Založ si blog

Fico to trafil: miesto informácií účelové propagandistické kampane

Dnes mal R.Fico v RTVS z titulu svojej funkcie nárok na každomesačné premiérske vyjadrenia. Napriek rušivému vplyvu moderátorky /vytrvalo odvádzajúcej reč na podružné témy/ sa mu podarilo informovať občanov o všeličom zaujímavom. O tom, čo ich naozaj trápi a čo môžu očakávať od vlády v tej či onej oblasti.

Spomedzi množstva vecí vyberiem iba jednu – podľa mňa jednu z najdôležitejších. Ide o prácu slovenských médií. Keď reč prišla na všelijaké účelovo vybrané výročia a moderátorka sa pokúsila Ficovi nanútiť bulvárnu úvahu o spojení Smeru so zadávateľmi vraždy novinárskeho eléva Kuciaka, premiér otočil diskusiu k podstate veci.

Fico totiž upozornil poslucháčov na pozadie vzkriesenia náhleho záujmu médií o Kuciaka. Fico sa spýtal, či nie je čudné, ako zveličene sa tohto roku -keď je žiadne neokrúhle výročie smrti J.Kuciaka, táto udalosť pripomína. Fico sa spýtal, prečo sa toto 6. výročie medializuje oveľa viac ako predvlaňajšie výročie 4. alebo dokonca oveľa viac ako vlaňajšie – okrúhle 5. výročie. Podľa Fica je odpoveď jasná: v roku 2021, 2022 a 2023 vládli v SR tí správni ľudia: Matovič, Heger, Odor. Tí, čo zo smrti Kuciaka podozrivo profitovali. Zdôrazňovať smutnú udalosť, vedúcu k tomu, že sa ujali moci v rokoch 2021-2023 by nebolo žiadúce. Bolo by to dokonca kontraproduktívne. Takže novinári vlani a predvlani o výročiach Kuciakovej smrti informovali iba v nevyhnutnej miere a hneď preskočili na vtedy aktuálnejšie veci.

Nie tak ale tohto roku. Situácia sa zmenila. Máme tu novú – Západom a médiami neželanú vládu. Vládu R.Fica, do ktorej treba pichať, kde sa len dá. Voči ktorej treba organizovať účelové propagačné dezinformačné kampane, Na akúkoľvek čo len trochu zneužiteľnú tému, ktorá sa vyskytne. Téma smrti novinára Kuciaka poskytuje bohaté protivládne konšpiračné pozadie. Preto je na zneužitie doslova ideálna.

A tak sa kuciakuje. A tak sa kampaňuje. Neinfromuje ale bohapusto kampaňuje. Už celý týždeň. A ešte sa pár dní bude. Ani nie tak na počesť novinára, ako skôr proti vláde a premiérovi. Proti tomu krvavému „zločincovi“ Ficovi, čo má na rukách možno aj krv chudáka Kuciaka.

Kampaňuje sa nielen na tému Kuciak. Kampaňuje sa aj na tému demonštrácií poľnohospodárov, začiatku vojenských operácií na Ukrajine, menovania nového vedenia SIS a pod. Kampaňuje sa-to znamená, že sa neinformuje ale všetko sa to obracia tak, aby z toho trčali čo najväčšie protivládne ostne.

Už len aby bolo dosť tých výročí, ktoré sa dajú pri troche zlomyseľnej fantázie využiť proti súčasnej ľavicovo-národniarskej vláde a proti tomu „hnusnému“ R. Ficovi.

Piaty pokus o likvidáciu Fica a spol.

17.07.2024

Geopolitické centrum spravujúce momentálne aj priestor SR sa v pomerne krátkom čase znovu pokúša zbaviť tŕňa v päte, – zbaviť sa vlády R.Fica a spol. Domáci „slovenskí“ aktivisti tohto centra idú naplno už dva roky, aby sa zavďačili svojim chlebodarcom. No napriek nemalým zdrojom sa im akosi nedarí. Fico a spol. napriek úsiliu progresívno-liberálnych [...]

Uhlerová uhla od ľavice k progresívcom: koľko odborárov s ňou súhlasí ?

14.07.2024

Predsedníčka KOZ Monika Uhlerová sa pred troma dňami v podkaste Denníka N dala počuť, že ona osobne je progresívna liberálka a nie ako jej predchodcovia na čele odborárov – ľavičiari a sociálni demokrati. Uhlerová tvrdo napadla zámer Smeru SSD postaviť v SR hrádzu progresivizmu. Byť proti progresivizmu je podľa Uhlerovej byť proti pokroku a sociálnej rovnosti. Byť za [...]

Opozícia spustila starú ošúchanú platňu o trestnom zákone

11.07.2024

Podľa Šimečkovcov a Grohlingovcov sú vládne strany Smer, Hlas a SNS babráci, lebo už po neviemkoľký raz musia prerábať trestný zákon /ďalej TZ/. Áno, pôvodný návrh novely TZ bol v NRSR predkladateľom upravovaný, lebo sa koalícia rozhodla vyhnúť sa konfrontácie s EK pri otázke právneho štátu. Potom bol pôvodný návrh upravený ešte raz, aby sa zastavila hystéria vo [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 450
Celková čítanosť: 2108181x
Priemerná čítanosť článkov: 4685x

Autor blogu

Kategórie