Založ si blog

Fico to trafil: miesto informácií účelové propagandistické kampane

Dnes mal R.Fico v RTVS z titulu svojej funkcie nárok na každomesačné premiérske vyjadrenia. Napriek rušivému vplyvu moderátorky /vytrvalo odvádzajúcej reč na podružné témy/ sa mu podarilo informovať občanov o všeličom zaujímavom. O tom, čo ich naozaj trápi a čo môžu očakávať od vlády v tej či onej oblasti.

Spomedzi množstva vecí vyberiem iba jednu – podľa mňa jednu z najdôležitejších. Ide o prácu slovenských médií. Keď reč prišla na všelijaké účelovo vybrané výročia a moderátorka sa pokúsila Ficovi nanútiť bulvárnu úvahu o spojení Smeru so zadávateľmi vraždy novinárskeho eléva Kuciaka, premiér otočil diskusiu k podstate veci.

Fico totiž upozornil poslucháčov na pozadie vzkriesenia náhleho záujmu médií o Kuciaka. Fico sa spýtal, či nie je čudné, ako zveličene sa tohto roku -keď je žiadne neokrúhle výročie smrti J.Kuciaka, táto udalosť pripomína. Fico sa spýtal, prečo sa toto 6. výročie medializuje oveľa viac ako predvlaňajšie výročie 4. alebo dokonca oveľa viac ako vlaňajšie – okrúhle 5. výročie. Podľa Fica je odpoveď jasná: v roku 2021, 2022 a 2023 vládli v SR tí správni ľudia: Matovič, Heger, Odor. Tí, čo zo smrti Kuciaka podozrivo profitovali. Zdôrazňovať smutnú udalosť, vedúcu k tomu, že sa ujali moci v rokoch 2021-2023 by nebolo žiadúce. Bolo by to dokonca kontraproduktívne. Takže novinári vlani a predvlani o výročiach Kuciakovej smrti informovali iba v nevyhnutnej miere a hneď preskočili na vtedy aktuálnejšie veci.

Nie tak ale tohto roku. Situácia sa zmenila. Máme tu novú – Západom a médiami neželanú vládu. Vládu R.Fica, do ktorej treba pichať, kde sa len dá. Voči ktorej treba organizovať účelové propagačné dezinformačné kampane, Na akúkoľvek čo len trochu zneužiteľnú tému, ktorá sa vyskytne. Téma smrti novinára Kuciaka poskytuje bohaté protivládne konšpiračné pozadie. Preto je na zneužitie doslova ideálna.

A tak sa kuciakuje. A tak sa kampaňuje. Neinfromuje ale bohapusto kampaňuje. Už celý týždeň. A ešte sa pár dní bude. Ani nie tak na počesť novinára, ako skôr proti vláde a premiérovi. Proti tomu krvavému „zločincovi“ Ficovi, čo má na rukách možno aj krv chudáka Kuciaka.

Kampaňuje sa nielen na tému Kuciak. Kampaňuje sa aj na tému demonštrácií poľnohospodárov, začiatku vojenských operácií na Ukrajine, menovania nového vedenia SIS a pod. Kampaňuje sa-to znamená, že sa neinformuje ale všetko sa to obracia tak, aby z toho trčali čo najväčšie protivládne ostne.

Už len aby bolo dosť tých výročí, ktoré sa dajú pri troche zlomyseľnej fantázie využiť proti súčasnej ľavicovo-národniarskej vláde a proti tomu „hnusnému“ R. Ficovi.

Zmierenie na Slovensku podľa Šimečku a Matoviča

20.05.2024

Z písačiek opozičných médií sa čoraz jasnejšie dá vidieť, o čo v súvislosti s atentátom na predsedu vlády SR opozícii ide. Čoraz zreteľnejšie sa dajú rozoznať požiadavky, za ktorých by opozičné strany Progresívne Slovensko, hnutie Slovensko a SaS boli ochotné pristúpiť na aspoň dočasný zmier s vládou. S istým zjednodušením zhrniem tieto požiadavky nasledovne: [...]

Cintula vraj nie je Levičan

17.05.2024

Lepšie povedané, vraj nie je rodený Levičan, Tekovčan. Vraj sa narodil v Bardejove. Je teda rodený Šarišan. Ale nie o tom som chcel. Chcel som o niečom oveľa podstatnejšom. Písal som dnes o tom, že tak ako nemožno za spoluvinníka znásilnenia označiť „koketnú“ znásilnenú ženu, ale len a len násilníka samotného, – tak nemožno za spoluvinníka atentátu [...]

Ficovi vraj nič nie je: jedno opozičné krídlo vyzýva k pokoju druhé nechutne konšpiruje

17.05.2024

Počuli ste to ? Opozičná agentúra JPP miesto výziev k pokoju a zmieru veselo konšpiruje. Napríklad, že Cintula je pravicový extrémista, ktorý si svoj pacifizmus iba vymyslel. V skutočnosti bol a je srdcom „slovenský branec“. Z poverenia temných rusko-smeráckych štruktúr sa votrel do progresívno-liberálneho hnutia, aby odtiaľ donášal Ficovi a spol. Počuli ste to [...]

Iskander, atómovky, jadrové zbrane

Rusi chcú zákaz zbraní vo vesmíre. Bezpečnostná rada OSN návrh rezolúcie neprijala

20.05.2024 23:50

Za návrh zahlasovalo sedem členov BR OSN, rovnaký počet bol proti a jedna krajina sa zdržala hlasovania.

SAS, Liberálny dom

SaS pripravuje trestné oznámenie: množiace sa vyhrážky prekračujú hranice

20.05.2024 22:13

Vyhrážky sa už neobjavujú len na sociálnych sieťach, ale aj formou listov, ktoré chodia aj ich rodinným príslušníkom, upozornila Kolíková.

blesk. búrka

Po zásahu blesku museli v Drážďanoch dvoch ľudí oživovať, zranených je desať

20.05.2024 21:47

Blesk zasiahol trávnatú oblasť pri Labe neďaleko centra saskej metropoly.

Europarlament / Europoslanci /

Voľby do europarlamentu by vyhrali progresívci pred Smerom a Hlasom, ukázal prieskum

20.05.2024 20:13

Pätnásť mandátov by si rozdelilo sedem strán.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 431
Celková čítanosť: 2015117x
Priemerná čítanosť článkov: 4675x

Autor blogu

Kategórie