Založ si blog

Na smrť preľaknutý Heger a strašidlo Fico

Videli ste to včera v televízii ? Tú hrôzu v očiach údajne slovenského premiéra Hegera ? Ten rozpačitý strnulý, neurotický úsmev, ktorým sa snažil strach maskovať ? Vo včerajšom dlho predlhom a ako vždy nudnom monológu spomenul Fica aspoň dvadsaťkrát. A stále opakoval rovnaký naratív: Fico chce zhodiť túto vládu, chce vyhrať predčasné voľby, lebo sa obáva, že skončí za svoje „veľké zločiny“ v base. Atď. a tak podobne. Opakovane stále dookola.

To nemá Heger a jeho pán Matovič nejaký iný – aspoň trochu viac sofistikovaný argument ? Veď pádom vlády Matoviča, Hegera a spol. sa na trestnom stíhaní Fica predsa nič nezmení ! Ani voľby a prípadne ani nová vláda, dokonca ani vláda s Ficom na tele by na tom nič nezmenila. Polícia sa riadi zákonmi, nie voľbami. A ak sa môže oprieť o zákonné dôvody stíhania, bude Fica stíhať aj keby bol hneď premiérom ! Ibaže…Ibaže by ani v minulosti, ani dnes a ani v budúcnosti zákonné dôvody na stíhanie Fica neexistovali. A celý ten policajno-vyšetrovací pohon na Fica nemal oporu v zákone. Ibaže by sa opiera iba o vymyslené, zveličené a prekrútené a pokrivené právo, o zmanipulované výpovede kúpených kajúcnikov…

Nuž to by potom bola iná káva. V takomto prípade by sa so zmenou vlády, zmenou vedenia PZ a NAKA, so zmenou na postoch ministrov vnútra a spravodlivosti naozaj mnohé zmenilo. Ba čo viac, – ak by sa ukázalo že hegerovsko-matovičovská vláda zneužívala svoje právomoci, krivila právo len aby šikanovala a očierňovala opozíciu , -mohla by zmena vlády viesť naopak ku trestnému stíhaniu predstaviteľov súčasnej vlády a tých OČTK ktoré sa jej protiprávne rozhodli pomáhať. Tak to by potom bola iná situácia. To by potom tomu ukrutnému strachu Hegara a spol. z pádu ich vlády a nástupu Fica dávalo logiku, dávalo zmysel.

Poslanec Fico má istú ochranu /poslaneckú imunitu/ pred atakmi OČTK aj dnes. Ak by sa po nových voľbách príp. vrátil k moci, nič by sa na jeho ochrane nezmenilo. Fico by bol znovu bezpochyby zvolený do NRSR, mal by znovu „len“ poslaneckú imunitu. Na tom by ani ev. exekutívna funkcia nič nezmenila. Nič.

Voľby by právnu pozíciu Fica nezmenili. Radikálne by však zmenili pozíciu Matoviča, Lipšica, Mikulca, Hamrana, predstaviteľov OČTK, niektorých sudcov, mnohých tzv. kajúcnikov.

Áno, je to o nových voľbách a je to o strachu. Nie však strachu opozície a jej vodcu z nejakej bájnej „basy“. Je to o strachu Hegera a spol., že ich dobehne minulosť. Že ich dobehnú ich činy. Alebo zločiny ?

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

RTVS=brloh čiernokošeliarov

26.04.2024

Už dlhší čas sa dá politickú mapu SR veľmi orientačne znázorniť tak, že jedna tretina občanov SR kašle na politiku a na voľby a je jej jedno, koho poslúcha a na koho nadáva. Druhá tretina je orientovaná na Brusel a jeho hodnoty a tretia tretina, – to sú skutoční Slováci, vlastenci, národovci. Delenie na tri tretiny potvrdili v poslednom polroku dvoje [...]

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 422
Celková čítanosť: 1977451x
Priemerná čítanosť článkov: 4686x

Autor blogu

Kategórie