Založ si blog

Dostanú Huliak, Kuffa, Taraba Nobelovu cenu ?

Na Slovensku máme trio vynikajúcich odborníkov na životné prostredie: Hulik, Kuffa, Taraba. Vlastne nie trio, ale kvarteto, lebo Kuffovci sú dvaja. Títo experti majú vynikajúce ekologické vzdelanie:

  • Huliak je dopravný inžinier,
  • Taraba je politológ a projektový manažér,
  • Kuffa starší je stavebný robotník a správca dvora v charitatívnom azyle
  • Kuffa mladší je vyštudovaný lesný inžinier: konečne jeden kvalifikovaný, poviete si: chyba, Kuffa sa v praxi venoval zvelaďovaniu charitatívneho zariadenia u svojho strýka, kňaza.

Traja naposledy menovaní sú aj odborníci na asistovanú reprodukciu ľudí. Lepšie povedané, na to, ako ju zakázať zákonom v slovenskom parlamente.

Predvčerom sa táto pýcha slovenskej vzdelanosti, títo traja-štyria mudrci vyjadrili k medveďovi s krvavou papuľou. Včera sa vyjadrili k ďalšiemu medveďovi, – k raritnému medveďovi z Liptovského Mikuláša. Ako prví na svete prezentovali pred verejnosťou medveďa hnedého s PREDÁTORSKÝM správaním. Čosi doteraz nevídané. Je to unikát, svetový unikát.

Doteraz sa myslelo, že tragické strety medveďa s človekom zapríčiňuje prirodzená medvedia obrana útokom, teda správanie pri ktorom medveď s pocitom ohrozenia seba alebo svojich mláďat odráža od seba nepriateľa. Používa pri tom zbrane, ktoré mu dala matka príroda: pazúre, zuby, mocné laby…Sú to strašné zbrane-nečudo, že spôsobujú nešťastníkom nepekné rany, občas aj s trvalými následkami.

Doteraz si odborníci ale aj široká verejnosť mysleli, že sa medveď hnedý pri strete s človekom iba bráni /aj keď útokom/. Páni Huliak, Taraba a Kuffovci však poznatky o medveďovi hnedom výrazne pomenili. Podľa nich existuje minimálne jeden medveď – medveď hnedý liptovský, ktorý na človeka úmyselne útočí: s cieľom človeka zabiť a zožrať. Lebo podstata predátorského správania je uloviť, zabiť a zožrať. Huliak a spol zistili, že pre medveďa-predátora je najlepšie, ak sa tak deje v centre väčšieho mesta a na pravé poludnie…Toto má predátorský medveď najradšej, vtedy sa mu najlepšie loví.

Huliak, Taraba a Kuffovci vstúpili do vedeckej histórie. Asi dlhodobým a starostlivým štúdiom medvedieho správania prišli na to, že medveď hnedý liptovský predátorský svoj lov na ľudí imituje akože náhodným zablúdením do mesta a akože panickým stresovým správaním, pri ktorom akože odráža pomyselné ľudské útoky na neho. A akože naoko zúfalo pobehuje po uliciach, pokiaľ nenájde spiatočnú cestu do lesa.

Páni Huliak, Taraba a Kuffovci sa medveďou lsťou nedali a nedajú oklamať. Oni prišli na to, že za medveďou panikou a stresom je prefíkaná lovecká technika-zámer chytiť, zabiť a zožrať nejakého toho nešťastného človeka. Napríklad pána Blcháča alebo iného liptovskomikulášskeho daňového poplatníka.

Na pána Huliaka, Tarabu a Kuffovcov môžeme byť právom hrdí. Objavili čosi, čo im najslávnejší etológovia a zoopsychológovia budú závidieť. Objavili predátorské správanie u zvera, ktorý je už dávnejšie úhlavným nepriateľom všetkých prostonárodných súkromných majiteľov lesa a všetkých súkromných dobytkárov a ovčiarov.

Objav predátorského správania medveďov prišiel v pravý čas. Prišiel tesne potom, čo Taraba a spol. dopísali príručku na kynoženie medveďov v intraviláne obcí. Tomu sa hovorí znamenie božie. Nezostáva nám iné, len hľadieť na genialitu Huliaka, Tarabu a Kuffovcov v nemom úžase. Nezostáva nám iné, len im od srdca zaželať to známe prírodomilné “ LOVU ZDAR ! “ Lovu zdar a nech sa vám podaria ďalšie veľké vedecké objavy. Napríklad objav takého ľudožravého kamzíka tatranského, o ktorom sa v Ždiari a okolí šíria veľmi nepekné hororové fámy.

Pán Huliak, pán Taraba, páni Kuffovci-boh žehnaj vaše činorodé kroky. Nech sa vám darí ! A nech vás, -aj napriek intrigám závistlivých vedcov zo zahraničia, Nobelova cena neminie !

…“a tiež atentát na predsedu vlády“

14.06.2024

Tento skromný vetný prílepok venovala odchádzajúca prezidentka Slovenskej republiky najbeštiálnejšiemu politického zločinu, aký sa kedy stal v novodobej slovenskej histórii. Prezidentkin prílepok bol k čomusi, čo nemalo a nemá s politickým atentátom žiadnu politickú relevanciu. Ide tu o prílepok k pripomienke útoku mladého človeka / indoktrinovaného vplyvmi zo [...]

Strýko George vybaví: z Mgr. Čaputovej profesorka – alebo príležitostná STAND-UPistka ?

13.06.2024

Tak sme sa konečne dozvedeli, kam bude odložená pani Zuzana Čaputová. Svoje ďalšie uplatnenie minimálne na 15 rokov /toľko jej chýba do dôchodku/ vraj nájde v akademickej sfére. -Uľavilo sa mi, -mohlo to byť aj horšie… Onedlho budeme svedkami úkazu, aký sa pro-západne orientovaným politikom mimo služby /napr. I. Radičovej/ stáva pomerne často. Budeme svedkami [...]

Prečo nebola Čaputová na rozlúčkovej návšteve v Budapešti ?

12.06.2024

Čaputová to má, chvalabohu už pomaly za sebou. Už len dva dni. Teším sa, že odíde, nebola to totiž prezidentka podľa môjho gusta. Mal som pocit, že mi ako občanovi Slovenskej republiky robí zle kde a kedy môže. Ale treba jej uznať, – robila a robí to konzekventne. Prakticky až do posledného dňa svojho pobytu v Grassalkovichovom paláci. Čaputová je momentálne na [...]

zelenskyj, summit, švajčiarsko, ukrajina,

Zelenskyj: Keby Rusko malo záujem o mier, nebola by žiadna vojna

15.06.2024 20:45, aktualizované: 21:35

Na mierovom summite o Ukrajine vo Švajčiarsku sa zúčastňuje viac ako 90 krajín a osem medzinárodných organizácií.

francúzsko, Protest, krajná pravica

Desaťtisíce Francúzov protestovali proti krajnej pravici, môže vyhrať predčasné voľby

15.06.2024 19:53

Francúzsky prezident Macron vyhlásil predčasné voľby po neúspechu svojho centristického tábora v minulotýždňových eurovoľbách.

žilina, polícia,

Otrasný nález. V meste Rajec našli bezvládne telo novorodenca

15.06.2024 19:14, aktualizované: 20:20

Stať sa tak malo vedľa materskej škôlky.

Peter Pellegrini, inaugurácia

Bude Pellegrini nadstranícky? Bude z neho skôr Gašparovič než Kováč, hovoria odborníci. Podporu koalície ešte bude potrebovať

15.06.2024 19:00

Politológovia nepredpokladajú, že sa Pellegrini voči vláde bude vymedzovať. Podporu koalície ešte bude potrebovať pri prípadnej opätovnej kandidatúre. Môže však prekvapiť.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 440
Celková čítanosť: 2057323x
Priemerná čítanosť článkov: 4676x

Autor blogu

Kategórie