PS snem zvolil opätovne Michala Šimečku

04.05.2024 11:14

Podporu mu vyjadrilo 155 zo 161 hlasujúcich delegátov.

Luhansk / UA vojak / UA armáda /

Ďalšia pomoc Ukrajine za 50 miliárd dolárov? USA rokujú s krajinami G7

04.05.2024 11:00

Peniaze by mali byť splácané z neočakávaných ziskov zo štátnych ruských aktív mrazených prevažne v Európe, z ktorých stále plynú úroky.

Antony Blinken

Blinken: Súhlas s prímerím by pre Hamas nemal byť problém

04.05.2024 10:17

Hamas oznámil, že jeho delegácia sa vráti do Káhiry na rozhovory o dohode, ktorá by zastavila izraelskú ofenzívu v Gaze výmenou za prepustenie rukojemníkov.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1984062x
Priemerná čítanosť článkov: 4690x

Autor blogu

Kategórie