Založ si blog

Che Guevara nie je žiaden masový vrah. Dubovský je šarlatán. NAKU asi stále riadi Lipšic

Dnes sa udiala na Slovensku vec, ktorá je dôkazom toho, že nová vláda napriek nepopierateľnému úsiliu postupuje v očiste OČTK od politizácie stále veľmi pomaly. Rezort vnútra a i rezort justície sa snažia v skrátenom konaní čistiť verejný život od zločinných praktík Lipšica, Matoviča a spol. no stále to nestačí. Treba postupovať oveľa rýchlejšie. Prečo ?

  • Pretože inak NAKA začne bezdôvodne trestne stíhať poslanca národnej rady dr.Blahu iba zato, že si v pracovni vystavil obraz obľúbenej historickej osobnosti.
  • Che Guevara, -lebo ide o túto osobnosť, je vraj „masový vrah“ . LOŽ. Žiadna medzinárodná justičná autorita Che Guevaru za zločinca či masového vraha nevyhlásila.
  • Samozvaný „odborník“ Patrik Dubovský nemá nijaké oprávnenie na znaleckú činnosť v oblasti dejín Kuby resp. Latinskej Ameriky. Ak v tejto oblasti koná, je to šarlatánstvo. Je to ideologicky motivovaný útok na poslanca NRSR. Dubovský sám by mal byť trestne stíhaný za osočovanie Ľ.Blahu. Jeho by mala NAKA stíhať a nie sa riadiť pri svojej práci Dubovského táraninami.
  • Ak dovolíme NAKE stíhať ľudí podľa „znaleckých posudkov“ fanatikov, pološialených pseudohistorikov, potom tu budeme musieť stíhať všetkých predstaviteľov cirkvi /katolíckej i evanjelickej/, ktorí majú v kostoloch verejne vystavené obrazy a sochy svätcov, podieľajúcich sa na križiackych vojnách, zapojených do inkvizície, do vraždenia domorodcov , odmietajúcich kresťanstvo a pod. Šarlatáni ako Dubovský onedlho možno dajú podnet NAKE, aby prenasledovala školy a múzeá, kde sú obrazy, sochy. knihy údajných antisemitov Štúra, Vajanského, Švantnera, Rázusa atď. Gen. Štefánik bol svojho času ministrom vojny a svojimi rozhodnutiami spôsobil smrť stoviek či tisícov ľudí z čsl.légií v Rusku a inde. Vystavenie jeho portrétov či sôch by potom možno tiež mal byť trestný čin. Atď. atď. Dať ideologizujúcim historikom ako Dubovský oprávnenie, aby písali odborné posudky na naše a zahraničné osobnosti podľa svojho politického vkusu, – to je zámena historiografie za propagandu. Príklad Dubovského ukazuje, že znalecká činnosť v ideologickej oblasti je fašizoidný nezmysel. Znalecké odbory v oblasti „extrémizmu“ treba zrušiť. Lebo ich existencia je proti demokracii, proti slobode, proti ľudským právam.
  • Súčasná vláda má pred sebou veľa roboty. Nevie, čo skôr riešiť. V poriadku, ale napriek tomu sú veci, ktoré nepočkajú. Ktoré sa navyše dajú vyriešiť aj bez zmeny zákonov, ktoré sa dajú riešiť organizačnými úpravami a personálnymi výmenami. Ktoré stačí riešiť úpravou rezortných noriem, úpravou smerníc a náplne práce OČTK.. Politizujúce praktiky NAKY nepotrebujú zmenu zákonov. Postačí razantne urobiť v práci NAKY poriadok. Postačí odmietnuť také trestné oznámenie ako bolo to na dr. Blahu. Lebo oznámenie, čo podal Dubovský na sto honov smrdí politikou a nezákonnosťou.

Che Guevara je už pár rokov mŕtvy, no jeho duch dodnes revolucionizuje milióny ľudí v Latinskej Amerike. Oduševňuje slobodomyseľných ľudí bojujúcich v krajinách tretieho sveta proti americkému imperializmu.

Che Guevara bol a v mysliach ľudí zostal, latinskoamerickým vlastencom. Bol a zostal radikálnym ľavicovo orientovaným nacionalistom. Che Guevara bol erudovaný marxista latinskoamerického razenia. Spolupracoval s komunistami, no NIKDY NEBOL ČLENOM KOMUNISTICKEJ STRANY. Nedokázal sa podriadiť pokynom z Moskvy, takže v Moskve ho považovali za problémového individualistu a kritika niektorých praktík v ZSSR.. Po víťazstve revolúcie na Kube /nie komunistickej ale národnoosloboditeľskej revolúcie/ zabezpečoval Che Guevara najprv potrestanie 52 najbrutálnejších Batistových mäsiarov. odsúdených verejnými súdmi. Potom riadil agrárnu reformu , masovú vakcináciu Kubáncov, alfabetizačnú kampaň a neskôr vojenskú pomoc Kubáncov bojujúcim národom Afriky a Lati.Ameriky. V boji proti USA a ich kolaborantom napokon v Bolívii padol.

Che Guevara bol argentínsky lekár. Osobne ošetril stovky ľudí, zranených pri kontrarevolučných útokoch. Podľa zdrojov z americkej wikipédie sám nikdy nikoho nezabil, ba ani nezranil. Miesto praktického boja uprednostňoval písanie revolučných článkov. Jeho cieľom bolo nastoliť anti-americký režim nielen na Kube ale v celej Latinskej Amerike. USA o ňom rozširovali a rozširujú primitívne lži. Každý, kto sa aspoň trochu venuje národnooslobodzovaciemu hnutiu v Latin.Amerike však vie, aký Che Guevara skutočne bol a za čo bojoval.

Primitívny útok šarlatána Dubovského proti dr. Blahovi – za jeho vzťah k Che Guevarovi – si v SR vzala pod patronát strana KDH. Ideovo pomätená strana, ktorá už dávno nemá nič spoločné ani s kresťanstvom a ani s demokraciou. Strana, ktorá sa miesto kresťanskej ideologie opiera o ideologiu extrémneho a militantného anti-komunizmu. Ľuďom okolo Mikloška a spol. však agresívny antikomunizmus na pokojamilovnom Slovensku nikdy víťazstvo nepriniesol.KDH to napriek tomu to s fanatickým antikomunizmom skúšajú znovu a znovu. Najčerstvejším príkladom je aktuálny útok na dr.Blahu.

KDHácki militanti si môžu byť istí, že ani teraz neuspejú. Agresívnym brechotom a napínaním chabých ideových kapacít nič nedosiahnu. Táraním o Che Guevarovi a Blahovom extrémizme sa iba ešte viac strápnia.

KDH so svojím ťažením proti Blahovi a Guevarovi skrachuje. Tak ako mnohokrát v minulosti. Zostane Slovensku iba na smiech. Zaslúžene.

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

Michal Šimečka

Za predsedu PS snem zvolil opätovne Michala Šimečku

04.05.2024 11:14

Podporu mu vyjadrilo 155 zo 161 hlasujúcich delegátov.

Luhansk / UA vojak / UA armáda /

Ďalšia pomoc Ukrajine za 50 miliárd dolárov? USA rokujú s krajinami G7

04.05.2024 11:00

Peniaze by mali byť splácané z neočakávaných ziskov zo štátnych ruských aktív mrazených prevažne v Európe, z ktorých stále plynú úroky.

Antony Blinken

Blinken: Súhlas s prímerím by pre Hamas nemal byť problém

04.05.2024 10:17

Hamas oznámil, že jeho delegácia sa vráti do Káhiry na rozhovory o dohode, ktorá by zastavila izraelskú ofenzívu v Gaze výmenou za prepustenie rukojemníkov.

Francúzsko ČSR Štefánik

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí Milan Rastislav Štefánik. Jeho životný príbeh je inšpiráciou aj v súčasnosti

04.05.2024 10:04

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí v Ivanke pri Dunaji diplomat, vedec, štátnik, vojak a politik Milan Rastislav Štefánik.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1984036x
Priemerná čítanosť článkov: 4690x

Autor blogu

Kategórie