Založ si blog

Kto začína s terorizmom ?

Včera a dnes sa napriek prímeriu v Gaze odohrali dva -ak chcete teroristické útoky, izraelských ozbrojencov proti Palestínčanom a potom, ak chcete teroristický útok Palestínčanov proti Izraelčanom.

Začalo sa to vykrikovaním dvoch palestínskych detí na hliadkujúcich izraelských ozbrojencov v utečeneckom tábore Jannín /Západný breh, územie Palestínskej samosprávy/. Izraelskí vojaci odpovedali na agresívne výkriky palestínskych detí ostrou streľbou. Výsledok ? Dve mŕtve palestínske deti.

V odvete za smrť palestínskych detí potom na autobusovej zastávke zaútočili dvaja palestínski ozbrojenci na tam stojacich Izraelčanov. Výsledok ? Traja mŕtvi Izraelčania a niekoľko zranených. Obratom potom dvaja ozbrojení izraelskí vojaci v civile a jeden ozbrojený izraelský civil /?/ spustili paľbu na útočníkov. Výsledok ? Dvaja mŕtvi palestínski ozbrojenci- Podľa izraelských i palestínskych zdrojov príslušníci hnutia Hamas.

Do médií na Západe sa nedostali tieto dve udalosti vo svojej príčinnej súvislosti, ale iba ako dve izolované udalosti bez vzájomnej nadväznosti. Pritom tej udalosti v Janníne sa v médiách venovala minimálna pozornosť no streľbe pri Jeruzaleme pozornosť priam „dejinná“. Izraelský minister vnútornej bezpečnosti streľbu v izraelských médiách a médiách Západu ihneď využil na to, aby dokumentoval, že podľa je jedinou formou dialógu s Palestínčanmi iba pohľad do hľadáčika samopalu a streľba. A aby vraj Izraelčania mohli takto s Palestínčanmi „diskutovať“, mali by byť všetci ozbrojení.

Dva príklady terorizmu. Alebo terorizmu a „terorizmu“. Príklady typicky blízkovýchodnej logiky a blízkovýchodnej kauzality. Detinská akcia, po nej brutálna reakcia. Po nej rovnako brutálna proti-reakcia. A po nej zákonitá proti-protireakcia. Tu kdesi vzniká každodenný terorizmus. Kto je tu však ten prvopočiatočný terorista ?

-To je otázka, na ktorú si milí čitatelia, urobte názor sami.

Cintula vraj nie je Levičan

17.05.2024

Lepšie povedané, vraj nie je rodený Levičan, Tekovčan. Vraj sa narodil v Bardejove. Je teda rodený Šarišan. Ale nie o tom som chcel. Chcel som o niečom oveľa podstatnejšom. Písal som dnes o tom, že tak ako nemožno za spoluvinníka znásilnenia označiť „koketnú“ znásilnenú ženu, ale len a len násilníka samotného, – tak nemožno za spoluvinníka atentátu [...]

Ficovi vraj nič nie je: jedno opozičné krídlo vyzýva k pokoju druhé nechutne konšpiruje

17.05.2024

Počuli ste to ? Opozičná agentúra JPP miesto výziev k pokoju a zmieru veselo konšpiruje. Napríklad, že Cintula je pravicový extrémista, ktorý si svoj pacifizmus iba vymyslel. V skutočnosti bol a je srdcom „slovenský branec“. Z poverenia temných rusko-smeráckych štruktúr sa votrel do progresívno-liberálneho hnutia, aby odtiaľ donášal Ficovi a spol. Počuli ste to [...]

Novinári zase klamú: vecný popis stavu nie je šírenie nenávisti /sociologička Kusá vráť diplom !/

16.05.2024

Nepočul som odvčera ani jedného vládneho politika, ktorý by vyzýval, aby Slováci nenávideli opozičnú komunitu. Skúste si, milí novinári z RTVS, ta3, markízy, joj, sme , denníka n…stokrát pustiť záznam z včerajšieho vystúpenia Blahu a Danka. Garantujem, že tam žiadnu výzvu k nenávisti a revanšu voči opozičným médiám a opozičným politikom a sympatizantom [...]

SR premiér Fico atentát stav Kaliňák BBX

Tri dni po atentáte na Fica: Čo zatiaľ vieme? Otázky a odpovede, premiér ostáva na JIS, atentátnik ide pred súd

18.05.2024 07:00

Premiérov stav je stále vážny, súd bude rozhodovať o väzbe pre útočníka. Zatiaľ to viac ako na upokojenie vyzerá na pokračujúcu polarizáciu.

zlodej, krádež, lúpež, zlodeji, kradnutie

Fontána di Trevi aj Eiffelova veža. Pozrite si rebríček krajín, kde si treba dať najväčší pozor na vreckárov

18.05.2024 06:00

Britskí odborníci zostavili tzv. Európsky index vreckových krádeží. Pri ktorých turistických atrakciách sa najviac kradne?

Erik Kaliňák

Po atentáte na Fica čelia vyhrážkam koaliční poslanci aj minister. Viacerí majú sprísnený režim

18.05.2024 06:00

Vyhrážky smerovali aj na iných poslancov a ministrov.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Zelenskyj: Absurdné, Západ sa bojí porážky Ruska, ale nechce ani aby prehrala Ukrajina

18.05.2024 06:00, aktualizované: 07:49

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa posťažoval, že Západ Ukrajine zakazuje používať zbrane dodané Európou a Spojenými štátmi k úderom na ruské územie.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 430
Celková čítanosť: 2008344x
Priemerná čítanosť článkov: 4671x

Autor blogu

Kategórie