Založ si blog

Ofenzíva pri Avdejevke ?

Dúfam, že to tu chvíľu zostane. Veď ide o udalosti na míle vzdialené od Palestíny. Takže po poriadku. Podľa vyjadrenia zástupcu Štátnej dumy V.Milonova v priestore Berdiči-Avdejevka už druhý deň prebieha rozsiahla ofenzíva ruských vojsk, zameraná na dokončenie obkľúčenia vojsk Ukrajiny v Avdejevke. Avdejevka je satelitné mestečko Donecka, odkiaľ Ukrajinci od roku 2014, teda takmer 10 rokov ostreľovali panelákové sídliská Donecka. Dobyť Avdejevku však nebude také jednoduché, lebo v jej podzemí vznikol za tých 10 rokov labyrint chodieb a bunkrov z betónu niekedy až 3_7 m hrubého. Ruské jednotky prenikajú do mesta z dvoch smerov. Ukrajinci zatiaľ držia centrum mesta, no na prístupových trasách do centra sa už vedú pouličné boje.

Aktivizáciu armády Ruskej federácie potvrdzujú aj americké spravodajské vojenské zdroje v novinách The New York Times. Podľa nich k permanentnej paľbe z ruskej strany prichádza prakticky po celej dĺžke donbaského frontu. Zlepšenie bojovej pozície OS RF hlási GŠ OS RF z oblasti Ocheretina. Tu vraj Ukrajinci okrem asi troch stoviek vojakov prišli o 10 amerických obrnených vozidiel MaxxPro, o sklad 110 mechanizovanej brigády a pod. Na letisku Dolgincevo pri Dnepropetrovsku prišli Ukrajinci o ďalšie bojové lietadlo SU-25. – Tieto straty ukrajinský GŠ nepotvrdil.

Zatiaľ nie je isté, ako trvácna a ako rozsiahla bude ruská ofenzíva v okolí Donecka – Avdejevky. Ak by to ale nebola vojensky vážnejšia vec, americké ale aj naše médiá by asi o nej nepísali. Takže ako obvykle, -počkáme a uvidíme.

To, čo sa deje na Donbase je vážna vec. Momentálne sa však ešte závažnejšie veci dejú v Palestíne. Tam ide o bytie a nebytie palestínskeho národa. Ale to je už iná téma, ktorej som sa venoval v poslednom článku. Kto má záujem, nájde to tam.

Povetrie tejto jesene je v Európe na Blízkom východe cítiť od pušného prachu a dymu. Výbušná jeseň. Ktovie, ako sa bojová atmosféra bude ďalej vyvíjať a ktovie čoho ešte tento rok budeme svedkami. Dúfajme len, že napriek všetkému prídu aj tento rok Vianoce a budeme si môcť zaželať šťastnejší a lepší nový rok 2024…

Novinári zase klamú: vecný popis stavu nie je šírenie nenávisti /sociologička Kusá vráť diplom !/

16.05.2024

Nepočul som odvčera ani jedného vládneho politika, ktorý by vyzýval, aby Slováci nenávideli opozičnú komunitu. Skúste si, milí novinári z RTVS, ta3, markízy, joj, sme , denníka n…stokrát pustiť záznam z včerajšieho vystúpenia Blahu a Danka. Garantujem, že tam žiadnu výzvu k nenávisti a revanšu voči opozičným médiám a opozičným politikom a sympatizantom [...]

Atentát na Fica optikou Moskvy a Kyjeva

15.05.2024

Atentátu na premiéra Fica sa dnes venuje prakticky celý svet. Pozrime sa na to, ako vec posudzujú v Moskve a v Kyjeve. Obaja prezidenti-Putin i Zelenskij atentát odsúdili. Zelenskij zamudroval, že násilie na politikovi susedného štátu nepatrí do civilizovanej Európy. Putin okrem odsúdenia nehanebného činu pridal i charakteristiku R.Fica ako mimoriadne mužného, smelého a [...]

Opozičníci – rešpektujte výsledky volieb a zalezte

15.05.2024

-Toto dnes povedal na adresu opozičných politikov a médií podpredseda parlamentu A.Danko. – Opozícia však miesto toho od momentu atentátu na premiéra robí pravý opak. Miesto mlčania sa predvádza falošnými taráninami v médiách. Farizejsky vyzýva na zastavenie nepriateľstva a násilia vládnu koalíciu – teda obete svojich agresívnych útokov. Celá vláda SR je [...]

Obit Buell Pulitzers

Sekundy paľby na Reagana sa podobali na streľbu proti Ficovi. Atentáty na svetoznámych lídrov: kto prežil a koho zabili?

16.05.2024 20:35

Podobne ako na Roberta Fica aj na Ronalda Reagana si páchateľ počkal pred budovou. Aj vtedy ochranka nedokázala zabrániť atentátu.

juraj c. strelec

Policajné hliadky a šokovaní susedia. Čo hovoria o atentátnikovi na Fica ľudia, ktorí ho poznajú

16.05.2024 20:00

Podľa zistení Pravdy amatérsky básnik z Levíc, ktorý päťkrát vystrelil na premiéra, svojím konaním poriadne zaskočil nielen svojich známych, ale aj rodinných príslušníkov.

drogy, metamfetamín, Sinaloa

Španielska polícia zhabala 1,8 tony metamfetamínu mexického kartelu Sinaloa

16.05.2024 19:07

Ide o historicky najväčšie zachytenie metamfetamínu v Španielsku a druhé najväčšie v Európe.

Čaputová, Pellegrini, Fico, vyhlásenie, atentát

Atentát ako dôsledok polarizácie? Nájdeme cestu k upokojeniu a nie k zhoršeniu situácie?

16.05.2024 19:00

Najvyšší čas zatiahnuť ručnú brzdu. Atentát na premiéra Roberta Fica otriasol spoločnosťou a jej súdržnosťou. Bude to pre nás budíčkom? Upokojujme napätie slušným dialógom.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 428
Celková čítanosť: 2003789x
Priemerná čítanosť článkov: 4682x

Autor blogu

Kategórie