Založ si blog

Čaputová, -čo si to dovoľujete ?

Čaputová sa po istej odmlke zase rozhodla zaútočiť na generálneho prokurátora Žilinku. Vraj nerešpektoval jej príkaz resp. pokyn a nedal jej na kontrolu dokumentáciu, týkajúcu sa prípadov použitia paragrafu 363. Čaputová ho za to dala na Ústavný súd.

Prečo na Ústavný súd -veď US iba nedávno odmietol Čaputovej atak, že právomoc GP je pri 363 neústavná ? – Nuž nedávno sa na ÚS stala „malá“ zmena. Z ÚS odišla sudkyňa považovaná za smeráčku /bola poslankyňou NRSR za Smer a Smer ju do ÚS aj navrhol/. Mocenské pomery na ÚS sa tak zmenili v prospech Čaputovej ľudí. Čaputová sa rozhodla novým útokom na Žilinku využiť situáciu a Žilinku a jeho 363 predsa len nejako odrovnať.

Z hľadiska ústavného práva Čaputová resp. Mazák ktorý je vysoko pravdepodobne za jej útokom, samozrejme nemajú žiadnu oporu v legislatíve. Generálny prokurátor /GP/ a generálna prokuratúra sú podľa ústavy inštitúty sui generis. Nie sú súčasťou výkonnej moci. Nikto, teda ani prezident, nemôže a nesmie dávať GP príkazy či pokyny. Prezident nemá ani právo kontrolovať GP. Prezident má právo menovať a odvolať GP ale iba v presne vymedzených prípadoch. Prezident ale nemá právo vyjadrovať sa ku kvalite či nekvalite rozhodnutí GP. GP samozrejme spadá pod verejnú kontrolu. Túto kontrolu však podľa slovenskej legislatívy nevykonáva prezident, ale PARLAMENT, teda NRSR. Robí sa tak prostredníctvom výročnej správy o činnosti GP. GP takúto správu predkladá parlamentu na diskusiu. NRSR sa môže k správe vyjadriť v uznesení, čo však nemá žiadne právne, disciplinárne či iné personálne dôsledky.

Čaputová sa teda darmo pechorí, Čaputová po stránke práva nemá šancu na ÚS uspieť. Prečo to podanie teda robí ? Ktovie. Možno jej ide iba o propagandu, možno o nátlak, aby Žilinka nepoužil 363 v najnovších prípadoch útokov na šéfov SIS a BÚ. A možno sa po zmene pomerov na ÚS v jej prospech nádejá, že sa „jej“ ústavní právnici zbláznia a pôjdu jej po ruke aj v rozpore so zákonom. Ale možné je aj to, že sa v zákulisí šíri ďalšia výhražná fáma o kandidatúre Žilinku na prezidenta. Čaputovej útok by potom mohol byť obranou ambícií slniečkárskeho koňa – sorosovca Korčoka.

-Nech je tak či onak, Čaputovej útok na Žilinku je pár dní pred voľbami čímsi motivovaný. Motivácia musí byť silná, lebo tento útok je na dámu dosť drzý, až arogantný. Akoby sa Mazák a spol. rozhodli pred odchodom z paláca poriadne tresnúť dverami…

Nielen nadávky ale aj klamstvá – stand-up humor z dielne Denníka N pokračuje

16.06.2024

Denník N uverejnil správu, že SR ani tretia agentúra – Moody´s nezhoršila rating. Ponechala nám A2, . „no s negatívnym výhľadom“. Normálny človek by si myslel, že nám agentúra rating ponechala ale výhľad zhoršila. Ono je to však inak, – agentúra nám nechala presne taký rating i presne taký výhľad, ako sme mali – teda A2 s negatívnym [...]

…“a tiež atentát na predsedu vlády“

14.06.2024

Tento skromný vetný prílepok venovala odchádzajúca prezidentka Slovenskej republiky najbeštiálnejšiemu politického zločinu, aký sa kedy stal v novodobej slovenskej histórii. Prezidentkin prílepok bol k čomusi, čo nemalo a nemá s politickým atentátom žiadnu politickú relevanciu. Ide tu o prílepok k pripomienke útoku mladého človeka / indoktrinovaného vplyvmi zo [...]

Strýko George vybaví: z Mgr. Čaputovej profesorka – alebo príležitostná STAND-UPistka ?

13.06.2024

Tak sme sa konečne dozvedeli, kam bude odložená pani Zuzana Čaputová. Svoje ďalšie uplatnenie minimálne na 15 rokov /toľko jej chýba do dôchodku/ vraj nájde v akademickej sfére. -Uľavilo sa mi, -mohlo to byť aj horšie… Onedlho budeme svedkami úkazu, aký sa pro-západne orientovaným politikom mimo služby /napr. I. Radičovej/ stáva pomerne často. Budeme svedkami [...]

Peter Pellegrini, slávnostný obed, inaugurácia

Pellegrini bude iný prezident ako Čaputová. S čím prichádza a kam budú smerovať jeho prvé kroky?

17.06.2024 07:00

Kým prezidentka Čaputová niesla do palácu odkaz právneho štátu či témy spojené so životným prostredím, Pellegrini prináša témy mieru a upokojenia.

vojna na Ukrajine, mierový summit, Švajčiarsko, Giorgia Meloniová

ONLINE: Meloniová: Ak Rusko neprijme mierové podmienky, prinútime ho. Hrozí Ukrajincom elektrina len na pár hodín denne?

17.06.2024 06:25, aktualizované: 07:00

Ak Rusko nebude súhlasiť s podmienkami mierového summitu, prinútime ho, aby sa vzdalo, tvrdí talianska premiérka Georgia Meloniová.

Ursula von der Leyenová

V EÚ sa rozdeľuje moc, Slovensko bude zastupovať Pellegrini

17.06.2024 06:00

Prezident Peter Pellegrini dnes odcestuje do Bruselu, aby zastupoval Slovensko na neformálnom summite Európskej únie.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 441
Celková čítanosť: 2059981x
Priemerná čítanosť článkov: 4671x

Autor blogu

Kategórie