Založ si blog

Fico zablokoval vstup vojakov z krajín NATO na Ukrajinu. Zatiaľ…

Doslova. Fico nebol na parížskej konferencii jediný, kto nesúhlasil s tým, aby sa možnosť vstupu vojakov z členských krajín EU/NATO na Ukrajinu dostala do záverov stretnutia. Fico sa však stal iniciátorom zablokovania legitimizácie možnosti vstupu krajín NATO do vojny. Fico a s ním aj celá SR je dnes pre symbolom odporu k takémuto riešeniu situácie na Ukrajine. Fico a SR sú dnes mierovou alternatívou pre Ukrajinu. Fico a s ním všetci normálni Slováci môžu byť na seba hrdí.

Nie nadarmo sa názor Slovenska spomenul aj na tlačovej besede E.Macrona po ukončení konferencie. Macron bol nútený oznámiť, že k dohode o vstupe pozemných síl z krajín NATO na UA nedošlo. Nedošlo aj v spojitosti s postojom SR. .

– Nech si kto chce čo chce vraví, – ale Fico sa nám zmenil. Už to nie je „realpolitik“, ktorý jednu vec hovorí doma a podľa druhej hovorí a koná v zahraničí. Z Fica, podobne ako v minulosti z Orbána, sa stala EURÓPSKA OSOBNOSŤ, bojujúca za mier na Ukrajine.

Táraji z opozície a z médií sa budú dnes snažiť veci prekrútiť, ale kto vníma, čo sa udialo v Paríži, ten vie, aká je pravda. Nahlúple útoky na Fica zo strany Šimečku a jeho progresívnej valáškovskej tlupy a s touto tlupou zladené útoky Čaputovej na tom nič nezmenia.

Šimečka a Čaputová včera tvrdili, že Fico bezdôvodne plaší Slovákov, že konšpiruje, že nikto nebude v Paríži vyzývať SR, aby OBNOVILA VOJENSKÉ DODÁVKY a zapojila sa medzi krajiny, čo na Ukrajinu vyšlú svoje jednotky. – No a tu ho máš, – presne toto sa v Paríži stalo. Presne toto sa stalo ! Krajiny EU/NATO vrátane SR boli „jemne“ povedané vyzývané, aby na Ukrajinu poslali vlastnú armádnu muníciu a vlastné armádne jednotky.

SR ústami Fica v Paríži však znovu odmietla vyvážať na UA jednak muníciu a zbrane zo zásob armády SR a jednak aj živú silu. Fico ako prvý z účastníkov konferencie „na plnú hubu“ odmietol poslať na UA čo i len jedného slovenského vojaka. – No nielen to. Fico si na svoju stranu získal aj niektoré ďalšie krajiny – a tak Macron musel utrieť ústa a zo záverov konferencie musel vyslanie vojakov z NATO na Ukrajinu vypustiť. Teda aspoň ZATIAĽ vypustiť. Lebo ak by Rusko malo vyhrať, Francúzsko či Poľsko svojich vojakov na Ukrajinu pošlú. No čo už, Fico a spol. nebude môcť brániť štátom, ktoré chcú za každú cenu umierať vo vojen, a posielať vojakov na ukrajinský front, aby tak urobili.

Každý, kto nie je naivný vie, že francúzski, poľskí, lotyšskí, kanadskí…vojaci už na Ukrajine dávno sú. Doteraz sa k tomu ale neradi priznávali. Stovky mŕtvych Francúzov v plastových vreciach sa do Francúzska posielali potajomky. Macronovi sa to videlo nedôstojné. Ak by však Francúzi svoj pobyt na UA zlegalizovali, vec by sa zjednodušila. A Francúzi by mohli na UA zvýšili kvantitu a kvalitu svojej prítomnosti.

Krajiny, ktoré sa včera zúčastnili na konferencii v Paríži sa síce /aj vďaka Ficovi / nedohodli na priamej armádnej angažovanosti vo vojne na UA, no dohodli sa na 5 iných, nie veľmi mierovo znejúcich veciach:

  • na vyškrabaní poslednej najmä delostreleckej munície z muničných skladov krajín EU a NATO;- ide ale o fakultatívnu záležitosť na ktorej sa SR napriek tlaku vojnychtívého Šimečkovho PS nezúčastní;
  • na odkúpení munície z tých krajín sveta, ktoré ju budú ochotné predať; či však peniaze na túto žobrácku akciu z dielne ČR krajina dá alebo nie, je na jej slobodnej vôli:
  • krajiny Európy sa pokúsia zvýšiť výrobu munície dva-trikrát; SR ako významný výrobca delostreleckej munície dostala pozvánku na konferenciu práve kvôli tomuto bodu; Macron tu ako smelý zajko spomenul i prechod Európy na vojnovú ekonomiku, -ale to je podľa mňa holý nezmysel-Európania nie sú Rusi…
  • štáty, ktoré na to budú mať voľné zdroje, zapoja sa do estónskeho klubu krajín, ochotných požičať Ukrajine ďalšie peniaze /nad rámec už sľúbených 50 mld…/
  • štáty, ktoré majú kapacity a majú vôľu pomôcť, dodajú Ukrajine prostriedky kybernetického boja a rakety stredného a dlhého doletu a tiež pomôžu pri výcviku personálu a údržbe odpaľovacích komplexov.

Macron na TB neustále zdôrazňoval, že :

1/ Vojna na Ukrajine je európska vojna a účasť členov NATO na nej nemôže byť závislá na výsledkoch prezidentských volieb v USA.

2/ Rusko nesmie vyhrať. Rusko nesmie vyhrať. Rusko nesmie vyhrať….-

Takáto slabošská obsesia je príznačná pre uvažovanie a konanie malého, nikým nevoleného samozvaného „vodcu“ Európy – E.Macrona….A aby sa ani náhodou nediskutovalo o tom, kto to tu v Európe šéfuje, -oznámil Macron, že o cca 10 dní konferenciu v Paríži zopakuje – a splnenie dohodnutých bodov programu pomoci Ukrajine sa prísne skontroluje…

– Jáááj, beda beda. A môže byť ešte väčšia, pretože ak by hrozilo ruské víťazstvo, potom malý Napoleon už nevylučuje ani sformovanie a následný pochod svoje európskej Le Grand Armée na Moskvu a do Ruska…Len aby potom mal Macron aspoň také šťastie ako Napoleon, – a z Ruska stihol utiecť – hoci len v spodkách….

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

RTVS=brloh čiernokošeliarov

26.04.2024

Už dlhší čas sa dá politickú mapu SR veľmi orientačne znázorniť tak, že jedna tretina občanov SR kašle na politiku a na voľby a je jej jedno, koho poslúcha a na koho nadáva. Druhá tretina je orientovaná na Brusel a jeho hodnoty a tretia tretina, – to sú skutoční Slováci, vlastenci, národovci. Delenie na tri tretiny potvrdili v poslednom polroku dvoje [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 422
Celková čítanosť: 1977796x
Priemerná čítanosť článkov: 4687x

Autor blogu

Kategórie