Založ si blog

Hoax alebo svetlá chvíľka Zelenského

Ruské zdroje na Telegrame dnes vo veľkom citujú údajné slová Zelenského, vyrieknuté v „predvečer“ úplného odsunu Ukrajincov z pevnosti Bachmut-Arťomovsk. Ja ich považujem za hoax a prosím, aby ich zatiaľ naši čitatelia tak, ako zaujímavý hoax- aj chápali. No zároveň im odporúčam, aby si nechali v pozadí uvažovania aj malú možnosť, že to hoax nie je a že to Zelenskyj takto /možno v osobitnom rozpoložení ducha/ naozaj aj povedal a naozaj aj tak myslel.

Pred troma dňami som v Pravde publikoval hoaxu podobnú správu o ruských „kazítkach“ v migoch-29, o tom , ako údajne minister Naď pre euroactiv pustil do éteru túto „kazítkovú“ dezinformáciu. Há , – ibaže včera sa ukázalo, že to nebola dezinformácia, že to nebol hoax, ale Naďove autentické autorizované výroky. Svet sa mení. Kedysi sme seriózne vyzerajúce správy identifikovali ako hoaxy. Nuž a dnes čoraz častejšie identifikujeme na prvý pohľad jasné hoaxy ako seriózne informácie…

Späť k veci. – Čo to mal ten Zelenskyj vlastne povedať ? Nuž celý roztrpčený z nedostatočnej vojenskej podpory USA a z jedného bojového neúspechu za druhým vyhlásil-parafrázujem: „Ústup z Bachmutu nebude iba neúspechom Ukrajiny ale aj najväčším neúspechom USA od čias vojny vo Vietname. Bude to hanba pre USA. Bude to prejav toho, že USA je kolos na hlinených nohách a toho, že už USA nie sú schopné udržať svoje globálne impérium“.

Nuž vážení priatelia-môže toto byť pravda ? Čo by sa Zelenskému muselo stať, aby takéto slová naozaj povedal ? Zbláznil sa Zelenskyj, že náhle v zopár vetách sformuloval krutú pravdu nielen o Ukrajine ale najmä o dnešných USA ? Osvietil ho jeho Jahve, alebo si chytrácky zabezpečuje pred Ukrajincami alibi za porážku ? Pripravuje si plán úniku pred zodpovednosťou ?

Ťažké otázky a náročné odpovede. A tak je istou formou úteku pred nimi konštatovanie, že sa nič neudialo. Že Zelenskyj nič nepovedal. Že je to hoax. Že, -ako včera povedal americký ISW „útoky Ruska na Ukrajine postupne slabnú“…- Alebo že by nie ?

Českí neokolonialisti sa ozvali

05.09.2024

Akési Predstavenstvo Kultúrnej a kreatívnej federácie ČR si dovolilo vrcholným predstaviteľom SR, prezidentovi a predsedovi vlády poslať otvorený list, v ktorom požaduje odvolanie ministerky kultúry SR dr.M.Šimkovičovej z funkcie. Vraj ničí na Slovensku kultúru a keď na funkcii zostane, pristúpia českí kultúrni predstavitelia k prerušeniu doterajších väzieb a dohôd [...]

Lesk a oslnenie z vojenskej prehliadky

01.09.2024

Pred 3 dňami sme boli svedkami dávno nevídanej prehliadky stavu a sily slovenskej armády. To, čo sa za niečo vyše pol roka podarilo Ficovej vláde-to si zasluhuje úctu a obdiv. Dokonca aj od opozície, aj keď tá to na sebe nedá znať. Po dôstojných oslavách sv. Cyrila a Metoda boli oslavy SNP aj pre opozíciu ďalší príklad toho, ako sa dá podporovať v ľuďoch pocit národnej [...]

Odvolať dodatočne šimečkovskú ministerku kultúry-za včerajší futbal !

22.08.2024

Včera to bola nehoráznosť , za akú by mala pykať bývalá ministerka kultúry Odorovej i Hegerovej vlády. Jeden z najväčších úspechov slovenského klubového futbalu – zápas Slovana s Dánmi nemohla sledovať drvivá väčšina slovenských fanúšikov, Dôvod ? Zápas ignorovala na svojich kanáloch -vrátane špeciálneho športového, nielen bývalá RTVS ale aj jej [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

medvedar

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2144046x
Priemerná čítanosť článkov: 4702x

Autor blogu

Kategórie