Založ si blog

„Systémové riešenia“ od vládnych „mŕtvol“

Čím bližšie k voľbám, tým viac sa zo strany členov odvolanej vlády / a jej v parlamente dosadených poslancov NRSR/ dostávajú na svetlo božie kadejaké divotvorné systémové riešenia. Slovensko takmer nefunguje, takže systémové riešenia by sa zišli…

Zišli by sa – ibaže nie od zombíkov, od živých politických mŕtvol, ktoré v drvivej väčšine /ak nie všetci/ v septembri skončia v politickom podsvetí resp. na smetisku dejín. Oni to vedia, ale produkovaním kadejakých systémových pseudoriešení, ktoré nie o mesiace ale o celé roky presahujú mandát, čo im Čaputová neprezieravo darovala, chcú skomplikovať život budúcej vláde.

Poverený minister zdravotníctva Heger ide takto systémovo riešiť výstavbu nemocnice Rázcochy a likvidáciu niektorých pôrodníc. Poverený minister pôdohospodárstva Vlčan ide systémovo riešiť potravinové karty. Poverený minister obrany Naď má v hlave viacero systémových riešení. Jedno sa týka výstavby oplotenia na údajne ešte stále slovenskom letisku Sliač; okrem toho systémovo rieši aj trvalý pobyt brigády NATO na území SR, nákup námorných bojových vrtuľníkov, obrnencov a pod.

Osobitne systémovo, priam náhlivo sa Naď usiluje nakúpiť najmä americké námorné vrtuľníky. Boj o Tchajvan v Juhočínskom mori sa blíži. Slovenskému námorníctvu sa vrtuľníky naozaj zídu.

Poverený minister vnútra Mikulec systémovo rieši veľkorysý nákup nových aut a prelepovanie policajných vozidiel na ukrajinskú nôtu. Poverený premiér systémovo stiahol chvost a nezakázal dovoz obilia z Ukrajiny-tak to urobili „nesystémovo“ iba Maďari a Poliaci. Heger stiahol chvostík aj pri hrozbe Nemcov zakázať dovoz jadrového paliva z Ruska. Ak by k tomu došlo, znamenalo by to pre SR systémové zvýšenie nákladov na palivo pre JE. Systémový je aj poverený minister Káčer-ten sa systémovo snaží pokaziť vzťahy SR nielen s Ruskom, Bieloruskom, Čínou …ale aj s Maďarskom. -Nový minister zahraničia bude mať čo robiť, aby takmer vojnový vzťah k týmto štátom zmenil na vzťah spolupráce a rešpektu.

Zombík Matovič našťastie už nie je členom Čaputovej „zboru povereníkov“. O to je však pri vymýšľaní systémových nezmyslov smelší. Jeho posledný nápad na daňové prázdniny pre isté skupiny občanov a s tým spojenú minimalizáciu prijmov miest a obcí „pobavil“ najmä starostov a primátorov.

Zombík Sulík a spol. chcú zase systémovo odvolávať generálneho a špeciálneho prokurátora SR, ak konajú proti zahraničnej politike vlády SR. – Systémoví podporovatelia drog, LGBTI a vraždenia nenarodených detí takto vytvorili cestu, ako bude môcť nová vláda po septembrových voľbách odvolať z funkcie špeciálneho prokurátora pro-amerického rusofóba D.Lipšica

Systémovo pristupujú ku svojej práci aj špeciálne OČTK a špeciálne súdy. Tie sa snažia rozohrať čo najviac systémových útokov na politickú opozíciu. Rozbiehajú propagandisticky účelové samosúdy. Vedia, že kauzy budú uzavreté až potom, čo oni už budú bez vládnej ochrany – no práve preto, aby k tomu nedošlo pomáhajú svojimi čudesnými postupmi pomôcť súčasnej vláde udržať sa v sedle čo najdlhšie.

Systémové opatrenia normálna vláda začína na začiatku, nie na konci vládnutia. Tak to robí vláda, ktorej ide o krajinu, o Slovensko. Súčasnej vláde však o Slovensko nejde. Jej ide o ňu samú. A o tých, ktorí ju k moci dosadili.

Poverenci naozaj majú v tom, čo robia istý systém. Spočíva v tom, aby budúcej vláde priestor na jej vládnutie čo najviac zúžili, zamínovali, aby ju zaviazali k čudesným úlohám a čo najviac vyšťavili z daňových prijmov a ostatných použiteľných zdrojov. Systémové riešenia súčasnej vlády spočívajú v systéme po nás potopa. V systéme čím dnes lepšie, tým zajtra horšie. V systéme zákerného prechodu do opozície. V nej budú potom po voľbách vykrikovať – vidíte . aké zlé výsledky má nová vláda – a pamätáte sa, aké dobré systémové veci sme navrhovali my-no vy ste nás nezvolili, tak vám teraz treba…

Súčasná poverená vláda je už systémovo v opozícii. A chce si v nej svoj budúci život čo najviac osladiť. A kto je za týmto systémom, kto stojí v pozadí ? Nuž jedna systemotvorná osoba. Tá, čo toto všetko dopustila. Tá, čo dala poverencom poverenie. Zuzana Čaputová.

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

Ilegálni zberači parožia – nie iba úbohé obete mäsožravých medveďov

14.04.2024

Už ma nebaví sledovať naše médiá, v ktorých sa o incidentoch medzi medveďmi a ľuďmi hovoria iba polopravdy. PREČO SA NEPÍŠE O ILEGÁLNYCH ZBERAČOV PAROHOV ? Veď tí tzv, turisti, čo boli napadnutí medveďmi mimo intravilánu obce a mimo značkovaných chodníkov a čo sa predierali kadejakými húštinami, kde májovky neŕastú ani náhodou – to sú obyčajní delikventi. [...]

Fico dnes odštartoval vládnu krízu či skúšku charakterov súčasnej vládnej koalície ?

13.04.2024

Pod taktovkou relatívne vecného moderátora Mateja Baránka dnes Fico v pravidelnom formáte premiérskych monológov na RTVS odštartoval mimoriadne závažný proces. „Informoval“ verejnosť o svojom akože „osobnom názore“ na riešenie novej politickej situácie vo vládnej koalícii po zvolení P.Pellegriniho za prezidenta SR. Táto informácia tvorila iba 2-3% [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 418
Celková čítanosť: 1959639x
Priemerná čítanosť článkov: 4688x

Autor blogu

Kategórie