Založ si blog

Neverte slzám Holečkovej, Kolíkovej, Remišovej, Plavákovej a spol.-sú to podvodníčky !

Smutne konštatujem, že „našim“ zákerným médiám sa v posledných dvoch dňoch vďaka nedostatku plurality názorov podarilo znásilniť zdravý rozum časti Slovákov. Podarilo sa im zhruba to isté, ako v 2018, v rámci masovej hystérie ľudí pri kuciakiáde. RSTVS, ta3, markíza a JOJ sa jednostranným prísunom informácií a zábermi na hystericky plačúce poslankyne /Holečkovú, Cigánikovú…/ a teatrálne rozhnevaných poslancov /Hlina, Pročko…/ podarilo vypnúť pomerne veľkému počtu ľudí schopnosť chápať počutý a prečítaný text. Smutné, ale stalo sa.

V naivnej viere, že aspoň u časti zhysterizovaných obetí znovu nahodím rozumové chápanie si dovolím aspoň pár poznámok.

  • K úprave premlčacej lehoty pri trestnom čine znásilnenia nedošlo cielene alebo účelovo. O premlčacích lehotách pojednáva všeobecná časť Trestného zákona. Ak chce zákonodarca zmeniť režim premlčania napr. pri ekonomických trestných činoch, musí tak urobiť úpravou všeobecnej časti, teda časti, v ktorej sa určuje režim premlčania pre všetky trestné činy. NECHTIAC teda aj pre trestný čin znásilnenia.
  • Ku zmene režimu premlčania, napr. tak, aby sa premlčanie znásilnenia neriešilo v spoločnom režime s premlčaním iných trestných činov môže zákonodarca dospieť nie novelou niektorých ustanovení TZ, ale celkovým schválením kompletne nového Trestného zákona. – Minister spravodlivosti Susko oznámil, že ešte v tomto volebnom období sa táto vláda pokúsi – v riadnom konaní a v spolupráci aj s odborníkmi z opozície prijať úplne nový Trestný zákon. – Tieto dôležité informácie zazneli na TB ministra Suska viackrát. Novinári ich nechali nepovšimnuté. Podľa mňa úmyselne. -Radšej uverejnili dezinformácie, aby hystériu okolo premlčania znásilnení ďalej rozjatrili.
  • Predkladateľ novely Gašpar i minister Susko v súvislosti so znásilnením mladistvých, ktoré obete znásilnenia oznámili až po dosiahnutí dospelosti VIACKRÁT verejnosti uviedli, že v prípade mladistvých nie je premlčacia lehota 10 rokov, ale 15 rokov a že sa táto lehota počíta až od veku dosiahnutia dospelosti. Ak teda úchylný otec znásilnil svoju 7 ročnú dcéru a tá to oznámila polícii až po 10 rokoch, čin otca po 10 rokoch NEBUDE PREMLĆANÝ. Premlčaný bude až v čase, keď dcéra dosiahne 18+15 = 33 rokov. Takýto režim premlčania je platný aj v Českej republike. Nazdám sa, že 26 rokov na oznámenie trestného činu znásilnenia je dostatočne dlhý čas. Alebo nie ?
  • Ak nie, potom nejde o právny problém, riešiteľný za pomoci dlhej premlčacej lehoty. Potom ide o hlbinný psychický problém obete znásilnenia. Psychicky traumatizovanej do tej miery, že nie je ochotná nahlásiť znásilnenie polícii. Potom to nie je problém trestného zákona, ale problém psychologickej siete služieb pre takéto osoby. Poslankyňa za Smer p.Vaľová to na dnešnej TB Smeru vynikajúco vystihla. Tu musí štát pomáhať inak ako 10-20 a či aj 100 rokov dlhými premlčacími lehotami. Musí pomáhať prostredníctvom psychológov, ktorí znásilnením ranenú psychiku re-stabiluzujú a posilnia osobnosť obete do tej miery, že bude schopná zločin znásilnenia nahlásiť.

Je to teraz už jasné ? Vážení – miesto hystérie a nadávania súčasnej vláde treba veci čítať či počúvať s porozumením. Treba vypojiť zo spracovávania informácií emócie a zapojiť zdravý rozum. Ak sa to nepodarí, treba radšej mlčať, v záujme rešpektu okolia k sebe samému.

Ľutujem tých, čo skočili demagogickým médiám na lep. Ľutujem tých, čo sa zo súcitu rozplakali spolu s herecky zdatnými poslancami Holečkovou či Hlinom. Ľutujem tých, čo im mediálne prekrútená kauza „znásilnenia“ znásilnila ich vlastný zmysel pre zdravý úsudok. A verím, že ide iba o krátkodobú záležitosť a že sa im racionálna analýza informácií šírených vo verejnosti časom znovu obnoví. Držím im palce.

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

SR Bratislava Rada Bezpečnostná Zasadnutie Mimoriadne BAX

Šutaj Eštok odmieta, že by štátne funkcie boli odmenou pre darcov Hlasu

02.05.2024 13:24

Šutaj Eštok nevidí problém v tom, aby funkciu zastával niekto, kto podporil Hlas, ak spĺňa kvalifikačné kritériá.

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

Macron: Keby Rusko prelomilo front, je možné vyslať na Ukrajinu vojakov

02.05.2024 13:01

Štáty NATO podľa neho najprv tiež vylučovali vyslanie tankov a lietadiel na Ukrajinu, neskôr ale zmenili názor.

Sýria, Maar an-Numán, nemocnica, lekári bez hraníc

Rusko zbombardovalo nemocnicu v Sýrii, obviňujú krajinu príbuzní obetí aj vyšetrovatelia OSN

02.05.2024 12:46

Vyšetrovatelia OSN Rusko niekoľkokrát obvinili z páchania vojnových zločinov v Sýrii.

Ján Mazák

Poslanci odvolali Majerníka a Mazáka z funkcií členov Súdnej rady SR

02.05.2024 12:38

Opozícia i odvolávaní členovia to namietali.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1982373x
Priemerná čítanosť článkov: 4686x

Autor blogu

Kategórie