Založ si blog

Spoločné redakčné porady RTVS a Markízy…?!

Zdá sa, že v prípade spravodajstva a publicistiky áno. Inakšie sa nedá vysvetliť tá obsahová i formálna koordinácia, ktorú dnes predviedli Marta Jančkárová /RTVS/ a Michal Kovačič. Obaja dnes vo svojich diskusných reláciách ako sólo-kapra použili rovnaké /hlúpe, nekvalifikované, neobjektívne, zákerné/ výroky Jána Mazáka. Starého Jána Mazáka, ktorý je už de facto odvolaný z postu predsedu Súdnej rady. Toho Mazáka, čo Slovensku robil hanbu v zahraničí a teraz robí zle v domácom súdnictve. Toho Mazáka, čo sa nikdy nemal stať JUDr. , nieto ešte nositeľom vyšších akademických hodností.

-Čo to len tento exponát zo skanzenu socialistického a ranokapitalistického pseudosúdnictva povedal ? Nuž takú nehoráznosť, podľa ktorej Ústavný súd bez porušenia zákonov môže pojednávať o novele Trestného zákona aj bez toho, aby predmetom pojednávania bola plnohodnotná právna norma-teda aj norma, čo ešte nevyšla v Zbierke zákonov a nemá teda potrebnú registráciu.

Právnici, ktorí majú poctivejšie právnické vzdelanie než Mazák tvrdia samozrejme presný opak. No netvrdia to iba oni. Že sa Mazák mýli /resp. úmyselne zavádza a klame/ hovorí aj samotná judikatúrna prax Ústavného súdu. Náš slovenský Ústavný súd mal vo svojej praxi 5 prípadov, keď sa mal rozhodovať o zákonoch ešte nepublikovaných v Zbierke zákonov. Náš slovenský Ústavný súd vo všetkých takýchto 5 prípadoch sa normami, čo ešte neboli zverejnené v Zbierke zákonov ani raz nezaoberal. Odmietol sa nimi zaoberať.

Mazákovi to neprekáža. On tvrdí, napriek týmto 5 zamietnutiam nič nebráni Ústavnému súdu, aby sa v tomto šiestom prípade zákonom zaoberal a aby o ňom rozhodol /v aktuálnom prípade aby zrušil účinnosť novely Trestného zákona/. Vraj by to bolo síce čosi extrémne nezvyčajné, vraj by tým síce Ústavný súd išiel proti svojim vlastným minulým rozhodnutiam , – no vraj by tým Ústavný súd neporušil zákon. A tak by to teda Ústavný súd mohol /podľa Mazáka aj mal/ urobiť.

Hovorí sa, že ústavní právnici súčasného Ústavného súdu boli menovaní liberál-slniečkárskymi prezidentmi Kiskom a Čaputovou a tak sú náchylní tancovať tak, ako slniečkári á la Čaputová a jej riadiace štruktúry v pozadí pískajú. Možno áno, možno nie. Ale keby aj áno, neverím, že by boli až takí morálne narušení, aby precedentne prijali rozhodnutie narúšajúce 5 ich doterajších rozhodnutí. Neverím, že by ich /čo ako naliehavá/ politická objednávka prinútila – pardón za výraz- nakakať si do vlastných úst.

-No nie o tomto som tu teraz chcel. Pre mňa, čo sa trochu zaoberám manipuláciou v našich médiách a dezinformačnými kampaňami „našich novinárov“ je zaujímavé hlavne to, ako jednotne manipulujú verejnosťou novinári z rozdielnych médií. Ako unisono, akoby podľa toho istého dezinformačného scenára postupujú, hoci jeden novinár-moderátor je zo súkromnej Markízy a druhý z údajne „verejnoprávnej“ RTVS. Jančkárová a Kovačič dnes pracovali s tým istým odborne nehoráznym nezmyslom-s rovnakým výrokom J.Mazáka. Ich súzvuk bol taký jasný, akoby im úlohu pridelil na tajnej redakčnej porade ten istý človek. Akoby im to prikázal jeden a ten istý tajomný PÁN ŚÉF…

Sólo-kapor v RTVS a aj v Markíze dnes zlyhal. V prípade odborne skvelo pripraveného Gašpara na celej čiare. Gašpar prebil Mazákove tvrdenia nielen tvrdeniami iného právnika-akademika, ale najmä citovaním konkrétnych rozhodnutí Ústavného súdu na túto tému. Taraba tiež spomenul už prijaté odlišné rozhodnutia Ustavného súdu, no z úcty k právnicky nevzdelanému spoludiskutérovi Sulíkovi to príliš nerozmazával.

Tak či onak, aj dnešný spôsob totožnej argumentácie moderátorov Markízy a RTVS dokazuje, že slovenské médiá nefungujú pluralite. Znovu sa potvrdilo, že „naše“ médiá fungujú TOTALITNE – koordinovane, v rámci z pozadia jednotne riadenej propagandistickej /samozrejme, že protivládnej/ kampane. Nuž a aj dnes sa znovu ukázalo, že RTVS je skrz-naskrz chorá inštitúcia. Že je zrelá nielen na personálne zmeny /napr. u Jančkárovej/ ale najmä na radikálne zmeny organizačnej štruktúry a právnej formy existencie.

Dnešok opäť ukázal, ako veľmi naliehavé sú zmeny v štátnej informačnej politike a v praktickom uplatňovaní práva občanov a práva vlády na nikým a ničím nehatenú masmediálnu komunikáciu medzi nimi.

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

RTVS=brloh čiernokošeliarov

26.04.2024

Už dlhší čas sa dá politickú mapu SR veľmi orientačne znázorniť tak, že jedna tretina občanov SR kašle na politiku a na voľby a je jej jedno, koho poslúcha a na koho nadáva. Druhá tretina je orientovaná na Brusel a jeho hodnoty a tretia tretina, – to sú skutoční Slováci, vlastenci, národovci. Delenie na tri tretiny potvrdili v poslednom polroku dvoje [...]

Kitzsteinhorn

Pri zrážke počas lyžovačky v rakúskom Kitzsteinhorne zahynul český občan

30.04.2024 08:47

Napriek okamžitej prvej pomoci privolaný lekár záchrannej služby konštatoval smrť českého občana.

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 422
Celková čítanosť: 1978010x
Priemerná čítanosť článkov: 4687x

Autor blogu

Kategórie