Založ si blog

„Atentát“ na Babiša

Nie, nejde o tú nábojnicu. Ide o iné. Včera som pri hľadaní futbalového zápasu zabrúsil na chvíľu aj na českú verejnoprávnu televíziu. Vo vestibule Národného divadla tu v priamom prenose diskutovali prezidentskí kandidáti Pavel a Babiš. Čo som začul, bolo natoľko poučné, že som si po futbale pozrel diskusiu zo záznamu.

V priamom prenose sa v čtv prezentovali všetky hrôzy pro-západnej mediálnej manipulácie. Takej, aká sa dnes odohráva v rôznorodej podobe v masmédiách všetkých porobených krajín Strednej a Východnej Európy.

Médiá tu všade, teda nielen v SR a ČR, z „neznámych“ príčin hrajú na jednu bránku. U nás proti Mečiarovi, Dankovi, Ficovi, Uhríkovi…v Česku proti komunistom, okamurovcom a Babišovi. Prezidentský kandidát Babiš to vedel a tak sa besedám v médiách vyhýbal. Včera sa už vyhnúť nedalo, nuž Babiš na tú besedu prišiel. A zažil to, čo predvídal. Zažil brutálne útoky „nezávislého“ moderátora, všetky jeho sabotážne a znevažujúce triky, všetko to moderátorské svinstvo, aké používajú proti opozícii /osobitne Ficovi/ aj moderátori RTVS, Markízy, JOJky a občas aj ta3. Včera to však mladý mediálny s prepáčením sraľko použil proti Babišovi v koncentrovanej podobe. Použil proti Babišovi konskú dávku moderátorského jedu.

Čo konkrétne ? V prvom rade neustále skákal Babišovi do reči. Kým Pavla nechal pokojne sformulovať hocijakú plytkú frázu, nechal ho vyhovárať sa a zamlčovať akékoľvek žurnalisticky zaujímavé pikošky, u Babiša to bol pravý opak. Moderátorský mladíček nielenže po treťom-štvrtom slove skočil Babušovi do reči, ale ešte ho aj prekrikoval, ba často sa s ním hádal. Slamený generál-pajác Pavel sa tomu iba škodoradostne usmieval. Pavel bol v tejto diskusii vlastne zbytočný. Tu a tam povedal nejakú nahlúplu frázu, nejakú floskulu, ale väčšinou sa iba tváril ako sfinga. Nemusel robiť nič-moderátor- de facto jeho hovorca- prácu urobil za neho.

Popri skákaní do reči použil moderátor aj iný neférový trik. Bol ním výsluch v štýle policajného vyšetrovania. Neustále sa pýtal na detaily, na výroky povedané neformálne pred mnohými rokmi. Odbočoval od témy, slovičkáril, pokúšal sa chytiť Babiša do verbálnej pasce. Vopred účelovo povyberané a z kontextu vytrhnuté Babišove medializované výroky, povedané zo žartu pred 10-15 rokmi napr, v zábavnej relácii Jana Krausa poslúžili moderátorovi ako záväzné politické stanoviská. Trápny hnus v plnej paráde.

Ďalším trikom bolo moderátorovo tvrdohlavé opakovanie známej veci, že Babiš bol agentom ŠTB. Babišove papierové dokumenty,-výroky súdu, že spolupráca s štb nebola dokázaná, považoval moderátor za bezcenné taľafatky. Bagatelizoval a marginalizoval akékoľvek Babišove vecné dôkazy. Na súdnych rozsudkoch sa smial, prebíjal ich tromfami z ÚPN, akoby ÚPN bol nadradený rozhodnutiam súdu. Opäť. trápny hnus v plnej paráde.

V predvolebnej debate sa stretli dvaja bývalí komunisti. Pavel ako funkcionár KSČ /vedúci straníckej skupiny resp, predseda ZO KSČ na armádnom výcvikovom stredisku/ a Babiš ako radový člen KSČ. Moderátor na veľký rozdiel v komunistickej angažovanosti medzi Pavlom a Babišom „zabudol“. Nevšimol si ho. Keď na to Babiš upozornil, moderátor zlostne zvýšeným hlasom na neho zaútočil, -nech je ticho, lebo vraj on využíval členstvo v KSČ na časté cesty do zahraničia. Babiš mu na to pokojne odvetil, že cestovanie do zahraničia /arabské krajiny/ mal v pracovnej náplni. Bol totiž pracovníkom zahraničného obchodu.

V predvolebnej kampani sa stretli dvaja ľudia s kariérou začínajúcou v temných vodách komunizmu. Moderátor Babišovi neustále pripomínal jeho evidenciu vo zväzkoch ŠTB. Babiš to vytrvalo označoval ako eštebácky podfuk. Spoluprácu s štb striktne odmietal. Moderátor to prijímal s teatrálnym úškrnom.

Fakt, že Pavel začínal kariéru ako komunistický rozviedčik, frekventant školy komunistickej vojenskej rozviedky, cvičený na všelijaké výzvedné, diverzné ale aj brutálne násilné činy v zahraničí, moderátor neustále zahováral. Uveril Pavlovmu tvrdeniu, že vlastne ešte nešlo o zabijácke špiónskej aktivity, – lebo sa Pavel na ne ešte iba pripravoval. /Akoby úkladná vražda v štádiu pokusu nebola trestný čin…/. Jednoducho, podľa moderátora výcvik za komunistického špióna-diverzanta nebol ničím oproti fiktívnej a súdne zrušenej evidencii vo zväzkoch štb.

-Špinavá práca moderátora proti Babišovi – to už nebol iba útok, to už bola forma mediálnej popravy, druh mediálneho atentátu.

Vrcholom zhovaďovania Babiša bolo, keď ho moderátor „pristihol“ ako sa zamotáva a vykrúca z odpovede na otázku, či by Česko poskytlo pomoc krajine NATO /napr. Poľsku/, ktorá by bola napadnutá. Ťuťkovi generálovi stačilo povedať, že áno. Babiš sa pokúsil zasadiť takúto vec do konkrétnych politických reálií. Upozornil, že v takomto prípade by bolo treba dôkladne preskúmať, či daná krajina NATO bola skutočne napadnutá, či útok na ňu nebol vyprovokovaný nepriateľskými krokmi krajiny NATO a či teda vlastne útok na ňu nebol formou prevencie, či nebol formou obrany. Moderátorova intelektová kapacita nebola schopná pochopiť takéto zložitejšie videnie sveta. Stále len trval na odpovedi áno alebo nie. – Na odpovedi, ktorá je príznačná pre niektorých novinárskych hlupáčikov aj na Slovensku.

Zo sledovania diskusie Babiša s Pavlom som mal, priznávam, desivý pocit. Miesto objektívne nestranne moderovanej besedy som bol svedkom pokusu o mediálnu popravu, o mediálny atentát na jedného -Západom nemilovaného kandidáta Ing. Babiša.

Na druhej strane, bol som svedkom obhajoby komunistického funkcionára a vycvičeného komunistického špióna-diverzanta, generála Pavla. Generála, chráneného ako vzácna prírodnina iba preto, že tento špión a diverzant prešiel z komunistickej sovietskej teda „ruskej“ strany na stranu demokratickú, natovskú, teda americkú. Pri pohľade na včerajší český novinársky paškvil som v duchu ďakoval Pánu Bohu, že toto ešte v takejto brutálnej podobe na Slovensko neprišlo.

-Zatiaľ neprišlo. Onedlho však asi príde. Veď sú pred nami parlamentné a potom prezidentské voľby. Tak ako v ČR aj v SR pôjde Západu o veľa. A tak nepochybujem o tom, že západní dezinformační mágovia a ich domáci slovenskí pomáhači urobia všetko, aby to tu informačne vyčistili. Po včerajšej českej skúsenosti viem, že sa aj Slováci majú na čo „tešiť.“

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1985926x
Priemerná čítanosť článkov: 4695x

Autor blogu

Kategórie