Založ si blog

„Protifašistický vlak“ z Čiech a iné poľovnícke historky

Sú u nás politici, ktorí svoj úspech založili na love mladých ľudí s nedostatkom vzdelania, nedostatkom životných skúseností, na ľudí ľahko manipulovateľných lebo rojčivých, naivných, romantizujúcich a idealistických. Pre takýchto politikov je stredná či vysoká škola doslova poľovníckym rajom. Tu môžu schuti oblbovať a namotávať dušičky s nulovou životnou praxou na vtipné bonmoty, aforizmy, komediálne etudy.

Politici prichytení na love študentíkov a lolitiek sa neraz vyhovárajú, že im nešlo a nejde o nič iné, iba o to spoznať, v akom prostredí sa naša vzdeláva a čo jej chýba, aby sa podmienky na vzdelávanie mohli následne zlepšovať. Nuž fajn, len prečo sa potom politici-lovci mladých duší- takmer výhradne orientujú iba na stredné a vysoké školy /kde sú študenti vo veku prvovoličov/ a nejdú povedzme do dedinských malotriedok alebo preplnených základných škôl, – kde je priestor na zlepšovanie materiálnych a personálnych podmienok výchovy a vzdelávania najširší ?

Zaujímavý spôsob lovu sú kadejaké projekty, pri ktorých politici /samozrejme nepriamo a sprostredkovane/ spolupracujú s kariéristicky orientovanými funkcionármi tzv. mládežníckych organizácií. Jeden takýto projekt sa objavil na verejnosti včera. Zaujímavé, prečo včera.

Projekt je vraj apolitický. Ibaže prečo sa potom volá „Mladí proti fašizmu ?“ Nie je azda pojem „fašizmus“ výsostne politický ? Nuž a čo je ešte dôležitejšie – nie je azda každému, kto sleduje „naše“ médiá jasné, koho „mladí“ označujú za šíriteľov „fašizmu“ a koho za akože anti-fašistov ?

Projekt „Mladí proti fašizmus“ budú realizovať české železnice a jeho cieľom je naviesť na práve prebiehajúci politický akt slovenských študentov, resp. mladých ľudí, ktorí žijú v ČR. Okrem špeciálnych vlakov majú byť do projektu nasadené aj špeciálne autobusy. Projektanti si od tejto iste nie lacnej zábavky /ktovie kým platenej/ sľubujú, že na Slovensko dovezú stovky možno aj tisícky mladých „protifašistických“ bojovníkov.

Čo dodať ? Azda len „LOVU ZDAR“ – milí naši slušní a tolerantní politici !

„2.sv.vojnu vyhrali USA a Ukrajina“

09.05.2024

Tlačová tajomníčka Bieleho domu Karine Jean-Pierre včera na TK uviedla , že 2.sv.vojnu vyhrali Američania a Ukrajinci, ktorí spolu bojovali proti Stalinovi. Americká predstaviteľka zdôraznila, že Spojené štáty a ich ukrajinskí spojenci spoločne bojovali proti totalitným režimom Stalina a Hitlera. Karine Jean-Pierre prehlásila: „Hoci je Berlin teraz našim spojencom, [...]

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Na Orave našli mŕtve telo s bodnou ranou, nevylúčili cudzie zavinenie

10.05.2024 18:21

Prípadom sa zaoberajú žilinskí kriminalisti.

Steve Bannon

Trumpov exporadca Bannon neuspel s odvolaním v kauze pohŕdania Kongresom

10.05.2024 16:44

Teraz mu hrozí, že si trest bude musieť odpykať.

Zbraň, pištoľ, náboj, vražda, výstrel

Počas vyučovania na spolužiakov a učiteľa vytiahol atrapu pištole, voči 17-ročnému mladíkovi zakročila polícia

10.05.2024 16:18

Policajti v Trnave predpoludním zasahovali proti 17-ročnému študentovi jednej zo stredných škôl.

Branislav Zurian, Matúš Šutaj Eštok,

V Česku je na sankčnom zozname, ušiel na Slovensko. PS žiada vnútro konať v prípade proruského špióna

10.05.2024 14:49

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok vraj žiadne ohrozenie nevidí a konať nebude.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 424
Celková čítanosť: 1990492x
Priemerná čítanosť článkov: 4695x

Autor blogu

Kategórie