Založ si blog

Koľko ruských vojakov padlo na Ukrajine od februára 2022 ?

Dnes oznámil Generálny štáb Ukrajinskej armády, že celkový počet ruských vojakov, ktorí boli za vyše roka bojov na Ukrajine zabití alebo zranení dosahuje presne 181 090 mužov. Ak si kliknete na internetový vyhľadávač a dáte tam /po anglicky/ otázku „aký je pomer medzi zabitými a ranenými vojakmi vo vojne“, objaví sa vám odpoveď, podľa ktorej bol tento pomer v klasických vojnách 19. a prvej polovice 20. storočia asi 1:3.

Odpoveď ďalej pokračuje: V súčasnosti, v aktuálnych podmienkach zdravotníckeho vybavenia a pri súčasných pokrokoch vojenskej medicíny a progresívnej liečby sa tento pomer upravil na 1:10 resp. na 1:17.

Ak by sa teda konflikt na Ukrajine odohrával pred 100 rokmi, potom by bolo možné konštatovať, že na Ukrajine padlo asi 60 tisíc ruských vojakov. Pretože sa však tento konflikt odohráva dnes, pomaly na konci prvej štvrtiny 21.storočia, dá sa usudzovať, na Ukrajine padlo niečo medzi 10 až 20 tisíc ruských vojakov.

Tieto objektívne údaje, vychádzajúce zo zdrojov GŠ OS Ukrajiny môžu naše a zahraničné propagandistické médiá samozrejme spochybňovať. Veď sú za dezinformácie a pro-ukrajinskú vojnovú propagandu platené. Ale to je asi tak všetko, čo môžu robiť. Ich pôsobenie končí pri poctivej maturite a troche znalostí angličtiny. A samozrejme – ich pôsobenie končí tam, kde začína zdravý slovenský sedliacky rozum.

RTVS=brloh čiernokošeliarov

26.04.2024

Už dlhší čas sa dá politickú mapu SR veľmi orientačne znázorniť tak, že jedna tretina občanov SR kašle na politiku a na voľby a je jej jedno, koho poslúcha a na koho nadáva. Druhá tretina je orientovaná na Brusel a jeho hodnoty a tretia tretina, – to sú skutoční Slováci, vlastenci, národovci. Delenie na tri tretiny potvrdili v poslednom polroku dvoje [...]

Férové bruselské „El Clasico“

22.04.2024

Proti futbalovému mužstvu, ktorého fanúšikovia mávajú zástavami nezávislého Katalánska a jedujú tak mocenské centrá Západu je klasicky možné všetko. Dá sa neodpískať dva hrubé fauly a jednu ruku v šestnástke, dá sa neuznať regulárny gól – a dá sa naopak, skórovať z vymyslenej penalty a miesto červenej karty za faul pri útoku na osamelého brankára sa dá [...]

Štvanica na Pellegriniho,Náhlika, Kuffu-jediná dnešná agenda opozície

16.04.2024

Životom bitá slovenská opozícia toho nemá veľa, čím by zaujala širšie vrstvy slovenskej spoločnosti. Alternatívne rozvojové programy ? Opozícia ani nevie, čo to znamená. Má však po ruke mejnstrímové médíá a Matovičovu „tajnú službu“. Tie sú schopné prihrať PS, SaS či KDH aspoň nejaké personálne kauzy a kauzičky. Slovensku a Slovákom nepomôže, keď [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 420
Celková čítanosť: 1968102x
Priemerná čítanosť článkov: 4686x

Autor blogu

Kategórie