Založ si blog

Fico to trafil: miesto informácií účelové propagandistické kampane

Dnes mal R.Fico v RTVS z titulu svojej funkcie nárok na každomesačné premiérske vyjadrenia. Napriek rušivému vplyvu moderátorky /vytrvalo odvádzajúcej reč na podružné témy/ sa mu podarilo informovať občanov o všeličom zaujímavom. O tom, čo ich naozaj trápi a čo môžu očakávať od vlády v tej či onej oblasti.

Spomedzi množstva vecí vyberiem iba jednu – podľa mňa jednu z najdôležitejších. Ide o prácu slovenských médií. Keď reč prišla na všelijaké účelovo vybrané výročia a moderátorka sa pokúsila Ficovi nanútiť bulvárnu úvahu o spojení Smeru so zadávateľmi vraždy novinárskeho eléva Kuciaka, premiér otočil diskusiu k podstate veci.

Fico totiž upozornil poslucháčov na pozadie vzkriesenia náhleho záujmu médií o Kuciaka. Fico sa spýtal, či nie je čudné, ako zveličene sa tohto roku -keď je žiadne neokrúhle výročie smrti J.Kuciaka, táto udalosť pripomína. Fico sa spýtal, prečo sa toto 6. výročie medializuje oveľa viac ako predvlaňajšie výročie 4. alebo dokonca oveľa viac ako vlaňajšie – okrúhle 5. výročie. Podľa Fica je odpoveď jasná: v roku 2021, 2022 a 2023 vládli v SR tí správni ľudia: Matovič, Heger, Odor. Tí, čo zo smrti Kuciaka podozrivo profitovali. Zdôrazňovať smutnú udalosť, vedúcu k tomu, že sa ujali moci v rokoch 2021-2023 by nebolo žiadúce. Bolo by to dokonca kontraproduktívne. Takže novinári vlani a predvlani o výročiach Kuciakovej smrti informovali iba v nevyhnutnej miere a hneď preskočili na vtedy aktuálnejšie veci.

Nie tak ale tohto roku. Situácia sa zmenila. Máme tu novú – Západom a médiami neželanú vládu. Vládu R.Fica, do ktorej treba pichať, kde sa len dá. Voči ktorej treba organizovať účelové propagačné dezinformačné kampane, Na akúkoľvek čo len trochu zneužiteľnú tému, ktorá sa vyskytne. Téma smrti novinára Kuciaka poskytuje bohaté protivládne konšpiračné pozadie. Preto je na zneužitie doslova ideálna.

A tak sa kuciakuje. A tak sa kampaňuje. Neinfromuje ale bohapusto kampaňuje. Už celý týždeň. A ešte sa pár dní bude. Ani nie tak na počesť novinára, ako skôr proti vláde a premiérovi. Proti tomu krvavému „zločincovi“ Ficovi, čo má na rukách možno aj krv chudáka Kuciaka.

Kampaňuje sa nielen na tému Kuciak. Kampaňuje sa aj na tému demonštrácií poľnohospodárov, začiatku vojenských operácií na Ukrajine, menovania nového vedenia SIS a pod. Kampaňuje sa-to znamená, že sa neinformuje ale všetko sa to obracia tak, aby z toho trčali čo najväčšie protivládne ostne.

Už len aby bolo dosť tých výročí, ktoré sa dajú pri troche zlomyseľnej fantázie využiť proti súčasnej ľavicovo-národniarskej vláde a proti tomu „hnusnému“ R. Ficovi.

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

RTVS=brloh čiernokošeliarov

26.04.2024

Už dlhší čas sa dá politickú mapu SR veľmi orientačne znázorniť tak, že jedna tretina občanov SR kašle na politiku a na voľby a je jej jedno, koho poslúcha a na koho nadáva. Druhá tretina je orientovaná na Brusel a jeho hodnoty a tretia tretina, – to sú skutoční Slováci, vlastenci, národovci. Delenie na tri tretiny potvrdili v poslednom polroku dvoje [...]

Joe Bide, stav únie

Bidenova administratíva pripravuje odovzdanie moci bez ohľadu na výsledok volieb

30.04.2024 06:09

Administratíva prezidenta USA Joea Bidena začína pripravovať odovzdanie úradu a agendy Bieleho domu.

Robert Fico, Peter Pellegrini, Andrej Danko

Hlas získal na úkor Smeru. Voliči však vládny valec oceňujú: PS získalo nových voličov, opozícia musí zabrať

30.04.2024 06:00

Aj keď sa Progresívnemu Slovensku podarilo získať aj nových voličov, s ostatnými lídrami opozície si ich medzi sebou len prelievajú. Kým koalícii to stačí, opozícia musí vyriešiť svoju budúcnosť.

Lotyšsko, NATO

Príprava na Rusov? Lotyši majú z pivníc urobiť protiletecké kryty

30.04.2024 06:00

Na čo sa dá využiť jarné upratovanie? Na prípravu protileteckých krytov.

jeleň,

Veľká akcia poľovníkov na strednom Slovensku. Na Liptove si vyhrnuli rukávy pre dobrú vec

30.04.2024 05:00

Zábery z akcie zachytil mReportér Marián Hrnčiar.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 422
Celková čítanosť: 1977894x
Priemerná čítanosť článkov: 4687x

Autor blogu

Kategórie