Založ si blog

Quo usque …Anna V. ?

Quo usque tandem abutere Anna. V. patientia nostra ? – Každá relácia moderovaná touto postaršou pani moderátorkou je minimálne pre polovicu slovenskej populácie skúškou trpezlivosti. Tak aj dnes v sobotu na obed v RTVS. Prečo ? Nuž začnem už výberom účastníkov diskusie. Anna.V. si zvykne vybrať jedného „smeráka“ a proti nej jednu alebo dve osoby, s ktorými je spriaznená politickými názormi a fanatizmom pri ich šírení. Už na začiatku diskusie sa tak vytvára „férový“ pomer 1 smerák na 1-2 pravičiarov + plus A.V. Teda 1:2 resp. 1:3.

Predmetom dnešnej besedy boli sociálne veci. Anna.V. si pozvala na debatu vecne orientovaného zaslúžilého ex-ministra soc.vecí pána Richtera. No a k nemu mladú kdhácku hviezdičku akúsi pani Holečkovú. Rovnako militantne anti-smerácky nabrúsenú osobu, akou je aj Anna.V. Anna.V. a Holečková boli evidentne zohraté. Prostoreká mladá kdháčka to sama prezradila, keď miesto argumentácie párkrát prehlásila, že sa prikláňa k názoru pani moderátorky.

Napriek oficiálnej téme sociálnych vecí sa beseda prekvapivo začala frontálnym útokom kádeháčky na podpredsedu NRSR dr.Ľ.Blahu. Tento človek je podľa Holečkovej i moderátorky Anny.V. nehodný výkon podpredsedníckej funkcie, lebo vo svojej kancelárii zástavu EU nahradil slovenskou, obraz Čaputovej uložil do skrine a na stenu zavesil portrét argentínsko-kubánskeho revolucionára a lekára Che Guevaru. Holečková vyhlásila, že ide o masového vraha, medzinárodne označeného zločinca, ktorý na stenu v úradnej miestnosti nepatrí, lebo by to kazilo mládež. Anna.V. ju podporila a vecné námietky p. Richtera statočne prerušovala a prehlušovala. Obe ficobijky v tandeme púšťali na neprítomnú osobu Ľ. Blahu oheń a síru. Aká je však spojitosť Che Guevaru so socialnymi vecami v SR – to sa mi napriek úpornej snahe odhaliť nepodarilo.

Po tamto ideologickom predjedle sa konečne dostali na pretras sociálne záležitosti. Konkrétne napr. 13-te dôchodky pre slovenských seniorov. Tu sa ficobijský tandem Anna.V.-Holečková vrhol na vec z dvoch strán: na jednej strane obvinil Smer z klamania voličov, keď upozornil, že sa dôchodky nebudú dávať ešte v r.2023 ako bolo údajne Ficom sľúbené, ale až v 2024. Na druhej strane tandem Anna.V.-Holečková odsúdil samotnú myšlienku 13-teho dôchodku, lebo naň štát nemá peniaze. Od p.Richtera požadovali obe fanatičky, aby povedal, odkiaľ a na čí úkor bude projekt financovaný. Logický argument p.Richtera, že odpoveď nájdu záujemcovia v chystanom PVV /v ktorom môžu byť iba sociálne veci kryté zdrojmi/ u našich dám nezaberal. Nečudo, veď išlo o logický argument.

Tandem Anna.V. -Holečková však ukončil diskusiu k tejto téme iným druhom logiky: zdroje na 13-te dôchodky /asi 700 mil. eur/ by vraj možno aj boli , no nebudú, lebo ich súčasná vláda minula na migračné divadlo a na naťahovanie sa s býv. policajným prezidentom Hamranom. Tak to už hej, – toto už má logiku takmer ako pokus o zavlažovanie lánov kukurice detskými striekacími pištoľami.

Po povinnej ideologickej prosmeráckej jazde, týkajúcej sa Blahu a Šutaja-Eštoka sa už potom dostala beseda predsa len do vecnejších koľají. Pri rozoberaní jednotlivých sociálnych otázok skúsený a trpezlivý p. Richter vysvetlil Holečkovej o čo vláde pôjde a upozornil na to, že vládne riešenia nie sú ďaleko od riešení navrhovaných KDH. Tu Holečková, pozbavená komandovania Anny.V. musela chtiac-nechtiac súhlasiť.

Suma sumárum, ak by do priebehu debaty rušivo nezasahovala Anna.V. mohlo to byť zaujímavé rozprávanie. V diskusii sa mohlo ukázať, ako blízko majú sociálne riešenia KDH k riešeniam sociálnej demokracie. Nemôžem sa však zbaviť dojmu, že moderátorka Anna.V. sa práve takejto kresťansko-sociálnej takmer-zhody obávala. Mám pocit, že úlohou moderovania Anna.V. bolo takémuto súzvuku zabrániť. – Ak je to pravda, potom nezostáva iné, ako trpezlivo čakať, kedy očistné vlny zasiahnu aj RTVS. Nezostáva iné. len čakať kedy sa slovenský verejnoprávny mediálny priestor dostane do stavu objektívnosti, vecnosti a komunikačnej normality.

Ficovi vraj nič nie je: jedno opozičné krídlo vyzýva k pokoju druhé nechutne konšpiruje

17.05.2024

Počuli ste to ? Opozičná agentúra JPP miesto výziev k pokoju a zmieru veselo konšpiruje. Napríklad, že Cintula je pravicový extrémista, ktorý si svoj pacifizmus iba vymyslel. V skutočnosti bol a je srdcom „slovenský branec“. Z poverenia temných rusko-smeráckych štruktúr sa votrel do progresívno-liberálneho hnutia, aby odtiaľ donášal Ficovi a spol. Počuli ste to [...]

Novinári zase klamú: vecný popis stavu nie je šírenie nenávisti /sociologička Kusá vráť diplom !/

16.05.2024

Nepočul som odvčera ani jedného vládneho politika, ktorý by vyzýval, aby Slováci nenávideli opozičnú komunitu. Skúste si, milí novinári z RTVS, ta3, markízy, joj, sme , denníka n…stokrát pustiť záznam z včerajšieho vystúpenia Blahu a Danka. Garantujem, že tam žiadnu výzvu k nenávisti a revanšu voči opozičným médiám a opozičným politikom a sympatizantom [...]

Atentát na Fica optikou Moskvy a Kyjeva

15.05.2024

Atentátu na premiéra Fica sa dnes venuje prakticky celý svet. Pozrime sa na to, ako vec posudzujú v Moskve a v Kyjeve. Obaja prezidenti-Putin i Zelenskij atentát odsúdili. Zelenskij zamudroval, že násilie na politikovi susedného štátu nepatrí do civilizovanej Európy. Putin okrem odsúdenia nehanebného činu pridal i charakteristiku R.Fica ako mimoriadne mužného, smelého a [...]

polárna žiara

Čína si už brúsi zuby. Posledný voľný kus zeme na strategickom súostroví Arktídy je na predaj

17.05.2024 10:19

Záujemcovia môžu získať odľahlý pozemok s názvom Söre Fagerfjord na juhozápade Svalbardu za 300 miliónov eur.

Václav Klaus

Ochranka zlyhala aj pri Klausovi. Vtedy mal však útočník iba airsoftovú pištoľ

17.05.2024 10:00

„Keby mal ostrú zbraň, tak sme bez prezidenta,“ povedal český bezpečnostný expert Andor Šándor o incidente z roku 2012, keď mladý výtržník vystrelil na Václava Klausa.

fico, atentát na fica,

Klaus vyzval médiá, aby nebagatelizovali atentát na slovenského premiéra Fica

17.05.2024 09:38

Bagatelizovanie toho, čo sa stalo, je podľa českého exprezidenta niečo, proti čomu treba „zásadne protestovať“.

atentát Banská Bystrica Fico nemocnica polícia

NAKA prehľadala byt strelca na Fica. Domov priviezla aj atentátnika

17.05.2024 08:43, aktualizované: 09:35

Vyšetrovatelia vykonávali domovú prehliadku a kriminalistickí technici zaisťovali stopy.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 429
Celková čítanosť: 2005457x
Priemerná čítanosť článkov: 4675x

Autor blogu

Kategórie