Založ si blog

Slovná hnačka magisterky Kolíkovej za asistencie moderátora Bielika

Spočiatku som si včera pri večernej „diskusii“ magisterky Kolíkovej na ta3 myslel, že ju moderátor Bielik pozval do ta3, aby sa pred Slovákmi ešte viac zhovadila. Aby sa ešte viac zasvinila slovnou hnačkou, ktorá je pre jej diagnózu typická. No keď som videl, že sa Bielikovi vidí veľa aj tých 5 minút priestoru, ktoré Kolíkovej oponent Michelko od neho dostal-keď som videl, že len čo sa tento Dankov úradníček zmohol na 3-4 slová nesúhlasu, už mu Bielik skočil do reči, -hneď mi bolo jasné, že Bielikovi ide o niečo iné.

-Mimochodom, – Bielik si na zhovaďovanie -diskutéra i SNS,- rád pozýva do diskusie práve pána Michelka. Tento podržtaškovsky pôsobiaci jachtavý, koktavý, zabiehavý národniarček poslušne čaká, kým si ho moderátor všimne alebo kým sa jeho oponent unaví a siahne po pohári vody. Vtedy pán Michelko málo výrazným hlasom čosi zamumle, tri-štikrát sa následne opraví a potom, keď mu moderátor alebo protidiskutér skočí do reči, hneď stíchne a /asi aj s radosťou/ zalezie do kresla čo najďalej od stole.

Som presvedčený, že Bielik častým Kolíkovej pozývaním do svojej relácie Kolíkovú nechce pred Slovenskom ešte viac zhovadiť. On jej z úprimného srdca /možno aj lásky, ktovie/ chce poskytovať čo najviac priestoru. Včera napríklad 95% diskusného času. Jemu sa jej hnačkovitá slovná produkcia páči. On ju obdivuje ! Amenmáriatma, -on ju fakt obdivuje !

Technická poznámka na záver. Medzi odborníkmi psychiatrami a psychológmi sa obrazným vyjadrením „slovná hnačka“ označuje jeden zo symptómov disociatívnej /konverznej/ poruchy, kedysi nazývanej hystéria. Charakterizuje ju teatrálny, unáhlený, prekotný jazykový prejav, neschopnosť počkať na vyjadrenie druhého človeka, neovládateľné skákanie ľuďom do reči, podopreté nedočkavými a nesúhlasnými grimasami a výraznými pohybmi celého tela. Hnačkovitá reč je navonok foneticky bohatá, no obsahovo prázdna. Plná fráz a floskúl. Obsahujúca urážlivé a hostilné výrazy, zamerané voči oponujúcim druhým ľuďom.

Slovná hnačka sa v manifestnej fáze dá regulovať iba medikamentózne. Terapia metódou „nechajme ju vyhovoriť, však sa ona utíši“ je kontraproduktívna. Pacient so slovnou hnačkou neskončí sám od seba. To ho skôr v jeho plamennej reči šľak trafí. A poslucháča možno ešte skôr.

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

Ján Mazák

Poslanci odvolali Majerníka a Mazáka z funkcií členov Súdnej rady SR

02.05.2024 12:38

Opozícia i odvolávaní členovia to namietali.

MZV: Premiér navštívil ministerstvo

Blanár: Naše členstvo v EÚ je pre krajinu úspešný príbeh. Na rozvoj sme dostali takmer 28 miliárd eur

02.05.2024 12:05

Slovensko podporuje vstup Ukrajiny do Únie, podľa Fica by mala vstúpiť hneď po splnení podmienok, povedal premiér Fico.

Libanon, Ursula von der Leyenová, Najib Mikati, Nikos Christodoulides

EÚ poskytne Libanonu jednu miliardu eur, Leyenová chce riešiť problémy s migráciou

02.05.2024 11:44

V Libanone tiež žije približne 210 000 palestínskych a 1,5 milióna sýrskych utečencov. To vyvoláva obavy, že regionálna nestabilita by mohla spustiť utečeneckú vlnu smerujúcu do Európy práve cez Cyprus.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Protesty, hádky aj bitky: Gruzínsky parlament podporil kontroverzný zákon o zahraničných agentoch

02.05.2024 11:22

Opozičný zákonodarca Beqa Liluašvili počas stredajšieho rokovania naživo vysielal z rokovacej sály parlamentu. Na videu vidno, ako poslanci kričia a fyzicky sa navzájom konfrontujú.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1982317x
Priemerná čítanosť článkov: 4686x

Autor blogu

Kategórie