Založ si blog

Šimečka, Čaputová, Valášek – horíte dnes od hanby?

Ak ste z domu slušne vychovaní, mali by ste. A s vami by mali horieť všetci tí podvodníci z médií, pseudoanalytici, kvázipublicisti, komentátori, samozvaní experti a politológovia, no a všetci opoziční politici, čo včera tvrdili, že

  • Fico straší Slovákov zapojením armád zo štátov EU/NATO do vojny proti Rusku,
  • Fico si vymýšľa, lebo Macron a spol. o vyslaní svojich vojakov na Ukrajinu neuvažujú,
  • Fico zase doma robí protivojnové ramená, no keď príde do Paríža, skrotne ako anjelik a Macronovi odsúhlasí všetko, čo mu tento predloží na podpis.

Macron na záverečnej tlačovej besede potvrdil, že vo všetkých týchto bodoch Fico neklamal, nekonšpiroval, nevymýšľal, -že Fico hovoril o témach na konferenciu v Paríži len čistú pravdu.

Po prvé, Macron sám potvrdil diskusiu na tému vyslania vojakov EU/NATO na Ukrajinu. Macron potvrdil, že sa tento jeho vojnový nápad nedostal do záverov stretnutia, lebo nezískal u účastníkov všeobecnú podporu. Macron si neodpustil poznámku, že ak sa situácia na fronte ďalej zhorší a víťazstvo Ruska bude zrejmé, potom sa Francúzsko, Poľsko a i. ku tomuto svojmu zločineckému návrhu vrátia.

Po druhé, Macron v jednej z prvých otázok na TB potvrdil, že najaktívnejším človekom pri blokovaní návrhu poslať vojakov EU/NATO na Ukrajinu bol Robert Fico. Macron takto potvrdil, že Fico hovoril v Paríži od slova do slova to isté, čo hovoril a hovorí aj doma, pred slovenským publikom.

Po tretie, Macron naznačil, že sa SR neodklonila ani o milimeter od embarga na armádny vývoz munície a zbraní na Ukrajinu. Export slovenských výrobcov munície a zbraní bude pokračovať, no aj keď ide o výrobcov z majetkovou účasťou štátu, ide o komerčné dodávky bez ingerencie armády SR. Veľa sa s tým v kapitalistickej ekonomike robiť nedá. Ak by aj SR priame kontrakty slovenských výrobcov na Ukrajinu zakázala, nemali by zbrojári problém predávať muníciu a zbrane cez prostredníkov.

Slovensko a jeho premiér Fico sa včera správali statočne. Postavili sa na stranu mieru. Tí nepriatelia SR, ktorí včera Fica a slovenskú vládu ohovárali by dnes mali stiahnuť chvost a OSPRAVEDLNIŤ SA im. Pravda, ak majú v sebe aspoň trochu cti a dobrej domácej výchovy.

Samozrejme, sotva to urobia. Opozičníci nemajú v sebe ani štipku hanby. Nevedia, čo je priznať si chybu. Vedia iba hejtovať, konšpirovať, klamať, luhať a cigániť. A verne slúžiť cudzím pánom zo Západu. – Smutné.

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

Srbsko, Čína, Si Ťin-pching, Peng Li-jüan, Aleksandar Vučič

Si Ťin-pching je v Srbsku, pripomenul zásah čínskej ambasády lietadlom NATO spred štvrťstoročia

08.05.2024 06:05

Čínsky prezident Si Ťin-pching pokračuje vo svojej ceste po Európe. Z Francúzska sa v utorok presunul do Srbska, kde ho privítal jeho náprotivok Aleksandar Vučić.

Jutta Urpilainenová

Nová studená vojna? Eurokomisárka vysvetľuje, ako vyzerá konkurenčný boj s Ruskom a Čínou

08.05.2024 06:00

Eurokomisárka pre medzinárodné partnerstvá Jutta Urpilainenová hovorí o právnom štáte a médiách na Slovensku aj konkurenčnom boju EÚ s Ruskom a Čínou.

Pláž, Reynisfjara, Island, mReportér

Zábery z pláže, pred ktorou varujú turistov aj miestne úrady. Prečo je tak nebezpečná?

08.05.2024 05:00

mReportér Jaro Karak zachytil tieto pekné zábery priamo z Islandu.

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1986046x
Priemerná čítanosť článkov: 4695x

Autor blogu

Kategórie