Založ si blog

Fico či Šimečka-Koho a čo voliť: znižovanie dôchodkov alebo daní pre podnikateľov ?

Nie, nebudem vás namotávať na to, aby ste volili tú či onú konkrétnu stranu. Nebudem sa hrať so štatistickými chybami a počtom nerozhodnutých voličov, ako sa bavkajú politológovia a „prieskumníci“ ako Lenč. Štefančík, Mislovič, Hřích a spol. Nebudem ani jatriť vášne, aby som z objektov vašej nenávisti urobil progresívnu euroatlantickú zelenú modernu a vaše idoly premenil na mafiánov, vrahov a besných Putinových trolov.

Nie, ani jedno, ani druhé a ani tretie. Pokúsim sa iba pozrieť na vec logikou vašich vlastných životných potrieb, hodnôt a očakávaní. Teda tak, ako by mal asi postupovať normálny človek, riadiaci sa nie bilbordami, sociálnymi sieťami, či rétorickými schopnosťami politikov, ale tým čo o svojich vládnych zámeroch chtiac-nechtiac poprezrádzali. Resp. tým, čo prezradili o ich cieľoch sponzori, mecenáši, muži v pozadí, čiže tí, ktorí ich poslali do predvolebného boja.

Takže po prvé, – ak ste už po 40-45-ke a váš profesijný život začína ísť z kopca_ smerom ku starobnému dôchodku, -boli by ste sprostí voliť PS, SaS, Demokratov, Modrých a pod. liberálnych mudrlantov. Teda „expertov“ ,čo starobné dôchodky nesľubujú zvyšovať lež naopak, aj tie penzie, čo máte, vám budú redukovať. Od nového roku vám hrozia trhové ceny elektriny a plynu. Ak nebudete mať z čoho žiť, navrhnú vám odpredaj vašich bytov a domov /s láskavým právom dožiť v pôvodnom vašom no potom už cudzom a teda neudržiavanom príbytku/. Ak chcete mať peniaze na potraviny, kúrenie či lieky, budete mať z čoho míňať,-pravda ak zomriete okolo 80-ky ako sa patrí a nebude tu mladých liberálov otravovať a životné prostredie zaťažovať až do 90-tky.

Po druhé, ak máte deti a nezarábate aspoň 4000 eur mesačne, nemali by ste PS, SaS, Demokratov a pod. liberálne strany voliť z podobných dôvodov: ekonomickí odborníci z takýchto strán chcú aj na deťoch a rodinách ušetriť vládne rozpočtové náklady. Sociálnu pomoc štátu rodinám a deťom chcú zosekať na minimum a obmedziť ju iba na ľudí pod pásmom chudoby či biedy. Aby ste sociálnu pomoc dostali, budete musieť pol roka chodiť po úradoch práce a sociálnych vecí, nosiť tam potvrdenia, pretŕčať sa pred komisie a rátať, že ak vám niečo pridelia, budú to mesiac čo mesiac kontrolovať a znovu preverovať. A ak niečo nezdokladujete, príspevky vám bleskorýchlo zoberú.

Po tretie, ak ste gay či lesba a konečne sa chcete so svojim aktuálnym miláčikom zosobášiť a osvojiť si nejaké dieťa, ak chcete pracovať a dobre zarábať v zbrojovke a posielať na Ukrajinu stále nové a nové zbrane, ak vás v rádiu či televízii rozčuľuje slovenské hovorené či spievané slovo, – ak chcete, aby vaše deti nemuseli cvičiť na hodinách telovýchovy, ak ste za to, aby vaše deti vyučovali už od materskej školy a 1.ročníka ZŠ v angličtine, hrali sa aj na vyučovacej hodine na iphonoch, potom voľte PS, Sasku, Demokratov, SDKÚ, Pirátov, Modrý Hid a pod.

Po štvrté, ak sa vám nechce platiť vysoké dane z prijmu či podnikania, nevoľte ani náhodou strany ako Smer, Hlas, Republiku, SNS ale ani Sme rodinu. Podobne, ak sa vám nepáčia vlaky zadarmo, obedy zadarmo, rekreačné poukážky, trináste či štrnáste dôchodky pre neproduktívnych starcov, ak sa vám nepáčia nemocnice a súdy v každom prepytujem okresnom meste…potom sa oblúkom vyhnite voľbe Smeru, Hlasu, Republiky. LSNS a pod.

Po piate, nevoľte Smer, Hlas, Republiku či SNS ani v prípade, ak nemáte radi „ruskákov“ a najradšej by ste boli, aby si civilizované krajiny Západu zem na Východe podelili a barbarských aziatov zahnali do ich sibírskych zemljanok.

Po šieste, ak vás rozčuľujú štrajky a kolektívne vyjednávania s odborármi, ak sa vám páči myšlienka postaviť nad Bratislavou miesto Slavína kópiu Sochy Slobody, ozdobenú farebnými neónmi, ak chcete zrušiť Zem a vek, blogovanie proruských trolov v Pravde, poslať Fica, Blahu, Danka, Kuffu, Kaliňáka, Uhríka, Mazureka, Troškovú, Szalayovú a spol. konečne na doživotie do väzenia, potom sa nepomýľte a 30.septembra určite nevoľte ani Smer, ani Hlas, ani SNS či Republiku.

Po siedme, pokiaľ tieto dobre mienené rady odmietate rešpektovať a vzdorovito chcete voliť just tak, ako to normálni ľudia nechcú, -ak ste zlomyseľní recesisti, obyčajní vyrývači a nemáte radi žiadnych politikov okrem geniálneho Igiho Matoviča a populárneho umelca Joža Pročka, – voľte Obyčajných ľudí, nezávislé osobnosti a Matovičových priateľov. Voľte výtery z nosa. Voľte nočné záťahy Hamranovej naka,-voľte tých, čo tu vyčistia Augiášov chliev od mafie, korupcie, zlodejín a zbytočností zdravého rozumu. Voľte 500 eurovky. Zapojte sa do OĽaNO -tomboly a možno vyhráte malú, starú fiatku ! Dobre /vám/ bude !

Voľte, aby vám bolo lepšie. Nie tým druhým. Vám. Nedajte sa ovplyvniť deťmi, vnúčatami, rodičmi, farármi, šéfmi vo firme, kamarátmi v krčme či kamoškami na materskej. Voľte v duchu vašich životných potrieb príp. podľa svojich vlastných deviácií. Voľby sú tak ako olympiáda – raz za štyri roky. Takže nebojte sa zlej voľby, – Tak ako na olympiáde aj na voľbách totiž nie je dôležité vyhrať ale zúčastniť sa !

Zelenského momentum pre našich progresívnych intelektuálov

01.05.2024

V Kyjeve zomrel tento týždeň v domácom väzení, do ktorého ho poslali z osobnej iniciatívy V.Zelenského jeden z najznámejších východoeurópskych historikov, akademik profesor Pyotr Petrovič Toločko. Toločko bol najlepší žijúci znalec histórie Kyjevskej Rusi. Bol známy nielen dôkladnými vedeckými štúdiami a dlhoročným výskumom v teréne, ale v poslednom čase aj [...]

Bude dnes Šimečka rozdávať voličom PS lieky proti úzkosti ?

28.04.2024

Najnovší prieskum politických preferencií, vykonaný a publikovaný na tv Markíza hovorí o tom, že ak by voľby do NRSR boli dnes, mali by po nich Smer+ Hlas+ SNS 80 mandátov /o jeden viac ako dnes/. A spolu s Republikou, ktorá by sa do NRSR tiež dostala by mali 90 mandátov. Teda ÚSTAVNÚ VäČŠINU. -Na takúto zdrvujúcu správu zrejme Šimečka a Grohling budú musieť rýchlo [...]

Slnko v Bebjakovej slniečkárskej sieti

27.04.2024

Včera to na RTVS bola zase jedna veľká proti-vládna provokácia. Na provokácie sa nemá odpovedať-najlepšie je ich ignorovať. Preto len stručne. Slniečkárska televízia RTVS včera prezentovala svoj pohľad na Slovensko. Oznámila nám, že na Slovensku je zlé všetko, čo súvisí s demokraticky zvolenou vládou a demokraticky zvoleným prezidentom. Zlé, zatuchnuté, gýčové je [...]

Kuba

Rusko verbuje do armády stovky Kubáncov, láka ich na vysoké platy a ruské pasy

05.05.2024 14:30

Od začiatku ruskej invázie vo februári 2022 sa údajne pripojili k ruským ozbrojeným silám stovky Kubáncov, vyplýva z uniknutých dokumentov.

Ukrajina SR ČR Čaputová Pavel Návšteva

Prezidentka sa chystá na sklonku svojho mandátu navštíviť Ukrajinu

05.05.2024 14:00

Naznačila, že návšteva by mala obsahovať stretnutia s ukrajinským prezidentom, predsedom vlády a parlamentu.

USA, Ukrajina, tanky, Abrams, vojna

Tisíce vojakov zabíja rakovina. Môžu za to zbrane s ochudobneným uránom?

05.05.2024 14:00

Ochudobnený urán, ktorý je zložkou protitankových striel, u vojakov údajne spôsobuje nádorové ochorenia. Sporná munícia sa pritom stále využíva - aj vo vojne na Ukrajine.

al-Džazíra

Netanjahuova vláda schválila ukončenie činnosti televízie Al-Džazíra v Izraeli

05.05.2024 12:54, aktualizované: 13:18

Zatiaľ nie je jasné, kedy zákaz nadobudne platnosť a či je trvalý alebo dočasný.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 423
Celková čítanosť: 1984647x
Priemerná čítanosť článkov: 4692x

Autor blogu

Kategórie