Založ si blog

Urobí Fico z Hegera svojho volebného súpera č.1 ?

R.Fico sa chystá zúčastniť na televíznej diskusii s dočasne povereným Hegerom. Podľa mňa je to chyba.

Po prvé preto, lebo to v televíznom štúdiu nebude súboj 1 na 1, ale presilovka 2 na 1. Nikto súdny totiž nepochybuje, že proti Ficovi nebude iba Heger, ale aj všemocný moderátor. Zas to bude hitparáda skákania do reči, posmeškov, prerušovania moderátora voči Ficovi.

Po druhé preto, lebo moderátor nanúti diskutujúcim témy, kde má Heger nad Ficom navrch. Veď na Hegera robia tisícky štátnych úradníkov, kým opozičnému poslancovi zostáva iba obmedzený prístup k informáciám.

Po tretie, – a to je najdôležitejšie, – Fico ako predseda parlamentnej strany, ktorá vedie v prieskumoch verejnej mienky a dosahuje odhady okolo 21% sa poníži k duelu rovného s rovným s predsedom strany, ktorá de iure ešte ani nejestvuje, ktorá nie je v parlamente, ktorá nemá stanovy ani program, nemá žiadnu členskú základňu a ani žiadne regionálne štruktúry. Fico bude diskutovať s človekom, ktorý je podľa niektorých právnych expertov nezákonným premiérom, aj keď iba dočasne povereným. Fico tohto politického „niktoša“ v serióznom politickom prostredí zlegalizuje. Fico urobí z politického „nímanda“ Hegera Pána Niekoho. Urobí z neho legitímneho politika a tým ho vlastne zlegalizuje nielen ako volebnú alternatívu a ako vodcu tzv. demokratických strán ale aj ako zákonného aj keď iba dočasne povereného premiéra.

No a to ešte nehovoríme o tom, že moderátor a Heger zaútočia na Fica invektívami a lžami ako mafián, zlodej, oligarcha, spolupracovník s fašistami, Putinov sluha, únosca, nedajbože zadávateľ slovných a fyzických útokov na novinárov a vládnych politikov. V atmosfére prerušovania, skákania do reči a zahriakovania bude cieľom moderátora i Hegera diskutéra R.Fica znervózniť, rozčúliť, vyviesť z konceptu a tak pred očami verejnosti denunciovať a politicky poškodiť.

Pán Fico, viem, že ste doteraz boli mediálne izolovaný a teraz ste vďačný za každú šancu preniknúť najmä do televízie. Viem, že ste dobrý rétor a že si v súboji s Hegerom veríte. No obávam sa, že posledná prezentácia i táto prezentácia v televízii nie je príležitosť na férovú komunikáciu vašich ideí s verejnosťou. Nazdám sa, že to čo vám teraz televízia ponúka, nie je šanca ale pasca.

Je to však všetko na vás. Bude to vaše rozhodnutie, vaša voľba.

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

RTVS=brloh čiernokošeliarov

26.04.2024

Už dlhší čas sa dá politickú mapu SR veľmi orientačne znázorniť tak, že jedna tretina občanov SR kašle na politiku a na voľby a je jej jedno, koho poslúcha a na koho nadáva. Druhá tretina je orientovaná na Brusel a jeho hodnoty a tretia tretina, – to sú skutoční Slováci, vlastenci, národovci. Delenie na tri tretiny potvrdili v poslednom polroku dvoje [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 422
Celková čítanosť: 1976417x
Priemerná čítanosť článkov: 4683x

Autor blogu

Kategórie