Založ si blog

„Protifašistický vlak“ z Čiech a iné poľovnícke historky

Sú u nás politici, ktorí svoj úspech založili na love mladých ľudí s nedostatkom vzdelania, nedostatkom životných skúseností, na ľudí ľahko manipulovateľných lebo rojčivých, naivných, romantizujúcich a idealistických. Pre takýchto politikov je stredná či vysoká škola doslova poľovníckym rajom. Tu môžu schuti oblbovať a namotávať dušičky s nulovou životnou praxou na vtipné bonmoty, aforizmy, komediálne etudy.

Politici prichytení na love študentíkov a lolitiek sa neraz vyhovárajú, že im nešlo a nejde o nič iné, iba o to spoznať, v akom prostredí sa naša vzdeláva a čo jej chýba, aby sa podmienky na vzdelávanie mohli následne zlepšovať. Nuž fajn, len prečo sa potom politici-lovci mladých duší- takmer výhradne orientujú iba na stredné a vysoké školy /kde sú študenti vo veku prvovoličov/ a nejdú povedzme do dedinských malotriedok alebo preplnených základných škôl, – kde je priestor na zlepšovanie materiálnych a personálnych podmienok výchovy a vzdelávania najširší ?

Zaujímavý spôsob lovu sú kadejaké projekty, pri ktorých politici /samozrejme nepriamo a sprostredkovane/ spolupracujú s kariéristicky orientovanými funkcionármi tzv. mládežníckych organizácií. Jeden takýto projekt sa objavil na verejnosti včera. Zaujímavé, prečo včera.

Projekt je vraj apolitický. Ibaže prečo sa potom volá „Mladí proti fašizmu ?“ Nie je azda pojem „fašizmus“ výsostne politický ? Nuž a čo je ešte dôležitejšie – nie je azda každému, kto sleduje „naše“ médiá jasné, koho „mladí“ označujú za šíriteľov „fašizmu“ a koho za akože anti-fašistov ?

Projekt „Mladí proti fašizmus“ budú realizovať české železnice a jeho cieľom je naviesť na práve prebiehajúci politický akt slovenských študentov, resp. mladých ľudí, ktorí žijú v ČR. Okrem špeciálnych vlakov majú byť do projektu nasadené aj špeciálne autobusy. Projektanti si od tejto iste nie lacnej zábavky /ktovie kým platenej/ sľubujú, že na Slovensko dovezú stovky možno aj tisícky mladých „protifašistických“ bojovníkov.

Čo dodať ? Azda len „LOVU ZDAR“ – milí naši slušní a tolerantní politici !

Piaty pokus o likvidáciu Fica a spol.

17.07.2024

Geopolitické centrum spravujúce momentálne aj priestor SR sa v pomerne krátkom čase znovu pokúša zbaviť tŕňa v päte, – zbaviť sa vlády R.Fica a spol. Domáci „slovenskí“ aktivisti tohto centra idú naplno už dva roky, aby sa zavďačili svojim chlebodarcom. No napriek nemalým zdrojom sa im akosi nedarí. Fico a spol. napriek úsiliu progresívno-liberálnych [...]

Uhlerová uhla od ľavice k progresívcom: koľko odborárov s ňou súhlasí ?

14.07.2024

Predsedníčka KOZ Monika Uhlerová sa pred troma dňami v podkaste Denníka N dala počuť, že ona osobne je progresívna liberálka a nie ako jej predchodcovia na čele odborárov – ľavičiari a sociálni demokrati. Uhlerová tvrdo napadla zámer Smeru SSD postaviť v SR hrádzu progresivizmu. Byť proti progresivizmu je podľa Uhlerovej byť proti pokroku a sociálnej rovnosti. Byť za [...]

Opozícia spustila starú ošúchanú platňu o trestnom zákone

11.07.2024

Podľa Šimečkovcov a Grohlingovcov sú vládne strany Smer, Hlas a SNS babráci, lebo už po neviemkoľký raz musia prerábať trestný zákon /ďalej TZ/. Áno, pôvodný návrh novely TZ bol v NRSR predkladateľom upravovaný, lebo sa koalícia rozhodla vyhnúť sa konfrontácie s EK pri otázke právneho štátu. Potom bol pôvodný návrh upravený ešte raz, aby sa zastavila hystéria vo [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 450
Celková čítanosť: 2108162x
Priemerná čítanosť článkov: 4685x

Autor blogu

Kategórie