Založ si blog

Koľko ruských vojakov padlo na Ukrajine od februára 2022 ?

Dnes oznámil Generálny štáb Ukrajinskej armády, že celkový počet ruských vojakov, ktorí boli za vyše roka bojov na Ukrajine zabití alebo zranení dosahuje presne 181 090 mužov. Ak si kliknete na internetový vyhľadávač a dáte tam /po anglicky/ otázku „aký je pomer medzi zabitými a ranenými vojakmi vo vojne“, objaví sa vám odpoveď, podľa ktorej bol tento pomer v klasických vojnách 19. a prvej polovice 20. storočia asi 1:3.

Odpoveď ďalej pokračuje: V súčasnosti, v aktuálnych podmienkach zdravotníckeho vybavenia a pri súčasných pokrokoch vojenskej medicíny a progresívnej liečby sa tento pomer upravil na 1:10 resp. na 1:17.

Ak by sa teda konflikt na Ukrajine odohrával pred 100 rokmi, potom by bolo možné konštatovať, že na Ukrajine padlo asi 60 tisíc ruských vojakov. Pretože sa však tento konflikt odohráva dnes, pomaly na konci prvej štvrtiny 21.storočia, dá sa usudzovať, na Ukrajine padlo niečo medzi 10 až 20 tisíc ruských vojakov.

Tieto objektívne údaje, vychádzajúce zo zdrojov GŠ OS Ukrajiny môžu naše a zahraničné propagandistické médiá samozrejme spochybňovať. Veď sú za dezinformácie a pro-ukrajinskú vojnovú propagandu platené. Ale to je asi tak všetko, čo môžu robiť. Ich pôsobenie končí pri poctivej maturite a troche znalostí angličtiny. A samozrejme – ich pôsobenie končí tam, kde začína zdravý slovenský sedliacky rozum.

Piaty pokus o likvidáciu Fica a spol.

17.07.2024

Geopolitické centrum spravujúce momentálne aj priestor SR sa v pomerne krátkom čase znovu pokúša zbaviť tŕňa v päte, – zbaviť sa vlády R.Fica a spol. Domáci „slovenskí“ aktivisti tohto centra idú naplno už dva roky, aby sa zavďačili svojim chlebodarcom. No napriek nemalým zdrojom sa im akosi nedarí. Fico a spol. napriek úsiliu progresívno-liberálnych [...]

Uhlerová uhla od ľavice k progresívcom: koľko odborárov s ňou súhlasí ?

14.07.2024

Predsedníčka KOZ Monika Uhlerová sa pred troma dňami v podkaste Denníka N dala počuť, že ona osobne je progresívna liberálka a nie ako jej predchodcovia na čele odborárov – ľavičiari a sociálni demokrati. Uhlerová tvrdo napadla zámer Smeru SSD postaviť v SR hrádzu progresivizmu. Byť proti progresivizmu je podľa Uhlerovej byť proti pokroku a sociálnej rovnosti. Byť za [...]

Opozícia spustila starú ošúchanú platňu o trestnom zákone

11.07.2024

Podľa Šimečkovcov a Grohlingovcov sú vládne strany Smer, Hlas a SNS babráci, lebo už po neviemkoľký raz musia prerábať trestný zákon /ďalej TZ/. Áno, pôvodný návrh novely TZ bol v NRSR predkladateľom upravovaný, lebo sa koalícia rozhodla vyhnúť sa konfrontácie s EK pri otázke právneho štátu. Potom bol pôvodný návrh upravený ešte raz, aby sa zastavila hystéria vo [...]

Bomburáčik, Horehronie

Neviete kam na výlet? Horehronie ponúka letné hity. Zbojnícka strela, Bomburáčik či rodný dom slávnej slovenskej spisovateľky

27.07.2024 06:00

Kraj bohatý nielen na krásnu prírodu, ale aj rôzne atrakcie, ponúka tiež hviezdne divadlo pod Chramošským viaduktom s romantickým piknikom pod rúškom noci.

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 450
Celková čítanosť: 2108079x
Priemerná čítanosť článkov: 4685x

Autor blogu

Kategórie