Založ si blog

Pellegrini v Nemecku, Fico s gréckou prezidentkou: to je teda izolácia SR ako hrom …

Novinári a opozíční politici nám tu podsúvajú predstavu, že SR je pod novou Ficovou vládou izolovaná. Že sa s nami už nikto nechce baviť. Lebo sme nedemokratickí, lebo sme zlí na Šimečku a na Zelenského.

No ak je toto, čo dnes na Slovensku máme – izolácia, tak potom je to asi tá povestná americká „splendid isolation“. Potom je to fajn vec. Lebo sme to my, kto rozhoduje s kým sa stretnúť, kedy a ako – a nie je to ktosi zo zahraničia, kto nás diriguje čo, prečo, začo , načo.

Včera bol medzi vládnymi politikmi čulý ruch. Predseda parlamentu P.Pellegrini bol na oficiálnej návšteve v Nemecku. Rokoval s nemeckými parlamentnými šéfmi ale aj s ďalšími poprednými politikmi Nemecka. Tí ale možno boli kvôli izolovaniu sa od Slováka počas rokovania natiahnutí v plastových overaloch..

Grécka prezidentka na prijatí u Fica v plastovom overale natiahnutá určite nebola. Stačilo sa na ňu pozrieť – a každý vedel prečo. Sukničkár Fico s ňou v príjemnej atmosfére vydržal debatovať možno aj pol hodinu…

Fico a Pellegrini dnes od sveta určite izolovaní neboli. Darmo sa novinári snažili. Darmo Pellegriniho cestu do Nemecka utajovali. Darmo utajili záverečnú Pellegriniho berlínsku tlačovú besedu. Darmo z prijatia gréckej prezidentky na Úrade vlády nedali na verejnosti ani kúsok videa. Napokon sa však čo-to na verejnosť predsa len dostalo. Prepašovalo sa na internet ako lákavý kontraband.

-Zlá izolácia, páni novinári. Dajte si na ňu pozor. Aby vás tá zlá izolácia napokon predsa len niekde nepotriasla a poriadne do niečoho nekopla.

„2.sv.vojnu vyhrali USA a Ukrajina“

09.05.2024

Tlačová tajomníčka Bieleho domu Karine Jean-Pierre včera na TK uviedla , že 2.sv.vojnu vyhrali Američania a Ukrajinci, ktorí spolu bojovali proti Stalinovi. Americká predstaviteľka zdôraznila, že Spojené štáty a ich ukrajinskí spojenci spoločne bojovali proti totalitným režimom Stalina a Hitlera. Karine Jean-Pierre prehlásila: „Hoci je Berlin teraz našim spojencom, [...]

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Mosta SNP

Pre otvárací koncert festivalu Starmus polícia upozorňuje na dopravné obmedzenia v Bratislave

11.05.2024 21:40

Počas oboch dní bude večer most SNP obojsmerne uzatvorený pre autá, prejazdný bude len pre MHD.

čaputová, černihiv, ukrajina

Čaputová navštívila ukrajinskú Černihivskú oblasť, vyzdvihla pomoc Slovenska

11.05.2024 21:03

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová pokračovala v sobotu vo svojej rozlúčkovej ceste po Ukrajine.

polícia

Polícia obvinila v prípade mŕtveho muža na Orave 59-ročného muža z vraždy

11.05.2024 19:54

Obvinený muž mal v rodinnom dome v Námestove po predchádzajúcom vzájomnom konflikte bodnúť do oblasti hrudníka 56-ročného muža.

Rusko Mišustin

Putin potvrdil zloženie novej vlády, ktorá bude mať desať vicepremiérov

11.05.2024 17:26, aktualizované: 19:31

Staronový ruský premiér Michail Mišustin predložil Štátnej dume kandidátov na posty v novej vláde.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 424
Celková čítanosť: 1991140x
Priemerná čítanosť článkov: 4696x

Autor blogu

Kategórie