Založ si blog

Óda na denník „Pravda“

Denník Pravda je jednooký medzi slepými. Čítam ju, lebo sa v nej nachádza aspoň zvyšková pravda. Nie veľa, pár promile. Ale aspoň voľačo. Príklad ?

Včera uverejnila agentúra Sanep prieskum verejnej mienky. Výsledky sú pre opozíciu priam katastrofálne. Smer a Hlas by podľa nich mohli samé zostaviť vládu /opierajúc sa o 80 mandátov/. Už druhý prieskum za posledný týždeň potvrdil, že SNS by na vládnutie nepotrebovali. Avšak ak by si ho predsa len vzali do partie, mali by spolu ústavnú väčšinu.

Výsledky prieskumu agentúry Sanep má Pravda na titulke ako hlavnú správu. Klikol som na stránky Denníka N a Sme, aby som sa dozvedel ako tieto zistenia interpretuje naša milá bratislavská pravica, naša premúdrená kaviareň. A viete čo som zistil ? Že Sme a Denník nemali do 9.00 o prieskume ani len máčny máčik, ani len čiarku, NIČ. Jednoducho tento prieskum úplne ale že úplne ignorujú. Zrejme si veci potrebujú poriadne predýchať. Prekrútiť. A až v takejto rimejkovanej podobe ich predložiť svojim štamgastom.

Výhoda Pravdy je, že okrem megaklamstiev a klamstiev sa na jej stránkach objavujú aj pravdivé, ba až veľmi pravdivé informácie. Výhodou Pravdy je, že jej redakcia je názorovo keď už nie pluralitná tak aspoň trošku pestrejšia než je v slovenskom mediálnom svete obvyklé. V Pravde sa vďaka tomu dá nájsť aj naozajstná nestrannosť či objektívnosť. Nie vždy. Ba dokonca ani nie často. Iba tu a tam. Bán Boh zaplať aj za to.

Ó Pravda, ďakujem ti však aj za to málo objektívnosti, ktorou nás obdarúvaš. Ďakujem ti za tento malý maličký darček normality k Vianociam.

Cintula vraj nie je Levičan

17.05.2024

Lepšie povedané, vraj nie je rodený Levičan, Tekovčan. Vraj sa narodil v Bardejove. Je teda rodený Šarišan. Ale nie o tom som chcel. Chcel som o niečom oveľa podstatnejšom. Písal som dnes o tom, že tak ako nemožno za spoluvinníka znásilnenia označiť „koketnú“ znásilnenú ženu, ale len a len násilníka samotného, – tak nemožno za spoluvinníka atentátu [...]

Ficovi vraj nič nie je: jedno opozičné krídlo vyzýva k pokoju druhé nechutne konšpiruje

17.05.2024

Počuli ste to ? Opozičná agentúra JPP miesto výziev k pokoju a zmieru veselo konšpiruje. Napríklad, že Cintula je pravicový extrémista, ktorý si svoj pacifizmus iba vymyslel. V skutočnosti bol a je srdcom „slovenský branec“. Z poverenia temných rusko-smeráckych štruktúr sa votrel do progresívno-liberálneho hnutia, aby odtiaľ donášal Ficovi a spol. Počuli ste to [...]

Novinári zase klamú: vecný popis stavu nie je šírenie nenávisti /sociologička Kusá vráť diplom !/

16.05.2024

Nepočul som odvčera ani jedného vládneho politika, ktorý by vyzýval, aby Slováci nenávideli opozičnú komunitu. Skúste si, milí novinári z RTVS, ta3, markízy, joj, sme , denníka n…stokrát pustiť záznam z včerajšieho vystúpenia Blahu a Danka. Garantujem, že tam žiadnu výzvu k nenávisti a revanšu voči opozičným médiám a opozičným politikom a sympatizantom [...]

medveď

V katastri obce Kľačno sa medveď hnedý dobýjal do kurína

19.05.2024 14:13

Zásahový tím medveďa monitoruje. Polícia vyzvala občanov o opatrnosť.

KDR vojaci kongo

Ozbrojené sily Konžskej demokratickej republiky zmarili pokus o štátny prevrat

19.05.2024 14:02

K pokusu o prevrat tak došlo uprostred krízy, ktorá zasiahla vládnucu stranu prezidenta Tshisekediho v súvislosti s voľbami do vedenia parlamentu.

súd, fico, atentát, cintula, šts

NAKA obvinila tri osoby za schvaľovanie konania útočníka v Handlovej

19.05.2024 13:16

Aktuálne sú v cele policajného zaistenia, o ďalšom postupe rozhodne prokurátor.

maďarsko, loď, dunaj

Na Dunaji sa zrazil čln s loďou. Hlásia najmenej dve obete a päť nezvestných

19.05.2024 12:11

Polícia začala trestné konanie voči neznámemu páchateľovi pre podozrenie z ohrozenia vodnej dopravy a usmrtenia viacerých osôb.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 430
Celková čítanosť: 2009747x
Priemerná čítanosť článkov: 4674x

Autor blogu

Kategórie