Založ si blog

Heger pustil do gatí

Tento príspevok bol po štvrťhodine stiahnutý z titulky. Administrátor urobil to isté, čo Heger….

Edko Heger v sobotných dialógoch na SRo švitoril čosi o námatkových kontrolách ukrajinského obilia, o zaplombovaných vagónoch, ale len ak o tom rozhodne Brusel. Poľsko a Maďarsko medzitým pristúpilo k jasnému a nekompromisnému riešeniu – k úplnému zákazu dovozu a „PREPRAVY“ všetkých plodín a potravín z Ukrajiny. Teda nielen obilia, ale aj kureniec, vajec, medu a pod. Teda nielen dovozu ale aj PREPRAVY po „koridore solidarity“ Dnes je rozhodnuté pripojiť sa k Maďarsku a Poľsku aj Bulharsko a podobný postup zvažuje aj Rumunsko.

Pôvodne sa dnes možno chcel aspoň k dovozu a PREPRAVY obilia z Ukrajiny pridať aj Heger. Už sa nepridá. Pustil do gatí. Zakázal síce dovoz ale nie prepravu. Zákaz dovozu bez zákazu prepravy sa však prakticky nedá odsledovať.

Európska komisia medzitým vydala vyhlásenie, v ktorom odsudzuje zákazy vydané Varšavou a Budapešťou a pohrozila postihom za to, že Maďari a Poliaci prekročili svoje právomoci. Že porušili pravidlo, podľa ktorého je európske právo nadradené národnému. Čudné, lebo žiadna jasná európska norma nenariaďuje krajinám EU povinnosť kupovať plodiny a potraviny z Ukrajiny. Navyše, je známe, že EK na všetky výzvy z krajín východnej časti EU aby EU zakročila proti nekalému dovozu potravín z Ukrajiny reagovala konštatovaním, podľa ktorého ide o regionálny problém krajín východného krídla EU. – Fajn, Poliaci a Maďari to teda akceptovali a prijali svoje regionálne riešenia – a ajhľa, Brusel už breše…Či bude aj hrýzť-veď ide o večne hnevajúcich Poliakov a Maďarov, – ukáže najbližšia budúcnosť. Výsledok bude závisieť od toho, koľko štátov sa k Poľsku a Maďarsku pridá.

Bohužiaľ, Slovensko sa už vysoko pravdepodobne plnohodnotným zákazom dovozu a prepravy produktov k Maďarsku a Poľsku nepridá. Edko Heger sa zľakol Bruselu, pustil do gatí a miesto striktného zákazu dovozu a prepravy potravín z Ukrajiny zvolil stupídnu taktiku – „zvolal medzirezortnú komisiu“. A až následne zakázal aspoň dovoz ukrajinskej produkcie. Bez zákazu jej transportu cez SR. Teda použil typickú techniku zbabelcov – mesto zodpovedného riešenia riadiaceho orgánu zvolať akúsi komisiu. A potom prijať alibistické riešenie.

V Česku Fiala, smutný pán z Brna, mlčí ešte viac ako Heger. Česko je však podobne ako Nemecko a Západ chránené pre ukrajinskou neférovou súťažou vankúšom z krajín Balkánu, Maďarskom, Poľskom a Slovenskom. Radovým Čechom však ani tento vankúš nestačí. Obávajú sa, že globálne bruselské riešenie ukrajinského problému po čase dostihne aj ich. Preto chcú komplexnejšie východisko: tisíce ľudí včera v Prahe na Václaváku demonštrovalo nielen proti biede, nielen proti Bruselu ale najmä proti pro-bruselskej vojnychtivej resp. voči vojne ústupčivej vláde P.Fialu.

Slováci nie. Slováci nedemonštrujú, Slováci sa vyhovárajú na blížiace sa voľby. Vraj načo demonštrovať, všetko sa vyrieši onedlho vo volebných miestnostiach…. Nuž ktovie. Pretože, Západ dennodenne prichádza voči Východu EU s novými a novými trikmi, ktorými chce manifestovať svoju dominanciu a ktorými si chce vyliečiť svoje prvoligové boliestky na úkor post-socialistických krajín druhej európskej ligy. Čerstvo najväčšou nehoráznosťou v tomto smere je návrh Nemecka zakázať dovoz ruského jadrového paliva do krajín EU , rozumej do krajín bývalého RVHP, lebo v podstate iba tie ruské palivo importujú. Nemeckí politickí gauneri tak chcú zdražiť výrobu elektriny na Východe a pomôcť svojim výrobcom energií ku konkurencieschopnosti. /Súčasne chcú ale pomôcť aj svojim subdodávateľom Westinghausu a svojim výrobcom zariadení na výrobu energií z tzv. „čistých zdrojov“/.

Edko Heger aj v prípade nemeckej výzvy zakázať ruské jadrové palivo mlčí. Aj v tomto prípade pustil do gatí. Zbabelá Hegerova vláda sa aj v tomto prípade, tak ako v prípade dovozu na import ukrajinských obilnín a potravín bojí čokoľvek urobiť. Teda nie úplne -nejaká tá medzirezortná skupina sa predsa len zíde, aby si v nejakej zasadačke „pšukla“ do spodnej bielizne. – Ale to bude asi tak všetko.

– A čo na to slovenskí občania ? V podstate NIČ. Vyhovoria sa, že dnes už v SR demonštrácie nemajú zmysel. Že o všetkom rozhodnú blížiace sa voľby. Utešujú sa, že nás Brusel síce tu a tam aj riadne obtiahne, ale v podstate je EU fajn inštitúcia. Veď nám každú chvíľu pošle nejaké tie peniažky-aj keď ide o kompenzácie za problémy, ktoré nám Brusel sám spôsobil.

A čo na to slovenská opozície ? Nuž LSNS kričí z plného hrdla-dosť bolo NATO, dosť bolo EU-poddanstva-ibaže ich nikto nepočuje. Veď sú to extrémisti…Trochu tichšie varuje pred NATO a EU aj strana Republika, ba tu a tam aj Ficov Smer. Ich varovania sú však len akýmsi občasným zahrešením, uľavením si sluhu, keď mu pán na chrbát príliš veľa naloží. V podstate nejde o nič, čoho by sa Západ mal až tak obávať.

Vraví sa, že každá krajina a každý národ má takú vládu, akú si zaslúži. Slovenská vláda E.Hegera je vo vzťahu k Bruselu, vo vzťahu k Európskej komisii skrz naskrz ZBABELÁ. No hej, -ale aký je potom národ, ktorý túto zbabelú vládu u nás stále trpí ? Aký je národ, akí sú potravinári a poľnohospodári, ktorí si síce po médiách trochu pošomrú, ale svoje traktory majú stále na svojich dvoroch – miesto toho, aby ich naštartovali a zaplnili nimi okolie Úradu vlády ? Nuž zbabelý občan – zbabelá vláda. Poddanstvo ako za Márie Terézie.

RTVS=brloh čiernokošeliarov

26.04.2024

Už dlhší čas sa dá politickú mapu SR veľmi orientačne znázorniť tak, že jedna tretina občanov SR kašle na politiku a na voľby a je jej jedno, koho poslúcha a na koho nadáva. Druhá tretina je orientovaná na Brusel a jeho hodnoty a tretia tretina, – to sú skutoční Slováci, vlastenci, národovci. Delenie na tri tretiny potvrdili v poslednom polroku dvoje [...]

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 420
Celková čítanosť: 1968186x
Priemerná čítanosť článkov: 4686x

Autor blogu

Kategórie