Založ si blog

Sulíkove slobody „otálto-potálto“

Sulík a jeho suita sa v poslednom čase viackrát blysli principiálnym postojom ku slobode občanov a ich právu na rozhodovanie. Sulík je ten najudatnejší bojovník za slobodu pre Slovákov. Aj táto sloboda má však podľa Sulíka svoje medze, svoje „otálto-potálto“. Pripomeňme si, o čo Sulíkovi vlastne ide.

Sulík požaduje pre občanov možnosť voľby, či chcú ísť nakupovať do obchodných centier aj v nedeľu alebo im postačí 6 dní v týždni. Takúto možnosť majú samozrejme aj zamestnankyne obchodov, ale otálto-potálto: zamestnávateľ im voľno musí dať, ale bude si toto ich správanie pri budúcej racionalizácii iste pamätať.

Sulík požaduje pre občanov v zahraničí čo najľahšiu možnosť účasti na voľbách. Ale otálto-potálto: Sulík nesúhlasí s tým, aby sa voliči voľbou v referende priamo rozhodovali o skrátení vládnutia zlej vlády.

Sulík požaduje pre rodičov slobodné rozhodovanie o tom, či ich deti sa budú o gejoch a lesbách, vrátane učebníc, kde by sa ilustrovali praktiky ich sexuálneho styku. Ale otálto-potálto: Sulík nesúhlasí, aby rodičia, ktorí s tým nesúhlasia, mohli svoje deti odniesť z takéhoto vyučovania a učebnice s praktikami LGBTI-sexovania odmietli používať.

Sulík požaduje pre tehotné ženy slobodu rozhodovania „o svojom tele“ . No otálto-potálto: druhému rodičovi a dieťaťu samotnému takáto sloboda rozhodovania neprináleží. /Aj keď je spermia súčasťou mužského tela a následný plod tak súčasťou ženského ako aj mužského tela/.

Sulíkova sloboda a solidarita má jednoducho obrovský záber. – Ale otálto-potálto. Od vašej akceptácie nášho rozhodnutia po našu povinnosť rešpektovať aj vaše odlišné rozhodnutie. Alebo ešte jednoduchšie: čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi. Alebo úplne jednoducho: „my móžeme ale vy néééé ! „

Cintula vraj nie je Levičan

17.05.2024

Lepšie povedané, vraj nie je rodený Levičan, Tekovčan. Vraj sa narodil v Bardejove. Je teda rodený Šarišan. Ale nie o tom som chcel. Chcel som o niečom oveľa podstatnejšom. Písal som dnes o tom, že tak ako nemožno za spoluvinníka znásilnenia označiť „koketnú“ znásilnenú ženu, ale len a len násilníka samotného, – tak nemožno za spoluvinníka atentátu [...]

Ficovi vraj nič nie je: jedno opozičné krídlo vyzýva k pokoju druhé nechutne konšpiruje

17.05.2024

Počuli ste to ? Opozičná agentúra JPP miesto výziev k pokoju a zmieru veselo konšpiruje. Napríklad, že Cintula je pravicový extrémista, ktorý si svoj pacifizmus iba vymyslel. V skutočnosti bol a je srdcom „slovenský branec“. Z poverenia temných rusko-smeráckych štruktúr sa votrel do progresívno-liberálneho hnutia, aby odtiaľ donášal Ficovi a spol. Počuli ste to [...]

Novinári zase klamú: vecný popis stavu nie je šírenie nenávisti /sociologička Kusá vráť diplom !/

16.05.2024

Nepočul som odvčera ani jedného vládneho politika, ktorý by vyzýval, aby Slováci nenávideli opozičnú komunitu. Skúste si, milí novinári z RTVS, ta3, markízy, joj, sme , denníka n…stokrát pustiť záznam z včerajšieho vystúpenia Blahu a Danka. Garantujem, že tam žiadnu výzvu k nenávisti a revanšu voči opozičným médiám a opozičným politikom a sympatizantom [...]

súd, fico, atentát, cintula, šts

NAKA obvinila tri osoby za schvaľovanie konania útočníka v Handlovej

19.05.2024 13:16

Aktuálne sú v cele policajného zaistenia, o ďalšom postupe rozhodne prokurátor.

maďarsko, loď, dunaj

Na Dunaji sa zrazil čln s loďou. Hlásia najmenej dve obete a päť nezvestných

19.05.2024 12:11

Polícia začala trestné konanie voči neznámemu páchateľovi pre podozrenie z ohrozenia vodnej dopravy a usmrtenia viacerých osôb.

SR premiér Fico atentát stav Kaliňák BBX

Štyri dni po atentáte na Fica: Premiér je mimo ohrozenia života. Jeho stav je však naďalej vážny

19.05.2024 11:22, aktualizované: 12:30

Roberta Fica zasiahli štyri strely z piatich a spôsobili mu rozsiahle zranenia.

Pellegrini

Pellegrini o okrúhlom stole: Ešte zrejme nedozrel čas. Ak nie sú pripravení politici, buďme aspoň my všetci

19.05.2024 10:45, aktualizované: 13:00

Prezidentka Čaputová uviedla, že možnosť stretnutia je otvorená, je jedno kedy a kde sa uskutoční.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 430
Celková čítanosť: 2009734x
Priemerná čítanosť článkov: 4674x

Autor blogu

Kategórie