Založ si blog

I. Fiačan, – odstúpte !

S údivom sledujem, ako rýchlo do stratena mizne obrovský škandál, spochybňujúci samotné ústavné základy Slovenskej republiky. Jeho podstatou sú podozrivé okolnosti, za akých bola poskytnutá informácia o pozastavení účinnosti novely Trestného zákona. Informáciu o výsledku zasadnutia pléna ÚS a následne text rozhodnutia ÚS totiž dostali vybrané médiá asi o 2 hodiny skôr než strany konania. Informačná procedúra, aká sa tu realizovala. vrhá podozrenie na to, či ÚS nekonal pod nátlakom istých mediálno-politických záujmových skupín a pod vplyvom konkrétnych influencerov, lobbystov, ktorí ich zastupovali.

Uprednostnenie médií pred stranami konania svedčí o tom, komu a prečo bolo rozhodnutie ÚS vlastne určené. Svedčí o tom, že US nekonal spravodlivo a objektívne. A že naopak, konal účelovo a politicky.

„Pochybenie“ pri procese informovania o výsledkoch konania US/dávam do úvodzoviek, lebo si myslím, že ide o čosi oveľa horšie ako iba o náhodné pochybenie/ je z formálneho hľadiska problém administratívny resp. manažérsky. Je to vážny, veľmi vážny problém manažmentu teda vedenia Ústavného súdu. Za takéto pochybenie, nota bene hrubé pochybenie, musia niesť zodpovednosť konkrétni administratívni pracovníci a manažéri, ktorí ich priamo riadia. Ide ale o -opakujem, – také hrubé pochybenie a také obrovské poškodenie vážnosti ÚS, že vziať na zodpovednosť iba administratívnych pracovníkov a manažérov nižšieho rangu nestačí. Za „pochybenie“, ktoré sa v stredu na ÚS stalo, musí niesť zodpovednosť aj najvyššia úroveň riadenia Ústavného súdu. A tým je predseda Ústavného súdu pán JUDr. Ivan Fiačan, PhD.

I.Fiačan musí za hrubé pochybenie ÚS v informovaní o extrémne dôležitom rozhodnutí ÚS niesť vrcholnú manažérsku ale aj politickú zodpovednosť. Predseda ÚS je u nás vrcholná, ústavne definovaná štátna funkcia. Ak ÚS zlyhá /hoci „iba“ v jednom zo segmentov fungovania ÚS/, musí za to niesť manažérsku a politickú zodpovednosť predseda ÚS. Zodpovednosť musí niesť I.Fiačan.

Vyzývam preto I.Fiačana, aby zvážil mieru svojej osobnej zodpovednosti za hrubé pochybenie ÚS – a aby po zohľadnení všetkých dôsledkov zlyhania ÚS zo svojej funkcie predsedu Ústavného súdu dobrovoľne ODSTÚPIL.

Cintula vraj nie je Levičan

17.05.2024

Lepšie povedané, vraj nie je rodený Levičan, Tekovčan. Vraj sa narodil v Bardejove. Je teda rodený Šarišan. Ale nie o tom som chcel. Chcel som o niečom oveľa podstatnejšom. Písal som dnes o tom, že tak ako nemožno za spoluvinníka znásilnenia označiť „koketnú“ znásilnenú ženu, ale len a len násilníka samotného, – tak nemožno za spoluvinníka atentátu [...]

Ficovi vraj nič nie je: jedno opozičné krídlo vyzýva k pokoju druhé nechutne konšpiruje

17.05.2024

Počuli ste to ? Opozičná agentúra JPP miesto výziev k pokoju a zmieru veselo konšpiruje. Napríklad, že Cintula je pravicový extrémista, ktorý si svoj pacifizmus iba vymyslel. V skutočnosti bol a je srdcom „slovenský branec“. Z poverenia temných rusko-smeráckych štruktúr sa votrel do progresívno-liberálneho hnutia, aby odtiaľ donášal Ficovi a spol. Počuli ste to [...]

Novinári zase klamú: vecný popis stavu nie je šírenie nenávisti /sociologička Kusá vráť diplom !/

16.05.2024

Nepočul som odvčera ani jedného vládneho politika, ktorý by vyzýval, aby Slováci nenávideli opozičnú komunitu. Skúste si, milí novinári z RTVS, ta3, markízy, joj, sme , denníka n…stokrát pustiť záznam z včerajšieho vystúpenia Blahu a Danka. Garantujem, že tam žiadnu výzvu k nenávisti a revanšu voči opozičným médiám a opozičným politikom a sympatizantom [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

Gruzínska prezidentka vetovala sporný zákon o zahraničnom vplyve

18.05.2024 17:08

Vládna strana Gruzínsky sen má však v parlamente dosť poslancov, aby veto hlavy štátu prehlasovala.

handlová, fico, atentát

NAKA obvinila osobu, ktorá sa mala vyhrážať ministrovi a poslancom cez sociálnu sieť

18.05.2024 15:10

Prokurátor sa stotožnil s podnetom polície na vzatie obvineného do väzby, rozhodne o nej súd.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 430
Celková čítanosť: 2009189x
Priemerná čítanosť článkov: 4673x

Autor blogu

Kategórie