Založ si blog

Neverte slzám Holečkovej, Kolíkovej, Remišovej, Plavákovej a spol.-sú to podvodníčky !

Smutne konštatujem, že „našim“ zákerným médiám sa v posledných dvoch dňoch vďaka nedostatku plurality názorov podarilo znásilniť zdravý rozum časti Slovákov. Podarilo sa im zhruba to isté, ako v 2018, v rámci masovej hystérie ľudí pri kuciakiáde. RSTVS, ta3, markíza a JOJ sa jednostranným prísunom informácií a zábermi na hystericky plačúce poslankyne /Holečkovú, Cigánikovú…/ a teatrálne rozhnevaných poslancov /Hlina, Pročko…/ podarilo vypnúť pomerne veľkému počtu ľudí schopnosť chápať počutý a prečítaný text. Smutné, ale stalo sa.

V naivnej viere, že aspoň u časti zhysterizovaných obetí znovu nahodím rozumové chápanie si dovolím aspoň pár poznámok.

  • K úprave premlčacej lehoty pri trestnom čine znásilnenia nedošlo cielene alebo účelovo. O premlčacích lehotách pojednáva všeobecná časť Trestného zákona. Ak chce zákonodarca zmeniť režim premlčania napr. pri ekonomických trestných činoch, musí tak urobiť úpravou všeobecnej časti, teda časti, v ktorej sa určuje režim premlčania pre všetky trestné činy. NECHTIAC teda aj pre trestný čin znásilnenia.
  • Ku zmene režimu premlčania, napr. tak, aby sa premlčanie znásilnenia neriešilo v spoločnom režime s premlčaním iných trestných činov môže zákonodarca dospieť nie novelou niektorých ustanovení TZ, ale celkovým schválením kompletne nového Trestného zákona. – Minister spravodlivosti Susko oznámil, že ešte v tomto volebnom období sa táto vláda pokúsi – v riadnom konaní a v spolupráci aj s odborníkmi z opozície prijať úplne nový Trestný zákon. – Tieto dôležité informácie zazneli na TB ministra Suska viackrát. Novinári ich nechali nepovšimnuté. Podľa mňa úmyselne. -Radšej uverejnili dezinformácie, aby hystériu okolo premlčania znásilnení ďalej rozjatrili.
  • Predkladateľ novely Gašpar i minister Susko v súvislosti so znásilnením mladistvých, ktoré obete znásilnenia oznámili až po dosiahnutí dospelosti VIACKRÁT verejnosti uviedli, že v prípade mladistvých nie je premlčacia lehota 10 rokov, ale 15 rokov a že sa táto lehota počíta až od veku dosiahnutia dospelosti. Ak teda úchylný otec znásilnil svoju 7 ročnú dcéru a tá to oznámila polícii až po 10 rokoch, čin otca po 10 rokoch NEBUDE PREMLĆANÝ. Premlčaný bude až v čase, keď dcéra dosiahne 18+15 = 33 rokov. Takýto režim premlčania je platný aj v Českej republike. Nazdám sa, že 26 rokov na oznámenie trestného činu znásilnenia je dostatočne dlhý čas. Alebo nie ?
  • Ak nie, potom nejde o právny problém, riešiteľný za pomoci dlhej premlčacej lehoty. Potom ide o hlbinný psychický problém obete znásilnenia. Psychicky traumatizovanej do tej miery, že nie je ochotná nahlásiť znásilnenie polícii. Potom to nie je problém trestného zákona, ale problém psychologickej siete služieb pre takéto osoby. Poslankyňa za Smer p.Vaľová to na dnešnej TB Smeru vynikajúco vystihla. Tu musí štát pomáhať inak ako 10-20 a či aj 100 rokov dlhými premlčacími lehotami. Musí pomáhať prostredníctvom psychológov, ktorí znásilnením ranenú psychiku re-stabiluzujú a posilnia osobnosť obete do tej miery, že bude schopná zločin znásilnenia nahlásiť.

Je to teraz už jasné ? Vážení – miesto hystérie a nadávania súčasnej vláde treba veci čítať či počúvať s porozumením. Treba vypojiť zo spracovávania informácií emócie a zapojiť zdravý rozum. Ak sa to nepodarí, treba radšej mlčať, v záujme rešpektu okolia k sebe samému.

Ľutujem tých, čo skočili demagogickým médiám na lep. Ľutujem tých, čo sa zo súcitu rozplakali spolu s herecky zdatnými poslancami Holečkovou či Hlinom. Ľutujem tých, čo im mediálne prekrútená kauza „znásilnenia“ znásilnila ich vlastný zmysel pre zdravý úsudok. A verím, že ide iba o krátkodobú záležitosť a že sa im racionálna analýza informácií šírených vo verejnosti časom znovu obnoví. Držím im palce.

Novinári zase klamú: vecný popis stavu nie je šírenie nenávisti /sociologička Kusá vráť diplom !/

16.05.2024

Nepočul som odvčera ani jedného vládneho politika, ktorý by vyzýval, aby Slováci nenávideli opozičnú komunitu. Skúste si, milí novinári z RTVS, ta3, markízy, joj, sme , denníka n…stokrát pustiť záznam z včerajšieho vystúpenia Blahu a Danka. Garantujem, že tam žiadnu výzvu k nenávisti a revanšu voči opozičným médiám a opozičným politikom a sympatizantom [...]

Atentát na Fica optikou Moskvy a Kyjeva

15.05.2024

Atentátu na premiéra Fica sa dnes venuje prakticky celý svet. Pozrime sa na to, ako vec posudzujú v Moskve a v Kyjeve. Obaja prezidenti-Putin i Zelenskij atentát odsúdili. Zelenskij zamudroval, že násilie na politikovi susedného štátu nepatrí do civilizovanej Európy. Putin okrem odsúdenia nehanebného činu pridal i charakteristiku R.Fica ako mimoriadne mužného, smelého a [...]

Opozičníci – rešpektujte výsledky volieb a zalezte

15.05.2024

-Toto dnes povedal na adresu opozičných politikov a médií podpredseda parlamentu A.Danko. – Opozícia však miesto toho od momentu atentátu na premiéra robí pravý opak. Miesto mlčania sa predvádza falošnými taráninami v médiách. Farizejsky vyzýva na zastavenie nepriateľstva a násilia vládnu koalíciu – teda obete svojich agresívnych útokov. Celá vláda SR je [...]

Obit Buell Pulitzers

Sekundy paľby na Reagana sa podobali na streľbu proti Ficovi. Atentáty na svetoznámych lídrov: kto prežil a koho zabili?

16.05.2024 20:35

Podobne ako na Roberta Fica aj na Ronalda Reagana si páchateľ počkal pred budovou. Aj vtedy ochranka nedokázala zabrániť atentátu.

juraj c. strelec

Policajné hliadky a šokovaní susedia. Čo hovoria o atentátnikovi na Fica ľudia, ktorí ho poznajú

16.05.2024 20:00

Podľa zistení Pravdy amatérsky básnik z Levíc, ktorý päťkrát vystrelil na premiéra, svojím konaním poriadne zaskočil nielen svojich známych, ale aj rodinných príslušníkov.

drogy, metamfetamín, Sinaloa

Španielska polícia zhabala 1,8 tony metamfetamínu mexického kartelu Sinaloa

16.05.2024 19:07

Ide o historicky najväčšie zachytenie metamfetamínu v Španielsku a druhé najväčšie v Európe.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 428
Celková čítanosť: 2003811x
Priemerná čítanosť článkov: 4682x

Autor blogu

Kategórie