Založ si blog

I. Fiačan, – odstúpte !

S údivom sledujem, ako rýchlo do stratena mizne obrovský škandál, spochybňujúci samotné ústavné základy Slovenskej republiky. Jeho podstatou sú podozrivé okolnosti, za akých bola poskytnutá informácia o pozastavení účinnosti novely Trestného zákona. Informáciu o výsledku zasadnutia pléna ÚS a následne text rozhodnutia ÚS totiž dostali vybrané médiá asi o 2 hodiny skôr než strany konania. Informačná procedúra, aká sa tu realizovala. vrhá podozrenie na to, či ÚS nekonal pod nátlakom istých mediálno-politických záujmových skupín a pod vplyvom konkrétnych influencerov, lobbystov, ktorí ich zastupovali.

Uprednostnenie médií pred stranami konania svedčí o tom, komu a prečo bolo rozhodnutie ÚS vlastne určené. Svedčí o tom, že US nekonal spravodlivo a objektívne. A že naopak, konal účelovo a politicky.

„Pochybenie“ pri procese informovania o výsledkoch konania US/dávam do úvodzoviek, lebo si myslím, že ide o čosi oveľa horšie ako iba o náhodné pochybenie/ je z formálneho hľadiska problém administratívny resp. manažérsky. Je to vážny, veľmi vážny problém manažmentu teda vedenia Ústavného súdu. Za takéto pochybenie, nota bene hrubé pochybenie, musia niesť zodpovednosť konkrétni administratívni pracovníci a manažéri, ktorí ich priamo riadia. Ide ale o -opakujem, – také hrubé pochybenie a také obrovské poškodenie vážnosti ÚS, že vziať na zodpovednosť iba administratívnych pracovníkov a manažérov nižšieho rangu nestačí. Za „pochybenie“, ktoré sa v stredu na ÚS stalo, musí niesť zodpovednosť aj najvyššia úroveň riadenia Ústavného súdu. A tým je predseda Ústavného súdu pán JUDr. Ivan Fiačan, PhD.

I.Fiačan musí za hrubé pochybenie ÚS v informovaní o extrémne dôležitom rozhodnutí ÚS niesť vrcholnú manažérsku ale aj politickú zodpovednosť. Predseda ÚS je u nás vrcholná, ústavne definovaná štátna funkcia. Ak ÚS zlyhá /hoci „iba“ v jednom zo segmentov fungovania ÚS/, musí za to niesť manažérsku a politickú zodpovednosť predseda ÚS. Zodpovednosť musí niesť I.Fiačan.

Vyzývam preto I.Fiačana, aby zvážil mieru svojej osobnej zodpovednosti za hrubé pochybenie ÚS – a aby po zohľadnení všetkých dôsledkov zlyhania ÚS zo svojej funkcie predsedu Ústavného súdu dobrovoľne ODSTÚPIL.

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1984856x
Priemerná čítanosť článkov: 4692x

Autor blogu

Kategórie