Založ si blog

„Protifašistický vlak“ z Čiech a iné poľovnícke historky

Sú u nás politici, ktorí svoj úspech založili na love mladých ľudí s nedostatkom vzdelania, nedostatkom životných skúseností, na ľudí ľahko manipulovateľných lebo rojčivých, naivných, romantizujúcich a idealistických. Pre takýchto politikov je stredná či vysoká škola doslova poľovníckym rajom. Tu môžu schuti oblbovať a namotávať dušičky s nulovou životnou praxou na vtipné bonmoty, aforizmy, komediálne etudy.

Politici prichytení na love študentíkov a lolitiek sa neraz vyhovárajú, že im nešlo a nejde o nič iné, iba o to spoznať, v akom prostredí sa naša vzdeláva a čo jej chýba, aby sa podmienky na vzdelávanie mohli následne zlepšovať. Nuž fajn, len prečo sa potom politici-lovci mladých duší- takmer výhradne orientujú iba na stredné a vysoké školy /kde sú študenti vo veku prvovoličov/ a nejdú povedzme do dedinských malotriedok alebo preplnených základných škôl, – kde je priestor na zlepšovanie materiálnych a personálnych podmienok výchovy a vzdelávania najširší ?

Zaujímavý spôsob lovu sú kadejaké projekty, pri ktorých politici /samozrejme nepriamo a sprostredkovane/ spolupracujú s kariéristicky orientovanými funkcionármi tzv. mládežníckych organizácií. Jeden takýto projekt sa objavil na verejnosti včera. Zaujímavé, prečo včera.

Projekt je vraj apolitický. Ibaže prečo sa potom volá „Mladí proti fašizmu ?“ Nie je azda pojem „fašizmus“ výsostne politický ? Nuž a čo je ešte dôležitejšie – nie je azda každému, kto sleduje „naše“ médiá jasné, koho „mladí“ označujú za šíriteľov „fašizmu“ a koho za akože anti-fašistov ?

Projekt „Mladí proti fašizmus“ budú realizovať české železnice a jeho cieľom je naviesť na práve prebiehajúci politický akt slovenských študentov, resp. mladých ľudí, ktorí žijú v ČR. Okrem špeciálnych vlakov majú byť do projektu nasadené aj špeciálne autobusy. Projektanti si od tejto iste nie lacnej zábavky /ktovie kým platenej/ sľubujú, že na Slovensko dovezú stovky možno aj tisícky mladých „protifašistických“ bojovníkov.

Čo dodať ? Azda len „LOVU ZDAR“ – milí naši slušní a tolerantní politici !

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

RTVS=brloh čiernokošeliarov

26.04.2024

Už dlhší čas sa dá politickú mapu SR veľmi orientačne znázorniť tak, že jedna tretina občanov SR kašle na politiku a na voľby a je jej jedno, koho poslúcha a na koho nadáva. Druhá tretina je orientovaná na Brusel a jeho hodnoty a tretia tretina, – to sú skutoční Slováci, vlastenci, národovci. Delenie na tri tretiny potvrdili v poslednom polroku dvoje [...]

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 421
Celková čítanosť: 1970682x
Priemerná čítanosť článkov: 4681x

Autor blogu

Kategórie