Založ si blog

Infantilný Sulík, lotériová „saska“ či veselá „šašovka“

To, čo predviedol Sulík na TB po skončení „kongresu“ SaS bol festival detinskosti, pubertálnej nezodpovednosti, excesov aké je schopná produkovať iba osoba s psychikou, ovplyvnenou … no veď viete čím.

Sulíkovo škôlkárske siláctvo, pri ktorom neustále vykrikoval, že on a jeho „strana“ idú vyhrať parlamentné voľby /pol roka pred nimi majú preferencie tesne nad 5%-nou hranicou zvoliteľnosti/ muselo zaujať nejedného sociológa či skôr psychológa. – Smutné, že napriek nízkym preferenciám sa na Slovensku stále nájde pár desiatok tisíc zablúdených duší, čo sa rozhodnú dať svoj hlas Sulíkovi a jeho SaS resp. „saske“.

Akí sú to ľudia, tí Sulíkovi voliči ? Sociológovia vravia, že skôr mladší a VŠ-vzdelaní s technokratickým pohľadom na svet. Ja sa nazdám, že sú to skôr ľudia neskúsení, povrchní, polovzdelaní /VŠ na úrovni bakalára dnes nie je žiadne vzdelanostné kritérium/, natrénovaní napr. na informačný servis pre nejakú obchodnú prevádzku, no bez hlbších znalostí v oblasti politológie, filozofie, dejín a kultúry vlastného národa resp. geografie rodnej krajiny.

Kedysi sa sem zaraďovali aj hipsteri, zelení ľavičiari a „rebeli bez príčiny“ z radov prvovoličov. Tí však už teraz majú svoju vlastnú sektu, paradoxne nazývanú „progresívne“ Slovensko.

SaS-kári na rozdiel od hipsterov z PS sú zaprísahaní pseudo-pravičiari. Sú to ľudia, ktorí sa bez škrupulí ženú za kapitalizmom „slobodného trhu“, za čo najvyššou mzdou, čo najexkluzívnejším „slobodným“ až bezuzdným konzumom. Podobne ako PSáci, sú to však aj ľudia túžiaci zaujať svoje okolie nejakou konjunkturálnou módnou aktivitou v oblasti voľného času a partnerského života, resp. v oblasti úpravy zovňajšku, výchovy a vzdelávania detí. Predbiehajú sa v opovrhovaní tradícií vlastnej rodiny, vlastného slovenského národa a štátu.

Takýmto nedopečeným „občanom“ Sulíkovo detské vykrikovanie ako chce voľby vyhrať, imponuje. Sulíkovi voliči sú tak ako Sulík večne nedospelí, nebezpečne nedozretí, národnokulturálne retardovaní. Ich vkus je podobný Sulíkovmu. Túžia po selfie s Geissenovcami, po predvádzaní sa v kostýme supermana alebo dámy bez nohavičiek. Bojujú s problémami vlastnej identity ako jeden zo Sulíkových podpredsedov. Diplomatické návštevy by boli schopní prijímať v parlamente v rifliach, ako ich predseda. Na raňajky by neprezieravo chodili k obskúrnemu „podnikateľovi“ Kočnerovi. Kvôli márnomyseľnosti by boli ochotní rozbiť vládu 5 a pol miliónovej krajiny. V minulosti dvakrát. A v budúcnosti tiež. Odchod z vlády je pre Sulíka a spol. iba čosi na úrovni tuctového IT-čkára, ktorý bez rozmyslu dal včera výpoveď jednému zamestnávateľovi, dnes nastupuje k inému zamestnávateľovi ale už rozmýšľa o tom, že zajtra aj od neho odíde a pozrie sa po niečom lepšom. Po čomsi takom, kde by ON KONEČNE VYHRAL.

Sulíkovou politickou /nie iba predvolebnou/ stratégiou nie je priťahovať pozornosť personálnou stabilitou či kolegiálnou kredibilitou, resp. hodnotami vernosti a práce. Sulík chce vyhrať voľby tak, že bude ľudí na Slovensku neustále šokovať. Že ich bude ako pubertiak priťahovať neustálou „zmenou hry“, provokatívne krikľavou farbou vlasov, spasiteľskými daňovými teóriami, bružúrkovanými podnikateľskými kilečkami, hašterivosťou v diskusiách s vládnymi spojencami a uličníckym arogantným útočením na partnerov v mediálnych diskusiách.

Včerajšie Sulíkovo vykrikovanie, že oni v saske chcú voľby vyhrať mi v stave, v akom sú reálne politické schopnosti SaS, pripomína chvastanie sa futbalistov Veľkých Teriakoviec, že onedlho postúpia do extraligy a stanú sa majstrami Slovenska. Iste, je to čosi, čo je na prvé počutie zaujímavé, ba i zábavné. Ale len dovtedy, dokedy nezistíte, že to ten chvastúň myslí vážne. Od tohto momentu sa už nezabávate ale pozornejšie sledujete, čo pije, resp. fajčí alebo šnupe…Prípadne v chvastúňovom okolí hľadíte nejaké iné vysvetlenie-napr. sanitku s mužmi v bielych plášťoch…

Babišovský reklamný mág, ktorého si Sulík najal, aby mu pomohol s volebnou kampaňou je možno chlapík mazaný všetkými masťami a vybavený všetkými aktuálnymi propagandistickými trikmi. Možno by takýto skúsený odborník Sulíkovi naozaj pomohol, ba nedajbože by mu dopomohol aj k relatívnemu volebnému úspechu. No tento chlapík /a samozrejme spolu s ním aj Sulík etc./ akosi zabudol, že SaS sa zmenou názvu na sasku nestane novou stranou. Naopak, že ide o stranu poriadne popísanú kadejakými škandálmi. Akosi zabudol na to, že Sulík sa tu na slovenskej politickej poneviera už pekných pár rokov. Sulík-kamarát Kočnera, Sulík-objaviteľa Matoviča, Sulík-čo potopil Radičovú, Matoviča a Hegera – to nie je pre Slovákov žiaden čistý, nepopísaný list. Naopak, je to uličník, čo má už riadne veľa na rováši. Nielen u ľavičiarov ale aj u zvyšku pravičiarov.

Akýkoľvek propagandistický mág bude mať so Sulíkom a spol. veľmi ťažkú robotu. Starého psa z SaS novým trikom nenaučí. Nanajvýš to nejako zakamufluje. Žiadna zmena zo Sulíka-austrálskeho farmára, ktorý na to tu na Slovensku už kašle, – na Sulíka-všeľudového „Víťazo-sláva sa konať nebude. Sulík nebol. nie je a nikdy nebude miláčikom davov. To by sa musel nejako k nim priblížiť, ísť medzi nich /aspoň tak ako trnafský guru Matovič/. – A to on nie, to on nikdy nespraví-lebo bežní viac či menej sociálne orientovaní ľudia boli, sú a budú pre neho jednoducho jedno veľké FUJ.

To, že Sulík v SR voľby nevyhrá, vie väčšina delegátov Sulíkovho snemu. Ba vie to asi vo svetlejšej chvíľke aj on sám. Všetci, vrátane Sulíka, berú stratégiu SaS „vyhrať voľby“ ako recesiu, ako „JEDNU VEĽKÚ PRČU“. Výhru vo voľbách aj v SaS berú iba ako cirkusový, šašovský trik na zaujatie publika. Dokonca aj liberálne médiá to berú iba ako pozoruhodnú typicky sulíkovskú šašovinu.

-Babišovský reklamný mág vymyslel za súčasný maskovací kostým SaS preoblečenie s názvom „saska“. Prezrádza veľa. Aj to, že v novej hre SaS na víťaza volieb ide o riadnu lotériu, o riadny hazard. Sulík zbytočne hazarduje so svojimi peniazmi. V septembri totiž jeho športka, sazka či saska určite nevyhrá.

To tú SaS mohol dať Sulík radšej premenovať na čosi veselé a zábavné. Vzhľadom na staré i nové šašoviny ju mohli nazvať napríklad „ŠAŠKA“ alebo „ŠAŠOVKA“. Vystúpenie Sulíka na TB po kongrese SaS by tomuto názvu oveľa viac zodpovedalo.

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 419
Celková čítanosť: 1965333x
Priemerná čítanosť článkov: 4691x

Autor blogu

Kategórie