Založ si blog

Quo usque …Anna V. ?

Quo usque tandem abutere Anna. V. patientia nostra ? – Každá relácia moderovaná touto postaršou pani moderátorkou je minimálne pre polovicu slovenskej populácie skúškou trpezlivosti. Tak aj dnes v sobotu na obed v RTVS. Prečo ? Nuž začnem už výberom účastníkov diskusie. Anna.V. si zvykne vybrať jedného „smeráka“ a proti nej jednu alebo dve osoby, s ktorými je spriaznená politickými názormi a fanatizmom pri ich šírení. Už na začiatku diskusie sa tak vytvára „férový“ pomer 1 smerák na 1-2 pravičiarov + plus A.V. Teda 1:2 resp. 1:3.

Predmetom dnešnej besedy boli sociálne veci. Anna.V. si pozvala na debatu vecne orientovaného zaslúžilého ex-ministra soc.vecí pána Richtera. No a k nemu mladú kdhácku hviezdičku akúsi pani Holečkovú. Rovnako militantne anti-smerácky nabrúsenú osobu, akou je aj Anna.V. Anna.V. a Holečková boli evidentne zohraté. Prostoreká mladá kdháčka to sama prezradila, keď miesto argumentácie párkrát prehlásila, že sa prikláňa k názoru pani moderátorky.

Napriek oficiálnej téme sociálnych vecí sa beseda prekvapivo začala frontálnym útokom kádeháčky na podpredsedu NRSR dr.Ľ.Blahu. Tento človek je podľa Holečkovej i moderátorky Anny.V. nehodný výkon podpredsedníckej funkcie, lebo vo svojej kancelárii zástavu EU nahradil slovenskou, obraz Čaputovej uložil do skrine a na stenu zavesil portrét argentínsko-kubánskeho revolucionára a lekára Che Guevaru. Holečková vyhlásila, že ide o masového vraha, medzinárodne označeného zločinca, ktorý na stenu v úradnej miestnosti nepatrí, lebo by to kazilo mládež. Anna.V. ju podporila a vecné námietky p. Richtera statočne prerušovala a prehlušovala. Obe ficobijky v tandeme púšťali na neprítomnú osobu Ľ. Blahu oheń a síru. Aká je však spojitosť Che Guevaru so socialnymi vecami v SR – to sa mi napriek úpornej snahe odhaliť nepodarilo.

Po tamto ideologickom predjedle sa konečne dostali na pretras sociálne záležitosti. Konkrétne napr. 13-te dôchodky pre slovenských seniorov. Tu sa ficobijský tandem Anna.V.-Holečková vrhol na vec z dvoch strán: na jednej strane obvinil Smer z klamania voličov, keď upozornil, že sa dôchodky nebudú dávať ešte v r.2023 ako bolo údajne Ficom sľúbené, ale až v 2024. Na druhej strane tandem Anna.V.-Holečková odsúdil samotnú myšlienku 13-teho dôchodku, lebo naň štát nemá peniaze. Od p.Richtera požadovali obe fanatičky, aby povedal, odkiaľ a na čí úkor bude projekt financovaný. Logický argument p.Richtera, že odpoveď nájdu záujemcovia v chystanom PVV /v ktorom môžu byť iba sociálne veci kryté zdrojmi/ u našich dám nezaberal. Nečudo, veď išlo o logický argument.

Tandem Anna.V. -Holečková však ukončil diskusiu k tejto téme iným druhom logiky: zdroje na 13-te dôchodky /asi 700 mil. eur/ by vraj možno aj boli , no nebudú, lebo ich súčasná vláda minula na migračné divadlo a na naťahovanie sa s býv. policajným prezidentom Hamranom. Tak to už hej, – toto už má logiku takmer ako pokus o zavlažovanie lánov kukurice detskými striekacími pištoľami.

Po povinnej ideologickej prosmeráckej jazde, týkajúcej sa Blahu a Šutaja-Eštoka sa už potom dostala beseda predsa len do vecnejších koľají. Pri rozoberaní jednotlivých sociálnych otázok skúsený a trpezlivý p. Richter vysvetlil Holečkovej o čo vláde pôjde a upozornil na to, že vládne riešenia nie sú ďaleko od riešení navrhovaných KDH. Tu Holečková, pozbavená komandovania Anny.V. musela chtiac-nechtiac súhlasiť.

Suma sumárum, ak by do priebehu debaty rušivo nezasahovala Anna.V. mohlo to byť zaujímavé rozprávanie. V diskusii sa mohlo ukázať, ako blízko majú sociálne riešenia KDH k riešeniam sociálnej demokracie. Nemôžem sa však zbaviť dojmu, že moderátorka Anna.V. sa práve takejto kresťansko-sociálnej takmer-zhody obávala. Mám pocit, že úlohou moderovania Anna.V. bolo takémuto súzvuku zabrániť. – Ak je to pravda, potom nezostáva iné, ako trpezlivo čakať, kedy očistné vlny zasiahnu aj RTVS. Nezostáva iné. len čakať kedy sa slovenský verejnoprávny mediálny priestor dostane do stavu objektívnosti, vecnosti a komunikačnej normality.

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

maďarská polícia

V Maďarsku zadržali tínedžera, ktorý chcel zabíjať v mešite a vysielať to naživo

02.05.2024 14:37

Kriminalisti identifikovali chlapca v priebehu niekoľkých hodín.

šefčovič maroš

Európa konečne dýcha oboma pľúcami. Veľké rozšírenie EÚ bol koniec bývalého rozdelenia kontinentu, povedal Šefčovič

02.05.2024 14:18

Fakt, že sa spájame do veľkej európskej rodiny, všetci čo sa zúčastnili toho podujatia, boli veľmi dojatí a tešili sa na novú etapu, uviedol, Šefčovič.

SR Bratislava Rada Bezpečnostná Zasadnutie Mimoriadne BAX

Šutaj Eštok odmieta, že by štátne funkcie boli odmenou pre darcov Hlasu

02.05.2024 13:24

Šutaj Eštok nevidí problém v tom, aby funkciu zastával niekto, kto podporil Hlas, ak spĺňa kvalifikačné kritériá.

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

Macron: Keby Rusko prelomilo front, je možné vyslať na Ukrajinu vojakov

02.05.2024 13:01

Štáty NATO podľa neho najprv tiež vylučovali vyslanie tankov a lietadiel na Ukrajinu, neskôr ale zmenili názor.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1982425x
Priemerná čítanosť článkov: 4687x

Autor blogu

Kategórie