Založ si blog

Slováci to znovu po…ú a zvolia si opäť sosorovca -Korčoka ? /Pokus o voľbu srdcom /

Do tretice na Slovensku všetko najhoršie – a bude tu na prezidentskej funkcii po Kiskovi a Čaputovej ďalší sorosovec – Korčok ? Prezidentské voľby budú o.i. aj testom inteligencie, osobitne testom pamäťových spôsobilostí. Uvidíme, ako na tom sme.

Naše voľby prezidenta mali, majú a asi aj budú mať dve kolá. Fajn. V prvom kole to umožuje voľbu srdcom, v druhom kole sa ale už bude treba riadiť rozumom.

Sme pár dní pred prvým kolom. Tým, kde sa ešte dá voliť aj srdcom. Spomedzi srdcovkových kandidátov zatiaľ nás, ortodoxných slovenských vlastencov, najviac zaujali dvaja. Harabin, – najmä preto, že sa nebojí hovoriť v prípade konfliktu na Ukrajine objektívnu historickú pravdu. Jasne odmieta nálepku, že Ruská federácia je v ukrajinskom konflikte „agresorom“. Naopak, nebojí sa za skutočného agresora označiť NATO a jemu slúžiaci nezákonný a neústavný banderovský režim v Kyjeve. Formát blogu neposkytuje dostatok priestoru, aby sa tu prezentovali všetky logicky premyslené argumenty, o ktoré sa Harabin vo svojom stanovisku k Špeciálnej vojenskej operácii ozbrojených síl Ruskej federácie opiera. Ak máte záujem, využite internet.

Harabin je v oblasti medzinárodného práva jasný a presný. Škoda , že si celkové vyznenie svojej kandidatúry znehodnocuje zbytočne emocionálne preexponovanými útokmi na súčasnú vládu a jej čelných predstaviteľov. Vášnivosť je dakedy žiadúca -ale odtiaľ-potiaľ…Najmä, ak by malo ísť o prezidenta.

Druhou srdcovkou spomedzi kandidátov na prezidenta je Robert Švec. To je ten národniarsky kandidát, ktorý sa do volebného súboja „nedopatrením“ úradov takmer nedostal. Bola by to veľká škoda. Pretože R.Švec je zatiaľ pre každého slovenského vlastenca naozaj príjemným prekvapením. Švec bez nejakých emócií, racionálne konštatuje, že súčasná vláda R.Fica je pro-západná a pro-americká. Švec z toho nerobí jadro svojej kampane, naznačuje, že chápe o čo v politike-ide. Švec chápe, že aj politika R.Fica a spol. je limitovaná realitou, – nie ideálom. Aj v prípade R.Fica ide iba o umenie možného.

R.Švec je spomedzi všetkých prezidentských kandidátov najlepší v oblasti kvalifikačnej, poznatkovej prípravy na prezidentskú funkciu. Švec má naštudované geopolitické siločiary Slovenska. Je výborne pripravený v oblasti historickej geografie a v oblasti dejín Slovenska a slovenského národa. Švec sa /na rozdiel napr. od Uhríka ale aj Kotlebu/ nevyhýba ani otázkam, ktoré nepriatelia SR využívajú proti Slovensku a Slovákom. Ide predovšetkým o obdobie formovania idey samostatnej slovenskej štátnosti, boja Slovákov za autonómiu v rámci ČSR – no a samozrejme ide predovšetkým o obdobie prvej samostatnej Slovenskej republiky. Švec sa nebojí použiť utajované historické pramene a erudovane podáva problém deportácií židovského obyvateľstvaa pozíciu Mons. ThDr.J.Tisa v nich. Švec sa nebojí zaujať stanovisko ani k SNP a k úlohe J.Tisa v post-povstaleckom období. Jednoducho povedané, Švec má naštudované-na rozdiel od iných prezidentských kandidátov. Nemusí sa preto pálčivým témam vyhýbať a môže smelo na základe znalosti faktov formulovať svoje, nebojím sa povedať, štátnické stanovisko. Švec miesto fráz, škrupulí, klišé a vyhýbania sa odpovediam smelo formuluje, čo si on a jemu podobní vlastenci o histórii a o geopolitickom zaradení Slovenska naozaj myslia.

Prvé kolo prezidentských volieb je pred nami. Umožňuje nám, aby sme ešte neboli spútaní realitou a ev. nutnosťou voľby menšieho zla. Využime čas, ktoré máme do prvého kola volieb a skúsme si vybrať kandidáta, ktorý je nášmu srdcu najbližší. Skúsme v prvom kole voliť srdcom.

Lebo v druhom kole to už bude iba boj s hrozbou ďalšieho, – tretieho sorosovca v prezidentskom paláci.

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1984895x
Priemerná čítanosť článkov: 4692x

Autor blogu

Kategórie