Založ si blog

Dostanú Huliak, Kuffa, Taraba Nobelovu cenu ?

Na Slovensku máme trio vynikajúcich odborníkov na životné prostredie: Hulik, Kuffa, Taraba. Vlastne nie trio, ale kvarteto, lebo Kuffovci sú dvaja. Títo experti majú vynikajúce ekologické vzdelanie:

  • Huliak je dopravný inžinier,
  • Taraba je politológ a projektový manažér,
  • Kuffa starší je stavebný robotník a správca dvora v charitatívnom azyle
  • Kuffa mladší je vyštudovaný lesný inžinier: konečne jeden kvalifikovaný, poviete si: chyba, Kuffa sa v praxi venoval zvelaďovaniu charitatívneho zariadenia u svojho strýka, kňaza.

Traja naposledy menovaní sú aj odborníci na asistovanú reprodukciu ľudí. Lepšie povedané, na to, ako ju zakázať zákonom v slovenskom parlamente.

Predvčerom sa táto pýcha slovenskej vzdelanosti, títo traja-štyria mudrci vyjadrili k medveďovi s krvavou papuľou. Včera sa vyjadrili k ďalšiemu medveďovi, – k raritnému medveďovi z Liptovského Mikuláša. Ako prví na svete prezentovali pred verejnosťou medveďa hnedého s PREDÁTORSKÝM správaním. Čosi doteraz nevídané. Je to unikát, svetový unikát.

Doteraz sa myslelo, že tragické strety medveďa s človekom zapríčiňuje prirodzená medvedia obrana útokom, teda správanie pri ktorom medveď s pocitom ohrozenia seba alebo svojich mláďat odráža od seba nepriateľa. Používa pri tom zbrane, ktoré mu dala matka príroda: pazúre, zuby, mocné laby…Sú to strašné zbrane-nečudo, že spôsobujú nešťastníkom nepekné rany, občas aj s trvalými následkami.

Doteraz si odborníci ale aj široká verejnosť mysleli, že sa medveď hnedý pri strete s človekom iba bráni /aj keď útokom/. Páni Huliak, Taraba a Kuffovci však poznatky o medveďovi hnedom výrazne pomenili. Podľa nich existuje minimálne jeden medveď – medveď hnedý liptovský, ktorý na človeka úmyselne útočí: s cieľom človeka zabiť a zožrať. Lebo podstata predátorského správania je uloviť, zabiť a zožrať. Huliak a spol zistili, že pre medveďa-predátora je najlepšie, ak sa tak deje v centre väčšieho mesta a na pravé poludnie…Toto má predátorský medveď najradšej, vtedy sa mu najlepšie loví.

Huliak, Taraba a Kuffovci vstúpili do vedeckej histórie. Asi dlhodobým a starostlivým štúdiom medvedieho správania prišli na to, že medveď hnedý liptovský predátorský svoj lov na ľudí imituje akože náhodným zablúdením do mesta a akože panickým stresovým správaním, pri ktorom akože odráža pomyselné ľudské útoky na neho. A akože naoko zúfalo pobehuje po uliciach, pokiaľ nenájde spiatočnú cestu do lesa.

Páni Huliak, Taraba a Kuffovci sa medveďou lsťou nedali a nedajú oklamať. Oni prišli na to, že za medveďou panikou a stresom je prefíkaná lovecká technika-zámer chytiť, zabiť a zožrať nejakého toho nešťastného človeka. Napríklad pána Blcháča alebo iného liptovskomikulášskeho daňového poplatníka.

Na pána Huliaka, Tarabu a Kuffovcov môžeme byť právom hrdí. Objavili čosi, čo im najslávnejší etológovia a zoopsychológovia budú závidieť. Objavili predátorské správanie u zvera, ktorý je už dávnejšie úhlavným nepriateľom všetkých prostonárodných súkromných majiteľov lesa a všetkých súkromných dobytkárov a ovčiarov.

Objav predátorského správania medveďov prišiel v pravý čas. Prišiel tesne potom, čo Taraba a spol. dopísali príručku na kynoženie medveďov v intraviláne obcí. Tomu sa hovorí znamenie božie. Nezostáva nám iné, len hľadieť na genialitu Huliaka, Tarabu a Kuffovcov v nemom úžase. Nezostáva nám iné, len im od srdca zaželať to známe prírodomilné “ LOVU ZDAR ! “ Lovu zdar a nech sa vám podaria ďalšie veľké vedecké objavy. Napríklad objav takého ľudožravého kamzíka tatranského, o ktorom sa v Ždiari a okolí šíria veľmi nepekné hororové fámy.

Pán Huliak, pán Taraba, páni Kuffovci-boh žehnaj vaše činorodé kroky. Nech sa vám darí ! A nech vás, -aj napriek intrigám závistlivých vedcov zo zahraničia, Nobelova cena neminie !

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

RTVS=brloh čiernokošeliarov

26.04.2024

Už dlhší čas sa dá politickú mapu SR veľmi orientačne znázorniť tak, že jedna tretina občanov SR kašle na politiku a na voľby a je jej jedno, koho poslúcha a na koho nadáva. Druhá tretina je orientovaná na Brusel a jeho hodnoty a tretia tretina, – to sú skutoční Slováci, vlastenci, národovci. Delenie na tri tretiny potvrdili v poslednom polroku dvoje [...]

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 421
Celková čítanosť: 1972055x
Priemerná čítanosť článkov: 4684x

Autor blogu

Kategórie