Založ si blog

Šveca alebo Harabina treba vypočuť – Korčoka nie: slniečkári v paláci už stačili

V prvom kole kortešačiek sa ešte dá počúvať srdcom a voliť srdcom. Vlastenci by si mali vypočuť, čo hovoria Harabin a Švec. Harabin je znalec medzinárodného práva. Presne vie, kto je napr. na Ukrajine agresor a kto bol k čomu donútený, lebo takmer dvojročné doprosovanie NATO a apely na zdravý rozum politikov zo Západu k ničomu neviedli.

Švec je na druhej strane asi jediný v dejinách a geopolitike SR zorientovaný politik. Nemusí sa vyhýbať otázkam na deportácie Židov z prvej samostatnej Slovenskej republiky. Nemusí habkať o podiele J.Tisa na nich a na udalostiach po porážke SNP. Švec je zatiaľ príjemným osviežením v nude doterajších vystúpení prezidentských kandidátov. Švec hovorí jasne, že vláda R.Fica je iba umenie možného. Ale že je to stále vláda pro-západná a pro-americká. Švec to hovorí nekonfliktne, na rozdiel od vášnivého Š.Harabina.

Luxusom zvažovania v prvom kole je výber srdcom. V druhom kole to už bude o výbere rozumom. Slováci sa tu a tam vo voľbách napr. do parlamentu v 2020 alebo do terajšieho europarlamentu pomýlia. V prezidentských voľbách sa pomýlili dokonca dvakrát. Do tretice sa to už nestane-. Slniečkár Korčok určite nepochodí. IQ test národa tentokrát dopadne dobre.

Aby bolo jasné, – týmto krátkym článkom nikomu nerobím ani pozitívnu a ani negatívnu predvolebnú reklamu. Každý nech si volí, ako chce. No ak zvykne voliť srdcom a ak je vlastenec, potom odporúčam všimnúť si, čo páni ako Harabin a Švec hovoria. Lebo dobre hovoria. Bez ohľadu na to, či budú zvolení alebo nie.

Cintula vraj nie je Levičan

17.05.2024

Lepšie povedané, vraj nie je rodený Levičan, Tekovčan. Vraj sa narodil v Bardejove. Je teda rodený Šarišan. Ale nie o tom som chcel. Chcel som o niečom oveľa podstatnejšom. Písal som dnes o tom, že tak ako nemožno za spoluvinníka znásilnenia označiť „koketnú“ znásilnenú ženu, ale len a len násilníka samotného, – tak nemožno za spoluvinníka atentátu [...]

Ficovi vraj nič nie je: jedno opozičné krídlo vyzýva k pokoju druhé nechutne konšpiruje

17.05.2024

Počuli ste to ? Opozičná agentúra JPP miesto výziev k pokoju a zmieru veselo konšpiruje. Napríklad, že Cintula je pravicový extrémista, ktorý si svoj pacifizmus iba vymyslel. V skutočnosti bol a je srdcom „slovenský branec“. Z poverenia temných rusko-smeráckych štruktúr sa votrel do progresívno-liberálneho hnutia, aby odtiaľ donášal Ficovi a spol. Počuli ste to [...]

Novinári zase klamú: vecný popis stavu nie je šírenie nenávisti /sociologička Kusá vráť diplom !/

16.05.2024

Nepočul som odvčera ani jedného vládneho politika, ktorý by vyzýval, aby Slováci nenávideli opozičnú komunitu. Skúste si, milí novinári z RTVS, ta3, markízy, joj, sme , denníka n…stokrát pustiť záznam z včerajšieho vystúpenia Blahu a Danka. Garantujem, že tam žiadnu výzvu k nenávisti a revanšu voči opozičným médiám a opozičným politikom a sympatizantom [...]

India, hory, Himaláje, Dharmsala

Telá americkej horolezkyne a jej nepálskeho sprievodcu zniesli zo Šiša Pangmy

19.05.2024 06:12

Tím horolezcov zniesol telá americkej horolezkyne a jej nepálskeho sprievodcu, ktorí vlani zahynuli v lavíne na hore Šiša Pangma v Tibete.

ŠTS, Kaliňák

Prísne opatrenia a sľub atentátnika. Súd ho poslal do väzby: Fica čakajú kľúčové hodiny, politici sa hádajú

19.05.2024 06:00

Premiér je pri vedomí a Kaliňák od neho dostal inštrukcie, vláda funguje ďalej. Atentátnika poslal súd do väzby, no rozhodnutie nie je právoplatné.

Ukrajina, Anulia

Bol taký hladný, že žul ešte živú krysu, a Rusi ho bili. Ukrajinský vojak opísal peklo v zajatí

19.05.2024 06:00

Ukrajinský vojak Oleksij Anulia strávil v ruskom väzení takmer 10 mesiacov a bolo to ako stupňujúce sa peklo na zemi.

Benjamin Netanjahu / Benny Ganc /

Ganc dal Netanjahuovi ultimátum, požaduje do 8. júna plán pre Gazu

18.05.2024 22:05

Premiér jeho návrhy označil za eufemizmy, ktoré predznamenávajú porážku Izraela.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 430
Celková čítanosť: 2009477x
Priemerná čítanosť článkov: 4673x

Autor blogu

Kategórie