Založ si blog

Pôjdu ukrajinskí utečenci na front ?

Ukrajincom sa v poslednom čase na fronte nedarí. Včera napr. stratili mestá Orechov a Lobkovoje /Zaporožská oblasť/ a predmestie Arťomovska /Bachmutu/ zvané Kleščejevka. Aj preto bývalý poľský námestník ministra obrany a bývalý veliteľ pozemných síl Poľska generál Waldemar Skrzypczak v poľskom informačnom médiu Wpolityce vyhlásil, že pri súčasnom stave vecí vie Západ Ukrajine pomôcť bojovať ale nie vyhrať. Ukrajincom síce dodávky zbraní a munície pomáhajú, no k víťazstvu nad Ruskom nepomôže ani 100 ani niekoľko sto tankov Leopard. Hlavným problémom ukrajinskej armády je totiž už nedostatok vojakov.

Ukrajinci vyčerpali takmer všetky svoje ľudské rezervy. Teda takmer všetky. Poľský generál upozorňuje na posledné ľudské zdroje, ktorými sú Ukrajinci, čo ušli pred vojnou zo svojej vlasti do zahraničia. Čo tam študujú, pracujú. zarábajú. A nie je ich málo. Len do Poľska prišlo 7 mil. utečencov. Väčšinou žien a detí, no nemálo bolo aj mužov. I takých, čo do EU ušli pred povolaním do armády. Skrzypczak navrhuje, aby sa týto ukrajinskí migranti mobilizovali /podľa neho aj na báze brannej povinnosti, teda nedobrovoľne/, aby sa v zahraničí vycvičili a poslali potom domov, na ukrajinský front.

Skrzypczak spomína, že precedensy takéhoto postupu boli v časoch 2.sv.vojny napr. medzi zahraničnými Poliakmi, Čechmi ale aj Ukrajincami. Najvhodnejšími krajinami na nedobrovoľnú mobilizáciu ukrajinských emigrantov sú Poľsko, Nemecko a Francúzsko. Ukrajinskí emigranti sa v zahranikčí prejavujú ako silní vlastenci-ozdobujú verejné priestranstvá v USA a EU hojnosťou ukrajinských zástav, dehonestujú sovietske pamätníky, znepríjemňujú život ruským turistom, umelcom a športovcom. Svoju zdravú proti-ruskú bojovnosť si budú konečne môcť vybiť na tom pravom mieste – v prvej línii frontu na Donbase, pri Charkove alebo pri dobýjaní Krymu.

Skrzypczakov návrh nie je na zahodenie. Ak by sa však rozšíril aj na tzv. ukrajinských študentov a dlhoročných gastarbeiterov na Slovensku, bol by to pre SR problém. Ubudlo by ľudí v automobilkách, na poliach… ba i vysokoškolské posluchárne a internáty by dosť osireli.

Neviem, neviem by sme si bez našich drahých Ukrajincov potom u nás počali…

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom o prímerí, ktorý je pre Izrael neprijateľný

06.05.2024 19:11, aktualizované: 22:53

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1985510x
Priemerná čítanosť článkov: 4694x

Autor blogu

Kategórie