Založ si blog

I. Fiačan, – odstúpte !

S údivom sledujem, ako rýchlo do stratena mizne obrovský škandál, spochybňujúci samotné ústavné základy Slovenskej republiky. Jeho podstatou sú podozrivé okolnosti, za akých bola poskytnutá informácia o pozastavení účinnosti novely Trestného zákona. Informáciu o výsledku zasadnutia pléna ÚS a následne text rozhodnutia ÚS totiž dostali vybrané médiá asi o 2 hodiny skôr než strany konania. Informačná procedúra, aká sa tu realizovala. vrhá podozrenie na to, či ÚS nekonal pod nátlakom istých mediálno-politických záujmových skupín a pod vplyvom konkrétnych influencerov, lobbystov, ktorí ich zastupovali.

Uprednostnenie médií pred stranami konania svedčí o tom, komu a prečo bolo rozhodnutie ÚS vlastne určené. Svedčí o tom, že US nekonal spravodlivo a objektívne. A že naopak, konal účelovo a politicky.

„Pochybenie“ pri procese informovania o výsledkoch konania US/dávam do úvodzoviek, lebo si myslím, že ide o čosi oveľa horšie ako iba o náhodné pochybenie/ je z formálneho hľadiska problém administratívny resp. manažérsky. Je to vážny, veľmi vážny problém manažmentu teda vedenia Ústavného súdu. Za takéto pochybenie, nota bene hrubé pochybenie, musia niesť zodpovednosť konkrétni administratívni pracovníci a manažéri, ktorí ich priamo riadia. Ide ale o -opakujem, – také hrubé pochybenie a také obrovské poškodenie vážnosti ÚS, že vziať na zodpovednosť iba administratívnych pracovníkov a manažérov nižšieho rangu nestačí. Za „pochybenie“, ktoré sa v stredu na ÚS stalo, musí niesť zodpovednosť aj najvyššia úroveň riadenia Ústavného súdu. A tým je predseda Ústavného súdu pán JUDr. Ivan Fiačan, PhD.

I.Fiačan musí za hrubé pochybenie ÚS v informovaní o extrémne dôležitom rozhodnutí ÚS niesť vrcholnú manažérsku ale aj politickú zodpovednosť. Predseda ÚS je u nás vrcholná, ústavne definovaná štátna funkcia. Ak ÚS zlyhá /hoci „iba“ v jednom zo segmentov fungovania ÚS/, musí za to niesť manažérsku a politickú zodpovednosť predseda ÚS. Zodpovednosť musí niesť I.Fiačan.

Vyzývam preto I.Fiačana, aby zvážil mieru svojej osobnej zodpovednosti za hrubé pochybenie ÚS – a aby po zohľadnení všetkých dôsledkov zlyhania ÚS zo svojej funkcie predsedu Ústavného súdu dobrovoľne ODSTÚPIL.

Piaty pokus o likvidáciu Fica a spol.

17.07.2024

Geopolitické centrum spravujúce momentálne aj priestor SR sa v pomerne krátkom čase znovu pokúša zbaviť tŕňa v päte, – zbaviť sa vlády R.Fica a spol. Domáci „slovenskí“ aktivisti tohto centra idú naplno už dva roky, aby sa zavďačili svojim chlebodarcom. No napriek nemalým zdrojom sa im akosi nedarí. Fico a spol. napriek úsiliu progresívno-liberálnych [...]

Uhlerová uhla od ľavice k progresívcom: koľko odborárov s ňou súhlasí ?

14.07.2024

Predsedníčka KOZ Monika Uhlerová sa pred troma dňami v podkaste Denníka N dala počuť, že ona osobne je progresívna liberálka a nie ako jej predchodcovia na čele odborárov – ľavičiari a sociálni demokrati. Uhlerová tvrdo napadla zámer Smeru SSD postaviť v SR hrádzu progresivizmu. Byť proti progresivizmu je podľa Uhlerovej byť proti pokroku a sociálnej rovnosti. Byť za [...]

Opozícia spustila starú ošúchanú platňu o trestnom zákone

11.07.2024

Podľa Šimečkovcov a Grohlingovcov sú vládne strany Smer, Hlas a SNS babráci, lebo už po neviemkoľký raz musia prerábať trestný zákon /ďalej TZ/. Áno, pôvodný návrh novely TZ bol v NRSR predkladateľom upravovaný, lebo sa koalícia rozhodla vyhnúť sa konfrontácie s EK pri otázke právneho štátu. Potom bol pôvodný návrh upravený ešte raz, aby sa zastavila hystéria vo [...]

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha strela atentátnika

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 450
Celková čítanosť: 2108196x
Priemerná čítanosť článkov: 4685x

Autor blogu

Kategórie